Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
277 Görüntülenme 8 dk, 3 sn

Pinterest'te Nasıl Takipçi Elde Edilir?

Pinterest'te Nasıl Takipçi Elde Edilir?

“Pinterest dünyasında takipçi kazanmanın sırları açığa çıkarılıyor! Bu bilgilendirici makalede, sizlere Pinterest'te nasıl etkileyici bir takipçi kitlesi elde edebileceğinizi keşfetmeniz için değerli ipuçları sunuluyor. Bu etkileyici rehberle Pinterest hesabınızı yükseltmenin keyfini çıkarın ve büyüleyici bir takipçi kitlesi oluşturmanın kapılarını aralayın!”

Pinterest, eğer dijital pazarlamacıysanız, sonuna kadar fayda sağlayabileceğiniz platformlardan biridir.

Bir blogcu olarak, içeriğinizi buraya yükleyip pazarlayarak, insanların içeriğinizi görmesini ve onunla etkileşimde bulunmasını sağlar ve geniş bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz. Bu, Pinterest hesabınıza daha fazla trafik çeker ve blogunuzu zirveye taşır.

Yeni başlayanlar için Pinterest, resimli içeriğe vurgu yapan bir bloglama sistemidir; burada içeriğinizi, insanların daha sonra kullanmak üzere 'sabitleyebilecekleri' resimler biçiminde tutabilirsiniz.

Pinterest'te Nasıl Takipçi Elde Edilir? 

Pinterest'te takipçi elde etmek, blog yazarının sık sık gönderi yayınlamasına bağlıdır. Sadece her türlü içeriği yayınlamakla kalmaz, aynı zamanda iyi olan, görüntüleme alan ve blog yazarının kendileri için seçtiği nişle alakalı olan içerik yayınlanmalıdırlar.

Tabii ki, Pinterest'te takipçi kazanmanın birkaç yolu daha var. O yüzden daha fazla uzatmadan, temel olanları tartışalım ve daha çeşitli seçeneklere geçelim.

1. Düzenli Gönderi Yapın

Düzenli olarak gönderi paylaşın ve nelerin gönderildiğini, nelerin yüklenmesi gerektiğini ve gönderilerin zamanlamasını takip etmenize yardımcı olan bir içerik takvimi oluşturun.

Düzenli olarak gönderi paylaştığınızda, yüklediğiniz içerik yeni veya trend olan sayfalara daha sık gönderilir ve daha fazla insan gönderinizle etkileşime girer.

Örneğin IKEA, bu stratejiyle başarıya ulaşan en büyük perakendecilerden biridir. Pinterest profilleri, izleyicilerini etkili bir şekilde meşgul eden ve büyüleyen gönderilerle doludur ve düzenli ve sürekli paylaşım yaparlar.

Profesyonel ipucu; Düzenli paylaşım, yeni takipçiler getirir ve mevcut olanları sayfada tutar. 

2. Kaliteli İçerik Yayınlayın

Pinterest, resimsel içerikle çalışır. Ancak takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız, içerik kaliteli olmalıdır. İnsanlar yalnızca iyi olan şeylerle veya insanlarla etkileşim kurmaktan hoşlanır ve içeriğiniz de bu konuda bir istisna değildir.

İçerik ne kadar iyi derlenmiş ve kaliteliyse, yeni takipçiler kazanma ve blog için tanıtım yapma olasılığı o kadar yüksektir. Pinterest’te stok görüntüleri kullanamayacağınız, büyük bir yanılgıdır.

Gerçek şu ki, stok görüntüleri veya benzeri diğer içerikleri kullanabilirsiniz, ancak bunların kullanılmasında kalite büyük rol oynar.

3. Pin’leri sık sık kullanın

Takipçilerinizi artırmak için alabileceğiniz daha teknik veya Pinterest'e özgü ipuçlarından biri, Pin özelliğini neredeyse ayrım gözetmeksizin kullanmaktır.

Alanınızla alakalı bir pano görürseniz, uygulama içinde size sunulan bir içerik akışı oluşturmak için onu, Sabitlemeyi veya kaydetmeyi deneyin. Bu etkinlik, takipçilerinizin sizi diğer kişilerin gönderileriyle etkileşimde bulunurken görmelerini sağlar; bu da, diğer kişilerin içeriğinizi çekici bulmaları halinde, sizi takip etmeleri için bir neden verir.

4. Rakiplerinizin takipçilerini takip edin

Teknoloji nişinde gönderi paylaştığınızı ve en son haberler ve diğer olaylar hakkında bir blogunuz olduğunu varsayalım. Teknoloji sıcak bir niş olduğundan, aynı işi yapan rakip bir blog olmalıdır. 

Onları (rakibinizin takipçilerini) takip ederek işe başlayabilirsiniz. İlgi gösterdikleri bir teknoloji blogu tarafından takip edildiklerini ve oradaki içeriğin iyi olduğunu gördüklerinde, sizi de takip edeceklerdir. Bu, Pinterest'teki takipçilerinizi artırmak için kullanabileceğiniz birçok stratejiden biridir.

5. Hashtag'leri Kendi Avantajınız İçin Kullanın

Her gün terabaytlarca veri ve içerik üretildiğinden, aslında tüm bu içeriği sıralayan bir şeye ihtiyacınız var ve hashtag'ler, bunu yapmanın en sezgisel yollarından biridir.

Paylaşımdan sonra bir kelime veya kelime öbeği ekleyerek, içeriğinizin aranan belirli bir içerik akışına dahil edilmesini sağlar ve daha fazla insanı içeriğinize yönlendirebilirsiniz.

