İNDİRİM!
İNDİRİM!
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
1 Yıl Önce
703 Görüntülenme 7 dakika, 43 saniye

Valorant Nedir? Nasıl Oynanır?

Valorant Nedir? Nasıl Oynanır?

Valorant Nedir? Nasıl Oynanır?

Efsanevi FPS oyunu Valorant, son zamanların en popüler oyunları arasında yerini aldı. Bireysel yeteneklerin yanı sıra takım çalışmasının da büyük önem taşıdığı bu oyunda rakiplerinize karşı üstünlük sağlamak için doğru stratejileri kullanmak oldukça önemli. 

Yeni başlayanlar için Valorant dünyası oldukça karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. Ancak doğru tavır, düşünce ve ince ayarlarla, Valorant'ta ustalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Rekabetçi birinci şahıs nişancı oyunlarında yeniyseniz, temel bilgilerden başlamanız gerekir. Oyuna başlamadan önce, oyunda başarılı olma şansınızı artıracak ayarları yapmak için biraz zaman ayırın.

İşiniz bittiğinde, nişan alma, hareket ve iletişim dahil olmak üzere Valorant'ın farklı yönlerini incelemeye başlayabilirsiniz. Her yönü öğrenmek ve ustalaşmak zaman alacak ve bu kılavuz, süreci hızlandırmanıza ve Valorant'ta başarıya giden hızlı bir yolda ilerlemenize yardımcı olacaktır.

“Oynamaya başlamadan önce ayarlarınızı gözden geçirmeniz gerekir.”

Valorant nedir?

Valorant, "taktik nişancı" olarak bilinen bir oyundur. Hız, Overwatch ve Call of Duty gibi diğer atış oyunlarından daha yavaştır. Nişan almak kesinlikle kilit nokta olsa da, stratejik karar verme üzerindeki vurgu nedeniyle oyun, genellikle bir satranç maçı gibi hissedilebilir.

Bunun nedeni, silahların çok ölümcül olmasıdır. Şarj edilebilir kalkanlar veya yeniden doğmalar yoktur. Bu nedenle her hareket çok önemlidir.

Valorant Ayarları Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Fare hassasiyetinizin, kontrollerinizin ve iletişim ayarlarınızın doğru olduğundan emin olun. Çoğu oyuncu, ayarlarında birçok değişiklikten yapar ve deneme yanılma yoluyla kendileri için en iyi olanı bulurlar, siz de öyle yapmalısınız.

Oynamaya başlamadan önce tercih ettiğiniz çözünürlüğü seçin. Çoğu oyuncu 1920×1080 (16:9) çözünürlükte oynar. Ancak farklı çözünürlükleri deneyebilir ve size en uygun olanı bulabilirsiniz.

Ayrıca, yenileme hızınızı ayarladığınızdan emin olun. Varsayılan olarak oyun, monitörünüzün yenileme hızını algılamalıdır. Ancak bu yenileme hızlarını destekleyebilecek bir monitörünüz varsa, en az 144 Hz veya 240 Hz'de olduğunuzdan emin olun.

Valorant'ın önemli bir yönü nişan almaktır ve doğru fare hassasiyetini bulmanız, Valorant'taki başarınızda büyük rol oynayacaktır.

İlk olarak, nasıl nişan alacağınızı belirlemelisiniz. Bilek hareketine güveniyorsanız, 1 veya üzeri yüksek hassasiyette oynamayı tercih edebilirsiniz. Yüksek hassasiyette nişanınızı kontrol edebilirseniz, hedeflerinizi çok daha hızlı vurabilirsiniz.

Nişan almak için tüm kolunuzu kullanıyorsanız, düşük hassasiyette oynamanız önerilir. 1 ve altı düşük hassasiyet, hedefinize ulaştığınızda size daha fazla kontrol sağlar. Ancak, potansiyel olarak sizi hedefe ulaşmaktan alıkoyabileceğini de unutmayın.

Duyarlılığınıza ince ayar yapmanın başka bir yolu da, uygulama alanında beceri testi yapmaktır. Hedefinize odaklanır ve sonunda onu geçerseniz, hassasiyetiniz muhtemelen çok yüksektir. Öte yandan Valorant nişangâhı hedefine ulaşmadan durursanız, hassasiyetiniz çok düşük demektir.

Kontroller açısından rahat bir düzen seçin. Kısayol tuşlarınızı unutmayın ve çömelme veya zıplama gibi önemli kontrolleri atlamadığınıza emin olun. Grafik kalitesi ile ilgili olarak oyunun daha akıcı çalışması için, onları çok düşük ayarda kullanabilirsiniz.

Oynarken açıklamalar yapacağınız için, iletişim kısayol tuşlarınız da önemlidir. 

Valorant Ajan Rolleri Nelerdir?

Her Valorant ajanı farklı bir sınıfa girer ve hepsinin dört benzersiz yeteneği vardır.

Düellocular

Parça alma konusunda mükemmel olan ajanlardır. Yetenekleri, rakiplerini manevra yapmaya veya kör etmeye yöneliktir. 

Valorant'ın düellocu sınıfına dahil olan ajanlar, takımın ana ateş gücünü oluşturur ve agresif, doğrudan rakibe yönelik yetenekleriyle dikkat çekerler. Doğru ellerde kullanıldığında, takımın kaderini değiştirebilecek potansiyele sahiptirler. Düellocu ajanlar, hasara yönelik yetenekleriyle öne çıkarlar ve harita kontrolü ve istihbarat konusunda diğer sınıf ajanlardan destek almaları gereken ajanlardır. Hasarlarıyla eksikliklerini kapatırlar. 

Kontrolörler

Kontrolörler, haritada kontrol sağlamayı hedefleyen ajanlardan oluşur. Rakiplerin görüş yeteneklerini sınırlayarak onları etkisiz hale getiren bu karakterler, aynı zamanda alan bazlı yetenekleri kullanabilirler. 

Rakipleri kafa karışıklığına düşürerek, onları yavaşlatarak, sersemleterek ve şaşırtarak avlanma fırsatı yaratırlar. Bu karakterler kendilerini, rakipleri için mükemmel hedef haline getirerek, onları şaşırtmak ve gafil avlamak konusunda uzmanlaşmıştır.

Gözcüler

Gözcü sınıfına ait karakterler, ekip için gizli kahramanlar olarak kabul edilir. Diğer sınıflarla kıyaslandığında, daha geri planda oynayan Gözcü ajanlar, saldırı ve savunma durumlarında hayati önem taşırlar. 

Bu sınıfın ajanları, çeşitli özel yeteneklere sahiptir ve icatları sayesinde ekiplerine destek vererek oyunun akışını değiştirebilirler. Aynı zamanda, Sage gibi şifa yeteneklerine güvenen karakterlerle birleştiklerinde, oyunun seyrini tersine çevirebilirler. Her bir ajan, farklı beceri setleriyle donatılmıştır ve ekibin oyun stratejisine önemli katkılarda bulunabilir.

Öncüler

Öncü sınıfı, en son eklenen karakter olan Fade dahil olmak üzere, büyük çatışmalar için adeta bir savaş alanı hazırlıyor gibi görünüyor. Bu sınıf, savunmayı yıkma konusunda oldukça başarılıdır ve düellocular gibi hasarlarına güvenirler. 

Sadece hasar vermekle kalmazlar, aynı zamanda takım arkadaşları için hayati öneme sahip yetenekleriyle de, savaşın seyrini değiştirebilirler. Öncü sınıfına dahil olan ajanlar, bazı rakiplerini flaş ile kör etmek veya sersemletmek gibi etkilerle karşılayabilir ve aynı zamanda, takıma daha iyi bir görüş açısı sağlayabilirler.

Valorant Ajanları Kimlerdir?

Valorant, popüler bir çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu olan Riot Games tarafından geliştirilen bir FPS oyunudur. Oyunda çeşitli sınıflara ait 19 farklı ajan bulunmaktadır. 

