Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
376 Görüntülenme 2 dk, 21 sn

YouTube Para Kazanma Seçenekleri

YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

YouTube’da para kazanmak için birçok seçenek bizlerle buluşuyor. Bunlardan en popüler olanı reklamlardan gelir elde etmek. Google AdSense vasıtasıyla reklamlardan para kazanmanın yanı sıra daha birçok yol ile kazanç elde edilebilir. 6 farklı yöntem bulunuyor. Bunların hepsini tek tek açıklayacağız.

YouTube

YouTube, 2005 yılının Şubat ayında kurulup Nisan ayında yayın hayatına başlayan bir site. YouTube’a ilk yüklenen video 24 Nisan 2005 tarihinde bir hayvanat bahçesinde çekildi. O zamanlar yüklenen çekimler amatörceydi. Çünkü platformun desteklediği çözünürlük düşüktü. Zamanla gelişen YouTube, 8K’ya kadar ve 60 FPS’e kadar desteklemeye başladı. Sonrasında reklamlardan para kazanma olanağı da sunan YouTube, günümüze kadar pek çok imkan sağladı.

YouTube Para Kazanma Olanakları

Reklamlar

YouTube’dan para kazanmanın yollarından birisi reklamları aktif etmek. Platformun ilk para kazanma seçeneği de buydu. Video açılırken veya video içerisinde görünen reklamlar, kullanıcının para kazanmasına vesile oluyordu. Tabii reklamın belirli bir sürede izlenmesi gerekiyor. Eğer reklamlara tıklanırsa daha çok para geliyordu. Reklamlardan gelir elde etmek için en az 18 yaşında olmak, son 12 ay içerisinde 4.000 izlenme saatine ulaşmak ve 1.000 abone olmak gerekiyor. Bunun yerine Shorts paylaşanlar için ise 10 milyon görüntülenme zorunlu kılınıyor.

Kanal Üyelikleri

YouTube’da kazanç elde etmenin bir diğer yolu kanal üyelikleri. Kanal üyelikleri, izleyicilere özel yetkiler tanıyan ve onlara çeşitli özellikler katan bir yenilik. İzleyiciler, kanalı desteklemek ve avantajlı olmak için üyelik satın alabilir.

Alışveriş

Bu özellik, mağazası bulunan kanalların mağazalarını YouTube’a bağlayıp para kazanmasını sağlayan bir sistem sunuyor. Bu sayede kendi ürünlerini videolarda tanıtan kanal sahipleri buradan da gelir elde edebiliyor.

Süper Chat ve Süper Etiketler

Süper Chat, izleyici mesajının öne çıkması demek. Süper Etiketler ise sohbete animasyonlu etiket atmayı sağlayan bir özellik. Kanallar, canlı yayın üzerinde bu özelliklerden yararlanabilir.

Süper Teşekkür

YouTube’un en yeni özelliklerinden birisi olan Süper Teşekkür, videonun altına yorum girerken kullanılan bir sistem. Video sahibini desteklemek isteyenler Süper Teşekkür göndererek onun gelişmesine katkıda bulunabilir.

YouTube Premium

YouTube para kazanma yolları arasında bir diğer alternatife geçelim. YouTube Premium izleyicileri, eğer reklam seçeneği aktif olan videoları izler ise bu durumda kanal sahibi Premium geliri elde eder. Düşük bir miktar da olsa bu şekilde de kazanç elde ediliyor.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube SEO Stratejisi - Bölüm 1

YouTube'da daha yüksek bir sıralama elde etmek için hazır olun. YouTube'da videolarınızı ön plana çıkarmanın sırlarını keşfetmeye başlayalım!

1 Yıl Önce
YouTube SEO Stratejisi - Bölüm 2

Hazır olun, videolarınızın daha fazla ilgi çekmesini sağlamak için YouTube dünyasında bir adım öne geçmek için bu heyecan verici stratejilere göz atalım!

1 Yıl Önce
YouTube'da Video Yayınlamak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

YouTube'da video yayınlamak için en iyi zamanı keşfedin! İzlenme sayınızı ve etkileşiminizi artırarak başarıya ulaşmanızı sağlayacak ipuçları burada.

1 Yıl Önce