Paylaşım yaptığınızda hangi hashtag'in trend olduğunu bulmak için, hashtag strateji kılavuzunu kullanın. Onu pinlerinize ekleyerek takipçilerinizi artırmak için kullanın.

6. İnfografikleri kendi avantajınıza kullanın

Geleneksel pazarlama gerilerken dijital pazarlamanın yükselişte olması, insanların yeni ve kolay olanla ilgilendiğini, eski ve sıkıcı olandan uzaklaştığını gösteriyor.

Genellikle sıkıcı ve ilgi çekici olmayan bilgileri, bir kişinin gerçekten görmek isteyeceği şekilde sunan, etkileyici bir resmi kim görmek istemez ki?

Bir infografik tam olarak budur ve onu, normalde sıkıcı olan ve etkileşime girme ihtimali olmayan içeriklerinizin, daha fazla ilgi çekmesi için kullanabilirsiniz. Bu da, blogunuz için daha fazla takipçi anlamına gelir.

7. SEO'ya Dikkat Edin

Bugün webmaster’ların yaptığı şeylerin başında, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)’dur. İçeriklerin Google algoritmalarına göre düzenlenmesi için bazı ekstra işlemlerde bulunmak gerekiyor.

Bu nedenle, içeriğinizin en üstte çıkması için, dünyanın en çok kullanılan tarayıcısına ince ayar yapılması zorunlu olacaktır.

Ve SEO, anahtar kelimelerin yardımıyla tam olarak bunu yapmanıza yardımcı olur.

Bu nedenle, trafiği içeriğinize yönlendirmek ve takipçi listenizi artırmak için iyi stratejilerden biri, daha fazla trafik çekmeye yardımcı olmak için anahtar kelimeleri (niş alana özgü ve popüler) pin adınıza, pano adınıza, pin açıklamanıza ve profil biyografinize dahil etmek olacaktır. .

8. Pinterest Panonuz İçin Görünürlüğü Artıracak Araçları Kullanma

Araçları kullanarak, genel Pinterest deneyiminiz önemli ölçüde değişebilir ve daha fazla takipçi kazanmak için, Pinterest'in sahip olduğu kaynakları markanız için daha iyi kullanabilirsiniz.

Ayrıca Adobe Photoshop veya Canva gibi bazı tasarım araçlarını kullanmanız oldukça önemlidir.

9. Yaratıcılığınızı Kullanın

Altyazılarınız, hashtag'leriniz ve anahtar kelime yerleşiminizde yaratıcı olmak, etkileşim sonrası daha fazla takipçi kazanmanızı sağlayabilir. 

Bu noktada, Pinterest'te pano oluşturmak da yaratıcı bir görevdir ve insanların beğenmesini ve etkileşimde bulunmasını sağlamak için, iyi ve akılda kalıcı bir isim bulmanız önemlidir.

Bu, ' kaliteli içerik ' konusuyla bağlantılıdır; İçeriğiniz veya gönderiniz ne kadar akılda kalıcı ve yaratıcı olursa, gönderilerinizi gören veya bunlarla etkileşim kuran bir kişinin sizi takip etme olasılığı o kadar artar. Bu, sağlam bir takipçi kitlesi oluşturmanın bir numaralı kuralıdır: nicelikten çok niteliğe odaklanın.

10. Pinterest 'Bölümlerini' kullanın

Bölümler, panoların daha fazla kategorize edilmesini sağlayan yeni bir Pinterest özelliğidir.

Temelde " panolar içinde panolar " olarak adlandırılan bu özellik, blog yazarının daha belirli kitleleri hedeflemesine ve takipçi akışının panonuza yönlendirilmesini sağlamak için, çok özel bir nişe hitap etmesine olanak tanır.

11. Diğer Sosyal Hesaplarınızı Tanıtın

Muhtemelen, önemli bir takipçi sayısına sahip Pinterest profiliniz varsa, Facebook, Instagram ve diğerleri gibi diğer popüler sosyal medya platformlarında da aktif takipçili sayfalarınız veya hesaplarınız olacaktır.

Takipçi sayınızı daha da artırmak için, yaptığınız her gönderiye diğer platformlarınızı bağlamalısınız. 

Tüm bu hesapları birbirine bağlayarak, trafiği bu hesaplara yönlendirebilirsiniz. Bu da bir kazan-kazan anlamına gelir. Çünkü bu bağlantılara erişen takipçilerin ve hatta yeni üyelerin de hesaplarınızı takip etme olasılığı yüksektir.

12. İşletmeler için Pinterest'i kullanın

Blogunuzdan para kazanmayı düşünüyorsanız veya daha fazla trafik çekmek için ödeme yapabiliyorsanız, içinde Zengin Pinler adlı bir özellik bulunan " Pinterest for Business " kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bu kategoride bulunan dört tür Pin ile (uygulama, makale, ürün ve yemek tarifi), web sitenizi ve diğer ilgili bilgileri, uygun şekilde görüntülenen Pin’lerinize bağlayabilirsiniz.

Ayrıca bunun için para ödediğiniz için, Pinterest'in algoritmasının aslında Zengin Pinleri tercih etmesi ve onları daha üst sıralara yerleştirmesi gibi ek bir avantajı da vardır. Böylece, takipçilerden çok daha fazlasını kazanırsınız.

Özetle;

Bunlar, blogunuza daha fazla trafik çekmek ve daha fazla takipçi almanızı sağlamak için atmanız gereken adımlardan sadece birkaçı. Açıkçası, takipçileri artırmak için, daha fazla strateji ve hatta daha fazla hile bulunuyor. Bu yüzden Pinterest'in algoritmasından en iyi şekilde yararlanmak ve elbette daha fazla takipçi elde etmek için, nasıl çalıştığını gerçekten anlamanızı öneririz.