İNDİRİM!
İNDİRİM!
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
1 Yıl Önce
392 Görüntülenme 2 dakika, 15 saniye

YouTube Kanalı Nasıl Engellenir?

YouTube Kanalı Nasıl Engellenir?

Bugün tüm dünya genelinde en çok ziyaret edilen sosyal medya uygulamalarının başında YouTube geliyor. Ve YouTube kullanıcıları bazı durumlarda bazı YouTube kanallarını engellemek isteyebiliyor. Sizler de bazı YouTube kanallarında yayınlanan içeriklerden rahatsızlık duyuyorsanız ve bu uygunsuz içeriklerle tekrar karşılaşmamak için YouTube kanalını engellemek istiyorsanız bunun için aşağıdaki işlem aşamalarını takip edebilirsiniz. 

Youtube kanalı nasıl engellenir diye araştıranlar için işte detaylar;

  • Youtube hesabınıza giriş yaptıktan sonra engellemek istediğiniz kanala ait sayfayı açın.
  • Kanala ait YouTube sayfasını açtığınızda kanal adının hemen yanında yer alan ‘Daha Fazla’ seçeneğine tıklayın.
  • ‘Daha Fazla’ seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza bir menü çıkacak. Bu menüde yer alan ‘Kullanıcıyı Engelle’ seçeneğini bulun.
  • ‘Kullanıcıyı Engelle’ seçeneğine tıklayarak bu kullanıcıyı engelleyin.

Bu işlem aşamalarını takip edip istediğiniz YouTube kanalını engelledikten sonra artık o kanal tarafından yapılan hiçbir içerik sizler tarafından görüntülenmeyecektir. Bu yöntem sayesinde istenmeyen içeriklerden uzak durabilirsiniz.

Youtube Kanal Engelleme Neden Yapılır?

Youtube kanal engelleme işlemi spam içeriklerden rahatsız olan ve belirli bir kanalın kötü niyetli içeriklerini görüntülemek istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Youtube uygulamasını aktif bir şekilde kullanan bazı kullanıcılar belirli bazı kanalların uygunsuz içeriklerine keşfet bölümünde denk gelebilir. Bu tür bir durum kullanıcıları rahatsız ettiğinde YouTube kanal engelleme ile bunun önüne geçilebilir.

Youtube kullanıcıları YouTube deneyimlerini daha güvenli ve daha keyifli bir hale getirebilmek için engelleme yöntemini tercih edebilmektedir. Youtube'da gezinti yaparken sizleri rahatsız eden kanalları engelleyebilir ve sadece istenmeyen içerikleri filtreleyerek bu tür paylaşımların bir daha karşınıza çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

Youtube Engel Kaldırma

Daha önce bir YouTube kanalına engellediği iseniz ve artık bunun geri kaldırmak istiyorsanız tıpkı engelleme işlemlerinde takip ettiğiniz işlem aşamalarını takip ederek koymuş olduğunuz engeli kaldırabilirsiniz. Youtube platformu her zaman kullanıcılarının içeriklerle güvenli bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayan ve bunun için birbirinden farklı güvenlik önlemleri sunan bir platformdur. Bu güvenlik önlemlerinden birisi de YouTube kanal engelleme ve YouTube engel kaldırma sürecidir.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube SEO Stratejisi - Bölüm 1

YouTube'da daha yüksek bir sıralama elde etmek için hazır olun. YouTube'da videolarınızı ön plana çıkarmanın sırlarını keşfetmeye başlayalım!

1 Yıl Önce
YouTube SEO Stratejisi - Bölüm 2

Hazır olun, videolarınızın daha fazla ilgi çekmesini sağlamak için YouTube dünyasında bir adım öne geçmek için bu heyecan verici stratejilere göz atalım!

1 Yıl Önce
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce