Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
7 Ay Önce
754 Görüntülenme 9 dk, 45 sn

En İyi FPS Oyunları 2024

En İyi FPS Oyunları 2024

En iyi FPS oyunları sıklıkla merak edilen konulardan biri oluyor. Bu oyun türü, oyuncular için eşsiz bir deneyimi teşvik ediyor. Bilmeyenler için FPS oyunu nedir açıklayalım. FPS oyunlar, birinci şahıs nişancı oyunudur. Yani atış oyunu olarak da bilinir. Peki, en popüler FPS oyunları hangileri? İşte detaylar!

Nişan alma, adrenalin ve aksiyon dolu FPS oyunları, her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Atış oyunları, oyun dünyasındaki en yoğun ve en popüler türler arasında konumlanıyor. Öte yandan oyuncuların tercih edilebilecekleri çok sayıda FPS oyun çeşitleri mevcut. Bunlar arasında en iyi olanları listeledik.

En İyi FPS Oyunları Hangileri?

apex legends oyun görseli

En iyi FPS oyunları 2024 listesi şu şekilde açıklanabilir:

Apex Legends

Savaş oyunları sevenlerin ilgisini çeken Apex Legends, online olarak oynanabiliyor. 2019 senesinde piyasaya sürülen Apex Legends, o günden bu yana popülaritesini koruyor. Oyun, ışınlanmalar, atlamalar, görünmezlik, bombalar ve illüzyonlar gibi çok farklı mekanikler içeriyor. Normalden çok daha fazla heyecan sunan oyun, aksiyon dolu oynanışı ile bir adım öne çıkıyor. Ayrıca en iyi yanlarından biri de karakterleridir. Apex Legends ile her biri diğerinden daha etkileyici olan 12 karakter yer alıyor. 

Deathloop

Online ve çevrimdışı oynanabilen Deathloop, 2021 senesinde oyunculara sunuldu. Bu FPS oyunu, karakterin kendisini gizemli bir zamanın içinde bulduğu ilginç bir FPS olarak biliniyor. Birinci şahıs nişancı oyunu olan Deathloop, suikast görevleri ve büyülü güçler gibi bazı oyun tarzları içeriyor. Deathloop ile iki suikastçıdan hangisi olacağınıza karar vermeniz gerekiyor. 

Counter-Strike: Global Offensive

En iyi FPS oyunları söz konusu olduğunda bu listede Counter-Strike: Global Offensive de yer alıyor. Counter-Strike: Global Offensive, dünya çapında sevilen ve tercih edilen bir oyundur. Taktiksel FPS olarak geçiyor. 1999 senesinde ses getiren ve günümüze kadar varlığını koruyan Counter-Strike: Global Offensive, oyuncuların en sevdikleri FPS seçeneklerinden biridir. Counter-Strike: Global Offensive, serinin en yeni serisi olarak karşımıza çıkıyor. Esasen Counter-Strike: Global Offensive, piyasaya sürülen ilk oyuna göre fazla bir değişikliğe uğramamıştır. Ancak grafikleri ve yeni mekanikleri ile dikkat çeken bir oyundur. Özellikle maçların oynandığı haritalar, diğer senelerdeki oyunlarla benzerlik gösteriyor. 

Ready or Not

Bir diğer taktiksel FPS oyunu ise Ready or Not oluyor. Polis biriminin müdahale etmesi amacıyla çağrıldığı düşmanca çatışma hallerini tasvir eden bu taktiksel oyunda, farklı yapılan planlarına göre kendinizi organize etmelisiniz ve yaklaşma stratejilerini planlamalısınız. Farklı görevlerle karşılaşacağınız eşsiz bir oyundur. Ready or Not, başlangıç seviyesindeki oyuncular da dahil olmak üzere hemen herkese hitap ediyor. Ready or Not, kolay oynanışı ve olay örgüsü ile birçok oyuncunun ilk tercihlerinden biri haline geliyor. Deneyimli oyuncularında sıklıkla tercih ettiği Ready or Not, organik ve basit kontrol şeması ile beklentileri maksimum oranda karşılıyor.

Overwatch 2

2022’de piyasaya giriş yapan Overwatch 2, en beğenilen ve en iyi FPS oyunları arasında yerini alıyor. Blizzard’ın bu ünlü oyunu, yeni özellikler getiren serisi ile karşınıza çıkıyor. Yeni karakterler, ilgi çekici haritalar ve çok çeşitli modlar vaat eden Overwatch 2, unutulmaz bir oyun deneyimine imza atmanızı sağlıyor. Üstelik artık ücretsiz bir oyun olması da Overwatch 2 adlı oyunun tercih edilebilirliğini yükseltiyor. Overwatch 2, ilk seride olduğu gibi rekabetçi atmosferini koruyor. Bu nedenle rekabetçi oyunları sevenler için Overwatch 2, biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Deep Rock Galactic

2020’de oyunculara sunulan Deep Rock Galactic, en popüler atış oyunları arasında bulunuyor. Online ve çevrimdışı şekilde oynanan Deep Rock Galactic, iş birliği gerektiren bir FPS olarak lanse ediliyor. Deep Rock Galactic, değerli taşları ve cüceleri çok farklı ve eğlenceli bir iş birlikçi oyunda birleştiriyor. Deep Rock Galactic ile oyuncular, büyük bir mağara sistemini keşfediyorlar. Ardından savaşa dahil olan yakışıklı cücelerin rolünü alıyorlar. Mümkün olan en çeşitli türden ordularla savaşmak durumunda kalıyorlar. Oyunda dört farklı sınıf bulunuyor. Bu sınıflar ise delici, mühendis, izci ve topçu oluyor. Her birinin değerli taşların toplanmasına başarılı olmak adına beraber kullanılması gereken özel becerileri mevcut. Ayrıca Deep Rock Galactic, harika grafikleri, etkileyici ses efektleri ve eğlenceli senaryosu ile oyuncuların ilgisini çekmeyi başarıyor. 

Fortnite

2017’de piyasaya sürülen Fortnite, battle royale oyunu olarak oyunculara sunuluyor. Online olarak oynanabilen Fortnite, harika bir oyun deneyimini teşvik ediyor. Fortnite için günümüzün en büyük fenomen oyunlarından biri diyebiliriz. Zira Fortnite, dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip. Battle royale dünyasında yankı uyandıran Fortnite, hemen her yaştan kullanıcının favorisi konumuna erişti. Oyunun, diğer oyunlarda erişilmesi zor bir eğlence seviyesi bulunduğu için bu kadar popüler olduğunu söyleyebiliriz. Oyun, battle royal stili ile öne çıkıyor. Oyunun yarısı, kendinizi savunabileceğiniz ya da rakibinize karşı konumlandırma avantajı yakalayabileceğiniz yapılar inşa etme etrafında dönüyor. İlk başlarda oyunun basit olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, ileri düzeyde yapılar oluşturmak, oyunun en karmaşık görevlerinden biri oluyor.

Back 4Blood

Back 4Blood isimli oyun 2021 senesinde yayınlandı. Hayatta kalma ve FPS oyunu olarak öne çıkıyor. Back 4Blood, online ve çevrimdışı şekilde oynanabiliyor. Ayrıca, Left 4Dead serisinin arkasındaki aynı ekip tarafından oluşturuldu. Birinci şahıs nişancı oyunu arayanların beklentilerini optimal anlamda karşılıyor. Zombi saldırıları ve bolca aksiyonla karşılaşabileceğiniz Back 4Blood, harika bir oyun süreci sunuyor. Giderek zorlaşan görevlerde yaşamda kalmak adına kampanya modunu dört oyuncuya kadar iş birliği dahilinde oynayabilirsiniz. Dilerseniz rekabetçi modunu da tercih edebilirsiniz. Oyun, her oyunu ilgi çekici bir deneyim haline dönüştüren yenilikçi bir roguelite kart sistemine sahip oluyor. Back 4Blood, hemen herkesi büyüleyen, aksiyon ve gerilim dolu bir atış ve hayatta kalma oyunu olarak dikkat çekiyor.

Valorant

En iyi FPS oyunları listesinde ön plana çıkan Valorant, dünya çapında en beğenilen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan eşsiz bir oyun türüdür. 2020’de yayınlanmıştır. Online bir şekilde Valorant isimli oyunu deneyimleme şansına sahipsiniz. Bu taktiksel FPS oyunu her yaştan insan için uygun bir seçim olarak kabul ediliyor. League of Legends ile aynı geliştirici tarafından yaratılmıştır. Ayrıca CS:GO ile aynı çizgiyi takip ediyor. Valorant ile maçların, 5 oyuncudan meydana gelen iki takım arasında oynandığını da eklemeliyiz. Saldırganın hedefi, bütün savunmayı ortadan kaldırmak ya da bir bomba yerleştirip patlayana dek onu korumaktır. Ayrıca savunmanın da bombayı yerleştirmeden evvel saldırıyı ortadan kaldırması ya da tam zamanında etkisiz hale getirmesi lazım. Valorant, karikatürize bir görsel kimlik barındırıyor. Overwatch'a benzeyen bazı unsurları bir araya getirdiği için de oyuncular tarafından takdir ediliyor ve büyük bir beğeni ile oynanıyor. Bunlara ek olarak Valorant’ta her biri farklı yetenekler içeren farklı karakterler arasından seçim yapmanız mümkün oluyor.

Doom Eternal

Ünlü Doom serisinin yeni versiyonu olan Doom Eternal, global çapta popülerdir. Bu yeni seri ise öncekilere göre daha çok strateji gerektiriyor. Fakat Doom Eternal ile Doom’un özüne dokunulmadığını görüyoruz. Sürüleri yenmek için yıkıcı silahlardan meydana gelen cephanelik, bu oyunda da ön plana çıkıyor.

