Sıra tabanlı strateji oyunu olarak dikkat çeken Moonbreaker oyunu, Unknown Worlds Entertainment imzası taşıyor. Moonbreaker, klasik sıra tabanlı strateji unsurlarını barındırıyor. Oyun içinde çok sayıda karakter bulunuyor. Bunların her birinin birçok farklı becerisi ve aksiyon şeması var. Bu nedenle eğlenceli bir oyun deneyimi elde etmek söz konusu hale geliyor.
Moonbreaker Nasıl Oynanır?
En iyi Steam oyunları arasında ön plana çıkan Moonbreaker adlı oyun, öncelikle temelleri öğrenmeyi gerektiriyor. Bunun için alıştırma kısmına odaklanmak oldukça önemli. Bu bölümde oyunculara yalnızca dört farklı karakter sunuluyor. Bunların daha fazlası ise diğer modlarda var. Alıştırma bölümüne giriş yaptığınızda ilk önce ana karakter olan lider ile karşılaşıyorsunuz. Bu lider öldüğünde oyun bitiyor. Bu nedenle lideri korumak önem arz ediyor. Elinizde yer alan lider yakın dövüş aksiyon şeması içeriyor. Yani uzaktan herhangi bir becerisi yok.
Her oyunda bir lider karşımıza çıkıyor. Bu yüzden elinizden geldiğince bu lideri korumanız lazım. Lider ölür ise oyun sona erer. Bundan dolayı lideri yan karakterlerle desteklemeniz lazım. İyi bir savunma ile lideri koruyabilirsiniz. Alıştırma bölümünde şövalyenin üç farklı aksiyon teması var. Bunlardan biri bir yerden başka bir yere hareket etme butonu oluyor. İkincisi ise yakın dövüş saldırısı olurken, üçüncüsü de toplu vuruş saldırısı. Ayrıca toplu vuruş saldırısı yakın dövüş saldırısı içine giriyor ve birden çok rakibe hasar verebiliyor.
Gene alıştırma bölümünde şövalyenin hemen yan alanında ikinci bir karakter olarak çekici var. Bu çekici karakter şövalyenizi ya da takım arkadaşlarınızı yakınlara çekmenizi sağlıyor. Bunun haricinde rakipleri de yanınıza çekmenize olanak tanıyor. Böylece yakınınıza gelen düşmanları saldırı ile yenebiliyorsunuz. Çekicinin haricinde üçüncü bir karakter daha ekibe ekleniyor. Bu da menzilli saldırabilen ve elinde bir tüfek bulunan bir karakter oluyor. Sonuç olarak rakipleri uzaktan avlamak kolaylaşıyor. Bir karakter üzerinde iki defa hamle yapma şansınız var.
Alıştırma bölümünde son karakter ise yine yakın dövüş aksiyon şeması barındırıyor. İlgili karakterin hem fazla canı var hem de fazlasıyla hasar verebilmek kabiliyetine sahip. Alıştırma bölümünü oynadıktan sonra oyunun temeli daha iyi bir şekilde anlaşılır. Oyunda bir ekibiniz oluyor. Bu ekibinizin başında bir kaptan mevcut. Kaptan öldükten sonra oyun sona erer. Amacınız ise bu kaptanı korumak olmalıdır. Diğer arkadaşlarınız ile birlikte rakibi alt etmek de diğer göreviniz. Rakibin kaptanı ölünce oyun doğrudan sonlanır. Bunu da unutmamalısınız.
Tüm karakterlerin farklı aksiyon şemaları ile becerileri bulunuyor. Uygulamanız gereken stratejiler ise size kalmış. Karakterleri tam anlamı ile siz hareket ettirirsiniz. Nereye gideceğini siz belirlersiniz. Aynı şekilde yapacağınız saldırılara da siz karar verirsiniz. Bu nedenle oyun içinde bütün bunları düşünmek size kalıyor.
Moonbreaker Sıra Tabanlı Strateji Nasıl İşler?
Moonbreaker sıra tabanlı strateji hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Moonbreaker adlı oyun, klasik bir sıra tabanlı strateji oyunu olarak bilinir. Bu oyundaki karakterleri sırasıyla hareket ettirmeniz mümkün. Her bir oyun karakteri bir defa hareket ettirilir. Sonrasında sıra bir sonraki karaktere geçer. Elinizdeki bütün karakterleri hareket ettirdikten sonra sıranın sonu gelmiş olur. Bu sebeple artık hamle sırası karşıya geçer. Bu biçimde ilk olarak sizin takım daha sonra da diğer takım, sırası ile hamle gerçekleştirir. Bu hamleler bitince en fazla hasar veren ve lideri ortadan kaldıran takım elbette kazanmış olacaktır.
