Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
8 Ay Önce
552 Görüntülenme 9 dk, 59 sn

En İyi Strateji Oyunları 2024

En İyi Strateji Oyunları 2024

En iyi strateji oyunları sıklıkla araştırılmaktadır. Oyun tutkunları için piyasada çok sayıda seçenek var. Bunlardan biri de strateji oyunlarıdır. Eleştirmenler tarafından tam not alan, muazzam bir eğlence vaat eden çok sayıda strateji oyunu mevcut. Çeşitli tarihsel dönemlere vurgu yapan, oynanışı ve grafikleri ile öne çıkan oyunları sıraladık. İşte, en popüler strateji oyunları!

En İyi Strateji Oyunları!

en iyi strateji oyunları 2024

Çeşitli türlere ve temalara sahip en iyi strateji oyunları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Crusader Kings III

Strateji oyunlarını sevenlere için en iyi seçeneklerden biridir. Crusader Kings III, orta çağ tarihinde geçer. Tahtın varisini zafere taşımanızı sağlayan oyun, yeni mücadelelerde boy göstermeniz için sizi beklemektedir. Oyun, mümkün olan en iyi grafikleri sunmaktadır. İyi bir şekilde optimize edilen Crusader Kings III, kendinizi oyunun atmosferine kaptırmanızı ve tarihteki yerinizi garantilemenizi sağlamaktadır. 

Total War: WARHAMMER III

Creative Assembly tarafından geliştirilen oyun, son dönemlerde oldukça popüler. Öte yandan Total War: WARHAMMER III, günümüzün en iyi fantezi ve strateji oyunlarından biri olarak kabul edilmektedir. Total War dünyasında ilk başta yer alan mekanikler, bu seride daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Oyunda, üstünlük için aralıksız mücadele gösteren, her biri benzersiz mekaniklere, niteliklere karakterlere sahip olan çeşitli gruplar ve türler bulunmaktadır. Bu nedenle gerçek zamanlı savaşlara ve nefes kesici grafiklere sahip bu oyunda, dilediğiniz gibi yer bulabilirsiniz.

Sid Meier’s Civilization VI

sid meiers civilization 6 strateji oyunu

Firaxis Games imzası taşıyan oyun, en iyi strateji oyunları listesinde öne çıkmaktadır. Sid Meier’s Civilization VI, PC’de ve farklı platformlarda oynanabilmektedir. En iddialı strateji oyunlarından biridir. Oyunun amacı, insanlığın başından dünyanın fethine dek bir medeniyet tasarlamaktır. Sid Meier’s Civilization VI adlı oyunda kültürel nüfuz, teknolojik üstünlük ve askeri fetih gibi çok farklı zafer şartları ve senaryoları bulunmaktadır. Oyunun mekaniği aslında sıra tabanlı aksiyondan meydana gelmektedir. Sid Meier’s Civilization VI, oyuncunun antik çağdan uzay çağına dek farklı dönemleri tekrardan yaşaması söz konusu olmaktadır. Oyundaki sonsuz olasılıklar dünyası, Sid Meier’s Civilization VI isimli oyunu günümüzün popüler strateji oyunlarından biri yapmaktadır.

Total War: Three Kingdoms

The Creative Assembly tarafından geliştirilen oyun, tarih oyunlarını ve strateji oyunlarını sevenler için harika bir seçenek kabul edilmektedir. Total War: Three Kingdoms, Çin tarihine odaklanan bir serüvan vaat etmektedir. Üçüncü yüzyılın başlarında Han imparatorluğunun çöküşünden Jin imparatorluğunun iktidara gelmesine kadar devam etmektedir. Eleştirmenlerden tam not alan Total War: Three Kingdoms, anlatım unsurlarını ve oyun mekaniklerini geliştirdiği için de oyuncuların favorilerinden biri olarak lanse edilmektedir. 

Command & Conquer Remastered Collection

Petroglyph tarafından yaratılan bu popüler oyun, en iyi strateji oyunları arayanların ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Command & Conquer Remastered Collection, 4K grafikleri ve büyüleyici mekanikleri ile nesiller boyunca oyuncuları etkilemektedir. Günümüzün oyuncu isteklerine göre optimize edilmiş yedi saatlik müzik, oyunun en önemli özelliklerinden biridir. Aynı zamanda ek hikaye ve harita düzenleyici de oyuna ilave edilmiştir. Tüm bunlar, Command & Conquer Remastered Collection isimli oyunun daha da ilgi çekici hale dönüşmesini sağlamıştır. 

Company of Heroes 3 

Relic Entertainment isimli oyun firması tarafından geliştirilen Company of Heroes 3, oyuncuların en sevdiği seçeneklerden biridir. Akdeniz savaş alanı, oyunun en önemli detayları arasında yer almaktadır. Ayrıca yeni görseller, artırılmış gerçeklik ve daha büyük haritalar ile Company of Heroes 3, daha da ilgi çekici hale dönüştürülmüş durumdadır. Her açıdan optimize edilen yeni versiyonu ile Company of Heroes 3, eşsiz bir deneyimi teşvik etmektedir. İkinci Dünya Savaşı’nı temel alan bu muazzam oyun, unutulmaz bir oyun süreci sağlamaktadır. 