Bu ajanlar, Öncü, Kontrol Uzmanı, Gözcü ve Düellocu sınıflarına ayrılmışlardır. Her bir ajanın kendine özgü yetenekleri ve oyun tarzı bulunmaktadır. Böylece oyuncular, takımları için stratejik bir seçim yapabilirler ve çeşitli taktikler kullanabilirler. Valorant ajanları, farklı oyun deneyimleri sunarak, heyecanlı ve rekabetçi bir oyun deneyimi yaşatmaktadırlar.

Aşağıdaki tabloda Valorant oyunundaki ajanlar, sınıflarına göre gruplanmıştır.

Öncü Ajanlar

Kontrol Uzmanı Ajanlar

Gözcü Ajanlar

Düellocu Ajanlar

Fade

Brimstone

Sage

Jett

Breach

Viper

Chamber

Phoenix

Skye

Omen

Killjoy

Reyna

LO/O

Astra

Cypher

Neon

Sova

  

Raze

   

Gekko

Akılda tutulması gereken noktalar

Valorant'ı ilk kez oynarken hatırlanması gereken en önemli şey, düşman ekibin her zaman sizi dinliyor olmasıdır. 

  • Valorant'ta koşmak, konumunuzu ele veren yüksek ve belirgin bir işitilebilir ses çıkarır. Bu nedenle yürümek için Shift'i (sessiz olan) basılı tutun.
  • Daha hızlı koşmak istiyorsanız bıçağınızı çıkarın. Ancak, bir düşmanla karşılaşırsanız bu sizi riske atar. 
  • Bu nedenle rakiplerinizin haritada nerede olduğunu bilmek, Valorant gibi rekabetçi nişancı oyunlarının önemli bir yönüdür.
  • Rakiplerinizi başınızdan savmak için deneyebileceğiniz farklı gözetleme türleri vardır. Jiggle peeks, jump peeks gibi yöntemleri kullanabilirsiniz. 
  • Zıplayarak gözetleme yapmak, havadayken isabetli atış yapamayacağınız için bilgi edinmenin başka bir yoludur.
  • Bilgi toplama gözetlemeleri yaparken, yakalanan bir düşman olduğunu mini haritanızda görebilirsiniz. 

Valorant Mini Harita Ne İşe Yarar?

  • Sol üst kısımda bulunan oyun içi mini harita, tur boyunca her zaman takımınızın konumunu gösterecektir.
  • Ekibiniz bölünmüşse, bu önemli bir araç olacaktır. Bu nedenle her zaman ekip arkadaşlarınızla iletişim halinde kalın. 
  • Mini haritayı statik bir konuma ayarlayabilir veya yönünüze göre otomatik olarak döndürebilirsiniz. Yakınlaştırma derecesini de ayarlayabilirsiniz.

Her Turda Ne Satın Alınabilir?

  • İlk turda (tabanca turu), harcayacak 800 krediniz olacak. Pasif bir şekilde oynuyorsanız ve takım arkadaşlarınızın ilk hamleyi yapmasını bekliyorsanız, yarım kalkan satın alıp, yeteneklere harcayabilirsiniz.
  • Daha sonraki turlarda, takımınız tasarruf yapmadığında ve yeterli krediniz olduğunda, tam kalkanlar ve tercih ettiğiniz bir silah satın alın
  • Önerimiz, oyundaki en popüler silahlardan ikisi olan Phantom veya Vandal'dır. Her ikisi de uzun menzilde bile yüksek hasar veren, mükemmel orta menzilli tüfeklerdir.

Hesap.com.tr üzerinden güvenli bir şekilde Valorant VP, Valorant Random Hesap ve Valorant Hesap satın alabilirsiniz. 

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

Valorant'ta kullanıcı adı, nick veya isim değiştirme nasıl yapılır? Adım adım rehber ve detaylar yazımızda.

1 Yıl Önce
Valorant Points Çeşitleri Nelerdir?

Valorant oyununda, VP çeşitleri satın alma işlemleri için kullanılır. Peki, VP'nin türleri nelerdir? Tüm detayları burada öğrenebilirsiniz!

1 Yıl Önce
Valorant Points Fiyatları Nelerdir?

Valorant Points (VP) fiyatları, oyun içindeki satın alma işlemleri için önemlidir. VP fiyatları hakkında bilgi edinmek için, bu rehberimize göz atın!

1 Yıl Önce