Oyunda clash royale stilinde her hamle sonrasında enerji dolar. Ona göre bir diğer hamlede yanınıza yardımcı birimler alırsınız. Oyunda enerji karşılığında dahil ettiğiniz çeşitli birimler, bir diğer turda aktif hale gelir. Bu sebeple enerjiyi geldiği gibi kullanmanız mümkün olmuyor. Moonbreaker adlı oyunda her turda +1 fazla enerji kazanırsınız. Yani ilk tur zamanı bir, ikinci turda iki ve üçüncü turda da aynı şekilde üç enerji eklemesi alırsınız. Bu enerjiler ile yeni birimler alabilirsiniz.
Moonbreaker Oyununda Hangi Birimler Var?
Moonbreaker oyun birimleri de merak edilen bir husustur. Bu oyunda pek çok farklı birim mevcut. Bunlar arasında Detonia, bir bomba atar birimi olarak işlev görüyor. Bu birim sayesinde uzaktan rakiplere bombalar fırlatma şansınız var. Ne kadar büyüklükte bir alana hasar verebileceğiniz ise oyun içinde daire olarak ifade ediliyor.
Cargo run modunda üç farklı lider karşınıza çıkıyor. Bunlardan istediğinizi seçebilirsiniz. Aria isimli birim, uzaktan saldırıyı mümkün kılıyor. Ayrıca rakipleri ve kendi birimlerinizi çekebileceğiniz Cracnkbait isimli birim de var.
Moonbreaker Alternatifi Strateji Oyunları Nelerdir?
Moonbreaker alternatifleri de sıklıkla araştırılan bir konudur. Moonbreaker severlerin beğenebilecekleri çok çeşitli oyun seçenekleri mevcut. Bunlar arasında ön plana çıkanlar şunları içeriyor:
Command & Conquer: Red Alert 2 (2000)
Strateji oyunlarının favorilerinden biri olan Command & Conquer: Red Alert 2, hem ülkemizde hem de global çapta oldukça popüler. Bu, savaş temalı strateji türünün en klasik oyunlarından biridir. İlk oyundan itibaren Sovyetlerin ve Müttefiklerin karşılaştığı bir savaş mevcuttur. Yenilikçi özellikleri ile dikkat çeken Command & Conquer: Red Alert 2, etkileyici sahneleri ile de bir adım ön olana çıkar. Piyasaya giriş yapmasının üzerinden neredeyse yirmi yıl geçmiş olmasına rağmen oldukça sevilen bir oyundur.
Company of Heroes 2: Ardennes Assault (2014)
Oyun, İkinci Dünya Savaşı’nın gelişimini gösteren ilk oyundan itibaren hikayesini sürdürür. Company of Heroes 2: Ardennes Assault, savaşın en kanlı çatışmalarından biri olan Bulge Muharebesi esnasında geçer Hoş grafikler ve gerçekçi bir ortama sahiptir. Yoğun bir oyundur ve strateji oyunu sevenlerin ilgisini çekmeyi başarır.
Warhammer 40,000: Dawn of War II (2009)
Tüm zamanların en iyi strateji savaş oyunları arasında lanse edilir. Oynanışı bakımından Company of Heroes adlı oyuna çok benzer. Fakat buradaki savaş ortamı biraz farklıdır. Warhammer 40,000: Dawn of War II ile odaklanmak gereken üç nokta mevcuttur. Bunlar ordu kurmak, savunma stratejileri hazırlamak ve savaşmak. Warhammer 40,000: Dawn of War II isimli oyunun büyük bir bölümü istila edilecek görevleri ve gezegenleri seçmek üzerinedir. Bu da aslında oyunu daha da eğlenceli kılar.
Total War: Shogun 2 (2011)
Savaş strateji oyunları sevenler için Total War: Shogun 2 de oldukça iyi bir seçenektir. Oyun on altıncı yüzyılda geçiyor. Haritadaki bir konumdan başlarsınız ve klanınızı geliştirmeniz gerekir. herkese hükmetmeniz oldukça önemlidir. Total War: Shogun 2 ile savaşın bütün yönlerini ve diğer yandan da üssün gelişimini takip etmelisiniz. Oyun, bir nevi Age of Empires gibidir.
Hearts of Iron IV (2016)
Oyun, İkinci Dünya Savaşı esnasında dünyada var olan bütün ulusları kontrol etmenize izin verir. Hearts of Iron IV, savaş stratejisini neredeyse profesyonel bir düzeye taşır. Çünkü çok gerçekçidir. Eşsiz bir deneyim sunan Hearts of Iron IV, strateji ve savaş oyunlarını sevenler için biçilmiş kaftan.