XCOM 2

2K Games’in sevilen oyunlarından biri olan XCOM 2, en iyi strateji oyunları arayanların beklentilerini maksimum oranda karşılamaktadır. Sürükleyici atmosferi, ortamı ve oynanışı ile fark yaratan bir oyundur. Yok olma tehlikesi altındaki distopik bir gelecekte geçen XCOM 2, gerçek zamanlı bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca XCOM 2, en iyi bilim kurgu, hayatta kalma, savaş ve takım oyunları arasında da lanse edilmektedir. XCOM 2 oyununda oyuncu, küçük bir gerilla kuvvetinin lideri konumundadır. Oyunun amacı ise uzaylı tehdidini yok etmek ve insanlığı kurtarmaktır.

Marvel’s Midnight Suns

2K Games tarafından yaratılan Marvel’s Midnight Suns, en beğenilen strateji oyun seçeneklerindendir. Birkaç yüzyıllık barışın sonrasında Lilith, Hydra tarafından yeniden canlandırılmıştır. Bu, Yenilmezlerin bütün gücünü harekete geçirecek olan düşmandır. Bu strateji oyununda güç kaynağı tam anlamıyla doğaüstü dünyada bulunan kahramanlardır. Marvel’s Midnight Suns ile etkileyici bir oyun deneyimi sizleri beklemektedir.

Stellaris

Paradox Development Studio’nun geliştirdiği oyun, 2200’de başlayan bir aksiyon oyunudur. Gerçek zamanlı strateji oyununun amacı, orta çağ temasında öne çıkmak ve galaktik hakimiyet kurmaktır. Stellaris isimli oyunda uzay, bilim kurgu ve fantezi oyuncuları için tanıdık gelen pek çok mekanik bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bol miktarda yenilik ve özgün detaylar da yine oyunda ön plana çıkmaktadır. Stellaris’te oyuncu, imparatorlukların yaratılması, araştırılması, yönetimi ve fethinden sorumlu olmaktadır. 

Gears Tactics

En iyi strateji oyunları arasında ön plana çıkan seçimlerden biri olmaktadır. Splash Damage ve The Coalition tasarımı olan Gears Tactics, hızlı sıra tabanlı aksiyona sahip olan bir oyundur. Strateji oyunlarını sevenler için mükemmel bir seçenektir. En beğenilen oyun serilerinden biridir. Aksiyon dolu, zorluklar içeren, hızlı ve dinamik bir oyun olarak farkını ortaya koymaktadır. 

Hearts of Iron IV

Paradox Development Studio’nun yaratmış olduğu Hearts of Iron IV, serinin dördüncü oyunu olarak dikkat çekmektedir. Bu destansı oyun, 1936-39’da başlamaktadır ve 1948’de bitmektedir. Oyuncu, herhangi bir ülkeyi seçebilmektedir. Seçilen ülkenin ordusunu komuta eden oyuncu, silahlı kuvvetler üzerinde tam yönetim özgürlüğüne sahip olmaktadır. Diplomatik ilişkilere ek olarak; tüketim malları, üretim ve diğer ülkeler ile ticaret gibi hususlar da oyunda yer almaktadır. Oldukça ayrıntılı oyun mekaniği ile ayrıntılı oyun haritası da Hearts of Iron IV isimli oyunun öne çıkan ayrıntılardan biri olmaktadır.

Europa Universalis IV

En iyi strateji oyunları arasında yer alan Europa Universalis IV, Paradox Development Studio tarafından tasarlanmıştır. Serinin dördüncü oyunudur. Oyuncu, Orta Çağ’ın sonundan Aydınlanma Çağı’nın başına kadar bir ulusun kaderinden sorumlu olmaktadır. Bu nedenle oyunu yönetmeniz, kolonileştirmeniz ve gerektiği zaman da savaşmanız lazımdır. Oyunda milletleri meydana getiren farklı eyaletlere bölünmüş bir dünya haritası bulunmaktadır. Oyuncunun diplomatik ilişkiler kurması, ticaret ile ilgilenmesi, kaynakları bulması ve nüfusun refahını kontrol etmesi gerekmektedir. Son derece ilgi çekici olan Europa Universalis IV isimli oyun, imparatorluk inşasından, orta çağ ordularından ve orta çağ temalarından hoşlananlar için muhteşem bir seçenek olmaktadır. 

