Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
536 Görüntülenme 2 dk, 2 sn

Roblox Nedir? Roblox Özellikleri

Roblox Nedir? Roblox Özellikleri

Oyun dünyasının öne çıkan oyunlarından birisi Roblox olmakta. Son zamanlarda metaverse platformu olarak da adı geçen yapım, oyundan öte harika bir simülasyon imkanı sunuyor. Roblox, ayrı bir dünya gibi. İçerisinde yapılabilecek birçok şey var. Bu detayları birazdan paylaşacağız.

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından 2006 yılında yayınlanan bir platform. 2012’de iOS, 2014’de Android ve 2015’te Xbox One’a yayınlanan Roblox, ücretsiz bir şekilde oynanıyor. Tek ve çok oyunculu oyun deneyimini mümkün kılan bu yapım, Roblox Studio adında uygulamaya da yer veriyor. Stüdyo uygulaması sayesinde kullanıcılar, kendi Roblox dünyasını oluşturabiliyor, tasarım yapabiliyor ve kod yazabiliyor.

Roblox Tarihi

Roblox, 2004 yılında David Baszucki ve Erik Cassel tarafından beta olarak yayınlanmaya başladı. Henüz o dönemde ismi DynaBlocks olarak yer alıyordu. 2005 yılında ise adı resmî olarak Roblox oldu. 2006’da tam sürüm çıkarıldı. 2007’de uygulamanın COPPA ile uyumlu hale getirilmesi kararı alındı.

2007 yılı içerisinde yaşanan bir diğer olay Builders Club adında bir premium hizmeti sunulmasıydı. Bu üyelik ile beraber daha iyi imkanlar tanındı. Üyeliğin adı 2019’da Roblox Premium olarak adlandırıldı.

2011’de yeni fikirler üzerine etkinlik düzenleyen ekip, bu sayede oyuncularla da buluşma imkanı buldu. 2015’te fizik motoru üzerine önemli güncellemeler yapıldı. 2016’da Roblox VR sürümü çıkarıldı. 2017’de ise sunucu altyapısı güçlendirilerek Roblox’un performansı arttırıldı.

Roblox Özellikleri

Roblox, birçok özelliğe yer veriyor. Bu özelliklerden birisi sunucu kurma ve tasarlama. Kullanıcılar, kendi sunucularını kurmak için Roblox Studio ile harita düzenleyebilir ve nesneleri kodlayabilir.

Bir diğer özellik hazır sunuculara girme. Sunucular, Roblox üzerinde çalışıyor. Bundan dolayı kullanıcıların ekstra bir sunucu kurmasına gerek kalmıyor. Ayrıca Roblox, bu sunucuları bedava olarak sunuyor fakat bazı kısıtlamalar mevcut.

Roblox özellikleri arasında kendine has karakter düzenleme imkanı bulunması da yer alıyor. Kullanıcılar, sunucularda gezerken karakterini istediği gibi özelleştirebiliyor ve insanlara bu şekilde görünebiliyor.

Roblox Nasıl Oynanır?

Roblox oynamak için roblox sitesine veya uygulamasına girip istediğiniz oyunu seçin. Oyunu başlatma düğmesine basın. Sonrasında Roblox, bilgisayarınızda bulunmuyor ise kurulacak.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
Roblox Nedir? Nasıl Oynanır?

Roblox nedir? Nasıl oynanır? Roblox indirme, hileleri, server problemleri vb. aradığınız tüm bilgiler Hesap.com.tr'de...

1 Yıl Önce
Roblox İçin Ebeveyn Kılavuzu

Çocuğunuz Roblox oynuyor mu? Bu ebeveyn kılavuzu, çocuklarınızın Roblox'ta güvende kalmasını sağlayacak adımları içeriyor.

1 Yıl Önce
Roblox Oyunu Nasıl Bir Oyun?

Roblox oyunu: Sınırsız eğlence ve hayal gücünüzün sınırlarını zorlayın! Keşfetmek için hazır mısınız?

1 Yıl Önce