Halo Infinite

2021’de piyasaya giriş yapan Halo Infinite, FPS oyun seçenekleri arayanları memnun ediyor. Eğlenceli bir kampanya modu barındıran Halo Infinite, düşman üslerini yok etmek, eşyaları toplamak ve müttefikleri serbest bırakmak gibi çok çeşitli görevler sunuyor. Oyunun aynı zamanda arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz ücretsiz bir sürümü de bulunuyor. Halo Infinite, her zaman aynı yapıyı koruyor. Belli noktalarda iyi olmayı başarıyor. 

Borderlands 3

2020’den beri popülerliğini koruyan Borderlands 3, online ve çevrimdışı olacak şekilde oynanıyor. FPS ve RPG türlerinde karşımıza çıkan Borderlands 3, daha iyi silahlara kavuşmak için düşmanları vurduğunuz mekanikler içeriyor. Aynı zamanda oyun, yeni bir sınıf sistemi ve beceri satın alımı, koruyucu ekipman ve silah seçimi ile RPG ve FPS tarzlarının karışımı olarak dikkat çekiyor.

PUBG

2016’da oyunculara sunulan PUBG, geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve dünyaca ünlü bir oyundur. Battle royale oyunları söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan PUBG, büyük başarılara imza atmayı sürdürüyor. Temel olarak aldığı dengeleme ve içerik güncellemeleri ile oyun, daha da ilgi çekici hale dönüşüyor. PUBG’nin diğer oyunlardan farkı ise benimsenen gerçekçi tarzı oluyor. Ayrıca bu oyunda yer alan silahlar, gerçek dünyada mevcuttur ve özellikleri de mümkün olduğunca aslına uygundur. Burada her bir silahı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeniz lazım. Tabii ki, zafere ulaşmak için bolca sabırlı olmalısınız ve stratejilere dayalı bir şekilde oynamalısınız. 

Battlefield 5

En iyi FPS oyunları 2024 listesinde Battlefield 5 isimli oyunda konumlanıyor. Çevrimdışı ve online olacak şekilde oynanabilen Battlefield 5, büyük bir geleneği omuzlarında taşımayı sürdüren bir oyun olarak lanse ediliyor. Battlefield 5, önceki serilerle aynı mekaniği koruyor. Fakat aynı zamanda biraz daha yüksek seviyede gerçeklik barındırıyor. Battlefield 5 ile oyunculara, çeşitli çok oyunculu modlar sunuluyor. Bununla beraber farklı savaş hikayelerine bölünmüş tek oyunculu harekât da yine Battlefield 5 ile dikkat çekiyor. 

Call of Duty: Vanguard

2021’de oyunculara sunulan Call of Duty: Vanguard, günümüzde en popüler oyunlardan biridir. FPS ve battle royale karışımı olan Call of Duty: Vanguard, dünya çapında oldukça revaçtadır. Oyunu online ve çevrimdışı bir şekilde oynayabilirsiniz. Call of Duty: Vanguard, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda ilgi çeken bir olay örgüsüne sahiptir. Sürükleyici ara sahneleri, güzel grafikleri ve bol miktarda aksiyonları ile bilinen bir oyundur. Öte yandan Call of Duty: Vanguard ile çok oyunculu bir versiyon da sunuluyor. Oyunda on altısı 6v6 modu olmak üzere toplam yirmi haritanın yanı sıra pek çok silah, ilerleme ve özelleştirme detayları barındırıyor. Son olarak; Call of Duty: Vanguard, oyunculara eksiksiz bir oyun deneyimi sağlamayı sürdürüyor. 

Deceit

En iyi FPS oyunları listesinde konumlana Deceit, çoğu oyuncunun tercih ettiği bir seçenek oluyor. 2017’de piyasaya sürülen oyun, aksiyon ve gerilim dolu anlar yaşatıyor. Bu birinci şahıs nişancı oyunu, bolca strateji geliştirmenizi gerektiriyor. 

Titanfall 2

Listemizin sonuncu sırasında Titanfall 2 var. Respawn Entertainment imzası taşıyan oyun, Apex Legends öncesinde yaratıldı. Oyuncular Titanfall 2 ile bir tür sibernetik dış iskelet kullanan bir askeri kontrol etmekteler. Hedefiniz, gezegenin yok olmasını önlemek. Bunun için çeşili silahlar kullanıyorsunuz. Titanfall 2, aksiyon ve heyecan dolu bir oyundur. Savaş ve nişan alma oyunlarını sevenlerin dikkatini çeker.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce
Hashtag Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hashtag kullanımında başarılı olmak için rehberimize göz atın, ilgi çekici ipuçlarıyla etkileşim artışı yakalayın!

1 Yıl Önce
League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

1 Yıl Önce