Imperator: Rome

Paradox Development Studio’nun bir diğer popüler oyunu da Imperator: Rome diyebiliriz. Klasik dönemde geçen bu oyun, en yeni PC strateji oyunlarındadır. Her güncellemede ciddi oranda gelişen Imperator: Rome, gerçek zamanlı strateji oyunu arayanların beklentilerini maksimum oradan karşılamaktadır. İyi bir strateji ve planlama ile Imperator: Rome, harika bir oyun deneyimi sunmaktadır. Oyuncu, seçebileceği dört yüz ülkeden başka birinin kaderinden sorumlu olmaktadır. Oyun oldukça derindir ve bir hayli karmaşıktır. İber Yarımadası’ndan Hindistan’a dek uzanan bir haritada oyun, MÖ 304 senesinde başlamaktadır. Oyunda savaş taktikleri, toplumun gelenek ve görenekleri, hükümet ve idare çeşitleri gibi pek çok unsuru kontrol altında tutmak gerekmektedir. Diğer yandan isyan ve istilalar ile de başa çıkmanız lazımdır. Imperator: Rome oyununa periyodik olarak yeni içerikler gelmektedir. Bazıları Steam üzerinde ücretsiz olan zorlu oyunlardır.

StarCraft II: Wings of Liberty

Blizzard Entertainment tarafından yaratılan StarCraft II: Wings of Liberty, son yılların en iyi strateji oyunlarından biri olarak ilgi görmektedir. Bilim kurguyu fantezi ile birleştiren StarCraft II: Wings of Liberty adlı oyun, inanılmaz bir askeri strateji oyunu olarak dikkat çekmektedir. Oyun, üç farklı tür etrafında gerçekleşmektedir bunlar Zerg, Protoss ve Terrans olmaktadır. Korkutucu ve savaşçı bir geleceğin ele alındığı bu destansı oyunda insan entrikaları da yer almaktadır. Aynı zamanda diğer türler ile de savaşmak zorunda kalmaktasınız. 

WarCraft III

En iyi strateji oyunları listesinde dikkat çeken WarCraft III, Blizzard Entertainment tarafından oluşturulmuştur. Efsanevi eski strateji oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tasarımcı firma, yakın zamanda oyunu ele almıştır ve güncellemiştir. Bu nedenle farklı grafikler ve oyun mekanikleri ile WarCraft III, daha ilgi çekici hale dönüştürülmüştür. 

Age of Empires II

Oyun, Hidden Path Entertainment ve Ensemble Studios ortak yapımıdır. Age of Empires II, AoE serisinin ikinci oyunudur. Şimdiye kadarki en iyi strateji oyunlarından biri olmaktadır. Oyuncunun, Age of Empires II ile zafere kadar bir medeniyetin kaderini kontrol etmekten sorumlu olduğu bir seçenek vardır. Teknolojiler, birimler, binalar ve mekanikler, Age of Empires II ile çok iyi bir şekilde tasarlanmıştır. 

Age of Mythology

20th Century Fox ve Ensemble Studios ortak yapımı olan Age of Mythology adlı oyun, antik tanrılara ve mitolojiye odaklanan bir oyundur. Oyuncunun tercih edebileceği üç farklı kültür bulunmaktadır. Bunlar ise Mısırlılar, İskandinavlar ve Yunanlılar şeklindedir. Her birinin ise kendine has tanrıları, teknolojileri, birimleri ve binaları mevcuttur. 

Total War: Shogun II

The Creative Assembly tarafından tasarlanan Total War: Shogun II isimli oyun da en sevilen ve en iyi strateji oyunları arasında dikkat çekmektedir. 16’ncı yüzyıl Japonya’sını konu alan Total War: Shogun II, karada ve denizde yoğun savaşların yaşandığı, karmaşık mekaniklere sahip bir oyundur. Total War: Shogun II amacı ise diğer gruplara ve klanlara hükmederek, gücünüzü Japonya’nın her bir yerine yaymaktır. 

Anno 1404

The Creative Assembly’nin yarattığı oyun, strateji oyunlarını sevenlerin beklentilerine yanıt vermektedir. Dawn of Discovery şeklinde de tanınan oyun, on beşinci yüzyılda geçmektedir. On beşinci yüzyıl Britanya topraklarında geçen oyunda nüfus, kuraklık nedeniyle açlıkla karşı karşıya kalmaktadır. Çözüm ise yeni dünyaları keşfetmektir. Oyuncunun Dawn of Discovery ile kaynak üretmesi, kentleri geliştirmesi gerekmektedir. Aynı zamanda nüfus artışını ve milletin ilerlemesini sağlaması lazımdır. Bunun için gerekli alt yapının yaratılması oldukça önemlidir. 

Warhammer 40,000: Dawn of War

THQ imzalı Warhammer 40,000: Dawn of War, en iyi strateji oyunları listesinde yer almaktadır. Bu iddiasız oyun, esasen aksiyon ile doludur. Stratejik yerleri ele geçirmek için çeşitli görevler, çok sayıda çatışma ve askeri planlama odaklı bir oyun olarak bilinmektedir. Birçok farklı görevin öne çıktığı bir savaş oyunu olmaktadır.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce
Hashtag Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hashtag kullanımında başarılı olmak için rehberimize göz atın, ilgi çekici ipuçlarıyla etkileşim artışı yakalayın!

1 Yıl Önce
League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

1 Yıl Önce