Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
588 Görüntülenme 6 dk, 45 sn

YouTube'da Video Yayınlamak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

YouTube'da Video Yayınlamak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

YouTube dünyasında başarıya ulaşmak isteyenler için, videolarınızı en doğru zamanda yayınlamak son derece önemli bir faktördür. Peki, tam olarak hangi saatlerde ya da günlerde yayınlamanız gerektiği konusunda kafanız mı karışık? Sizi bu karmaşadan kurtarmak ve YouTube'da fark yaratmanızı sağlamak için işin sırrını çözeceğiz! 

Bir videonun izlenme sayısını ve etkileşimini maksimize etmek adına yayınlamanız gereken en ideal zamanı belirlemeye ne dersiniz? Bu rehberle, YouTube'un dinamik dünyasında izleyici kitlenizin en aktif olduğu anları keşfedip, potansiyel abonelerinizle bağ kurma şansınızı artırabileceksiniz. İşte YouTube'da video yayınlamak için en iyi zamanın peşine düşüyoruz!

YouTube, Google'dan sonra dünyada en çok ziyaret edilen ikinci web sitesidir. YouTube sadece herkes tarafından izlenmiyor, aynı zamanda sizin gibi pazarlamacılar da dahil olmak üzere, her kesimden insan tarafından markalarını geniş bir kitleye tanıtmak için kullanılıyor.

Ve her pazarlamacının aklını kurcalayan bir soru, kanallarında nasıl daha fazla ilgi çekebileceğidir.

Başarılı bir YouTube kanalı yürütmek için, kaliteli içerik oluşturmak birinci sınıf öncelik olmalıdır. Ancak videolarınızın performansını etkileyen diğer faktörler; format, paylaşım sıklığı ve en önemlisi yayınlama zamanıdır.

Basit bir ifadeyle, YouTube'da gönderi yayınlamak için en iyi zamanın hangisi olduğunu bilmeniz gerekir.

YouTube'da video yayınlamak için en iyi zamanı seçmek, videonuzun mümkün olduğunca çok izleyici almasını sağlar. Ancak, YouTube'da gönderi yayınlamak için en iyi zamanı bulmak, zorlu bir görev olabilir. Bu nedenle, bu makale markanız için en iyi zamanı bulmanın ipuçlarını tartışacaktır.

Youtube’de paylaşım zamanı neden diğer sosyal medya platformlarından farklıdır?

Diğer sosyal medya sitelerinin aksine, YouTube'da paylaşım yapmak için en iyi zamanın farklı bir matematiği vardır.

Facebook, Twitter, Tiktok veya Instagram gibi sosyal medya platformlarında bir video yayınladığınız anda, takipçilerinizin akışında yerini alıyor.

Ancak YouTube için durum aynı değil.

Tıpkı Google gibi YouTube'un da videonuzu dizine eklemesi zaman alır. Basitçe söylemek gerekirse, videonuzu bir kez yükledikten sonra, YouTube'un videoyu anlaması ve işlemesi zaman alır ve ardından insanların ana ekranlarına veya arama sonuçlarına sunulur.

Bu nedenle, YouTube videolarını yüklemek için en iyi algılanan zamandan 2-3 saat önce yayınlamak, standart bir uygulamadır. Böylece, kitleniz çevrimiçi olduğunda video, arama sonuçlarında iyi bir şekilde yer alacaktır.

Örneğin, YouTube'da gönderi paylaşmak için en iyi zamanınız akşam 7 ile akşam 10 arasındaysa, öğleden sonra 2 ile 4 arasında paylaşım yapmanız gerekir.

YouTube'da Yayınlamak İçin En İyi Zaman Nedir?

YouTube'da gönderi yayınlamak için en iyi zaman saat 14:00 ile 16:00 arasıdır. YouTube'deki her bireyin YouTube'u kullanmak için farklı içerik tercihleri, konumu ve oturum açma saatleri olduğundan, en iyi zamanınız, kitlenizin konumuna ve davranışına bağlıdır.

Bu nedenle, sabit bir en iyi zaman şablonuna bağlı kalmaktansa, kendi verilerinizi test etmek ve bulmak daha uygundur.

Ancak, yeni bir kanalsanız ve fazla trafik almıyorsanız, ortalama süreyi kullanmak en iyi seçeneğinizdir. Çünkü YouTube, az trafik alan hesaplara, kişisel en iyi zamanı tanımlamak için gerekli verileri sağlamaz.

Bununla birlikte, video göndermek için kişisel en iyi zamanınızı test etmeye başlamadan önce, ortalama zaman dilimleri iyi bir başlangıç ​​olabilir. Bu sabit sürelerin YouTube'da markanız için harikalar yaratması mümkündür.