Steel Division 2 (2019)
Steel Division 2 ile harika bir oyun deneyimi sizleri bekler. Buradaki savaş gerçek zamanlıdır. Fakat oyunun diğer yönleri sıra tabanlı olmaktadır. Her vardiya yarım güne karşılık gelir. Oyunun eğlenceli yanı ise her iki tarafı da kontrol edebilmenizdir.
Rome: Total War II (2013)
Strateji oyunu arayanalar için bir başka seçenek de şüphesiz ki, Rome: Total War II olur. Şimdiye dek yaratılmış en iyi strateji oyunlarından biri olarak kabul edilir. Oyundaki bütün kararlar gelişiminizi ciddi anlamda etkiler. Bu da bir imparatorluğa sahip olabileceğiniz ya da bu yolda başarısız olabileceğiniz demektir. Oyunda hem Avrupa hem de Asya haritaları mevcut.
World of Warships (2015)
Oyuncuların favorilerinden biri olan World of Warships adlı oyun, dünya denizlerinin kontrolü için yoğun savaşlara dahil olmayı gerektirir. Savaşta tarafınızı seçersiniz, filonuzu inşa edersiniz ve zekanız sayesinde çatışmalarda başarı elde edersiniz. Farklı oyun modları ve sürprizler içeren eşsiz bir oyun seçeneği olan World of Warships, savaş oyunlarını sevenlerin ilgisini çeker.
Sudden Strike 4 (2017)
İkinci Dünya Savaşı ile alakalı bir diğer strateji oyunu da Sudden Strike 4 adlı oyun olur. Oyunda üç farklı harekatınız olur. Bunlar Sovyetler, Mihver ve Müttefikler şeklindedir. Her birinin en az yirmi benzersiz görevi mevcuttur. Birliklerinize liderlik etmesi adına İkinci Dünya Savaşı’nın ünlü komutanlarını seçme şansınız da bulunuyor.
World in Conflict (2007)
Uzun yıllardan bu yana bilinen ve oynanan bir oyundur. Hem ülkemizde hem de global çapta tanınan bu efsanevi oyun, strateji oyunları arasında en bilinenlerden biridir. World in Conflict, esasen 1989 senesinde Soğuk Savaş döneminde geçer. Oyun, bütün dünyayı karşı karşıya getiren silahlı bir çatışma olarak lanse ediliyor. Oyunda ABD’yi kontrol edersiniz. Strateji öğelerinden çok aksiyon öğeleri bu oyunda dikkat çeker. Bu neden oyun oldukça yoğun ve dinamik bir şekilde oynanır.
Steel Division: Normandy 44 (2017)
Oyuncuların beğenerek oynadıkları bir başka oyun seçeneklerinden biri de Steel Division: Normandy 44 adlı oyun olur. Steel Division: Normandy 44, müttefik orduların Nazileri yenilgiye uğrattığı ve Fransız topraklarını Almanların elinden geri aldığı Normandiya Muharebesi’nde geçer. Steel Division: Normandy 44 ile tek oyunculu harekat, üç farklı versiyona ayrılır. Çok oyunculu harekatta ona on iki takımlı savaşlar bulunur.
Unity of Command II (2019)
Tüm zamanların en popüler strateji ve savaş oyunları arasında konumlanır. Unity of Command II ile unutulmaz bir oyun deneyimi elde etmek oldukça mümkün. Bu oyunda Mihver topraklarını ve bölgelerini kontrol edersiniz. Avrupa’ya doğru ilerlersiniz ve müttefikleri yenmeyi çalışırsınız. Aynı şekilde İkinci Dünya Savaşı’nın tarihi de harekattaki kararlarınıza göre tekrardan inşa etmeniz söz konusudur. Başarı elde etmek adına ordunun bütün yönlerini kontrol etmeniz gerekir ve iyi bir strateji belirlemelisiniz. Oldukça eğlenceli bir oyun olan Unity of Command II, her yaştan insanın beğenisini kazanır.
Panzer Corps 2 (2020)
Panzer Corps 2, görsel açıdan bir önceki oyuna benzemektedir. Devasa bir haritası bulunan Panzer Corps 2 adlı oyunda altmıştan fazla senaryo mevcut. Oyunda bölgelerin fetihleri arttıkça zorluk seviyesi de doğal olarak yükselir. Avrupa’nın kontrolü için gerçekleştirilen yoğun savaşlar esnasında hem Mihver’i hem de Müttefikleri kontrol edersiniz.
Men of War: Assault Squad 2 (2014)
Oynanışı bir hayli kolay olan Men of War: Assault Squad 2 adlı oyun, savaş oyunları sevenlerin favorisi olur. Burada tanklardan keskin nişancılara kadar birçok şeyi kullanarak savaşırsınız. Oyunu kazanmak ise stratejinize bağlı.