Bunlar;

  • Frederator Networks, hafta içi 14:00 ile 16:00 arasında ve hafta sonu 09:00 ile 11:00 arasında paylaşım yapılmasını önerir.
  • Boosted, Pazar günü saat 11:00 veya 17:00'de gönderi yayınlamanın en iyisi olduğu sonucuna vardı.
  • HowSociable, en etkili zaman olarak 14:00 ile 16:00'ı (EST) ve en etkili günler olarak Perşembe ve Cuma günleri tercih eder.
  • Invideo, hafta içi 12 ile 16:00 (EST) ve hafta sonları 9 ile 11:00 (EST) arasında paylaşım yapılmasını önerir.

Sonuç olarak;

Birden çok markanın topladığı tüm verilere dayanarak, YouTube'da gönderi yayınlamak için en uygun zamanın hafta içi 14:00 - 16:00 ve hafta sonu 9:00 - 11:00 olduğunu söyleyebiliriz.

İndeksleme süresi hesaba katıldıktan sonra bu gönderi saati ortaya çıktığı için, izleme yoğunluğunun akşam saatleri olduğunu da söyleyebiliriz.

Çoğu kişinin YouTube'u normal TV izleme saatlerinde kullandığını fark ettiğinizde, bu içgörü daha da ilginç hale geliyor. 

YouTube'da Video Yayınlamak İçin En İyi Zamanınızı Nasıl Belirlersiniz?

Artık YouTube'da gönderi yayınlamak için ortalama en iyi zamana sahip olduğunuza göre, YouTube kanalınız için özel olarak en iyi zamanı bulmanın vakti geldi.

YouTube video çalışmalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek en iyi zaman dilimlerini öğrenmek için, süreci adım adım inceleyelim.

1. Adım: Analizler bölümüne erişin

İlk olarak, YouTube stüdyosuna gidin. Kanal kontrol panelinizde, sol taraftaki menüde “Analizler” bölümünü bulun. Sayfanızın performansını anlamak ve tonlarca veriye erişmek için bu bölümü kullanabilirsiniz.

2. Adım: Gönderi Göndermek İçin En İyi Gün ve Saati Bulun

"Kitlenizi nerede bulabilirsiniz" grafiği size son 28 güne ait verileri gösterir ve saat diliminizi temel alır. Grafikteki koyu mor çubuklar, kitlenizin çoğunun YouTube'da bulunduğu belirli bir gündeki zamanlamaları gösterir.

Benzer şekilde, daha açık renkli çubuklar, seyirci varlığının en düşük olduğu zamanları gösterir. Temel olarak, bu raporlar, kitlenizin çoğunun videolarınızı izlemek için YouTube'da bulunduğu zamanı size söyler.

Yararlıdır, çünkü YouTube'da gönderi yayınlamak için en iyi zaman, kitlenizin çoğunun videonuzu görmek için canlı yayında olduğu zamandır. Bu saatleri göz önünde bulundurarak paylaşım yaparsanız, videonuz en çok izleyicinin olduğu zamanda ana sayfada çıkacaktır.

Diğer sosyal platformların aksine, tek bir video oluşturmak için gereken süre göz önüne alındığında, YouTube'da her gün gönderi paylaşamazsınız. Bu yüzden en iyi günü seçmelisiniz.

Kitle Raporu Olmadan YouTube'da Yayınlamak İçin En İyi Zaman Nasıl Bulunur?

YouTube Analytics'te, sağ taraftaki "Gerçek zamanlı" adlı "Genel Bakış" sekmesinin içinde başka bir bölüm bulacaksınız.

Gerçek zamanlı; Son 48 saatin zaman diliminde saat başına aldığınız görüntüleme sayısını verir.

Bir hafta boyunca elde edilen görüntüleme modelini tespit etmek için, bu verileri bir e-tabloda bir ay veya üç aylık dönem için izlemenizi öneririz. Bu şekilde, kitlenizin en aktif olduğu gün ve saati bulabileceksiniz.

Birden çok en iyi zaman seçin

Youtube'da yayınlamak için birden fazla en iyi zaman elinizin altında olduğundan, her seferinde test etmek ve en iyisini seçmek bazen zor olabiliyor.

Bir Youtube kanalı için sorun olmaz. Ancak diğer sosyal ağlarla da uğraşırken birden fazla Youtube hesabı için zamanları test ettiğinizi hayal edin; üstesinden gelmek neredeyse imkansız.

Youtube videolarınızı planlayın

Tüm sosyal medya pazarlamacıları, bir sosyal medya otomasyon aracının, farklı biçimlerde gönderi yayınlamanıza yardımcı olmaktan, farklı zamanlarda ve farklı hesaplarda gönderi paylaşmaya kadar harikalar yaratabileceğini bilir. Instafly gibi sosyal medya araçlarını mutlaka deneyin.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube'da Para Kazanmanın Yolları Nelerdir?

YouTube'da para kazanmanın yolları nelerdir? Başarılı içerik üretimi, reklamlar ve sponsorluklarla gelir elde etme yöntemlerini keşfedin!

1 Yıl Önce