Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
478 Görüntülenme 1 dk, 50 sn

League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

Günümüzün popüler oyunları arasında LoL yani League of Legends de yer alıyor. Çıkalı yıllar olsa da halen zirveye oynayan bu oyun, aynı zamanda e-spor turnuvalarında da bizlerle buluşuyor. Oyun hakkında bilinmesi gereken pek çok şey var.

League of Legends Nedir?

League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan 2009 tarihinde çıkış yapan bir MOBA tarzı oyun. MOBA, çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası anlamına geliyor. Yani oyuncular, savaş arenasında 2 takım halinde savaşıyor. Amaç, rakip takımın üssünü ele geçirmek. Windows ve Mac OS X işletim sistemini destekleyen LoL, yapay zekaya karşı yani tek oyunculu olarak da oynanabiliyor.

League of Legends’ta şampiyon seçimi sonrasında arenaya girilir. Arenanın köşelerinde takımlar bulunur. Takımların amacı kuleleri yıkarak rakip takımın üssüne ulaşmak. Bu sırada bazı yardımcı yaratıklar da olacak.

League of Legends Şampiyonları

League of Legends oyununda birçok şampiyon mevcut. 100’ün üzerinde şampiyon bulunan bu oyunda en çok oynanan şampiyonlar şunlar:

  • Jinx
  • Katarina
  • Thresh
  • Lee Sin
  • Milio
  • Kai’Sa
  • Zed
  • Jarvan IV
  • Lux
  • Kayn

League of Legends Tarihi

League of Legends nedir? Bu sorunun yanı sıra oyunun gelişme tarihine de değinilmeli. LoL, Warcraft III oyununda bulunan Defense of the Ancients haritasından etkilenerek ortaya atılan bir fikir. Bu şekilde geliştirilmeye başlanan oyun, 2007’de bir konferansta tanıtılır. Oyunun o dönemde dikkat çeken yanı tamamen çevrimiçi oynanacağı idi. Bu durum kullanıcıları şoke etmişti. Çünkü internet, o dönemde düşük hızlara sahipti. 2009 yılında beta sürecine girerek yayınlanan oyunun 27 Ekim’de tam sürümü piyasaya sürüldü.

League of Legends Neden Popüler?

LoL oyununun popüler olmasının birçok nedeni mevcut. Bu nedenlerden birisi insanların ilgisini çekecek yapıda bulunması. İnsanlar, rekabet duygusu ile birbirlerini yenmek ister. Rekabet olan bir yerde daha çok insan olur. Bir diğer sebep e-spor turnuvalarında kullanılan bir oyun olması.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
League of Legends Nasıl Bir Oyun?

Ücretsiz olarak indirilebilen en iyi MOBA oyunu LOL hakkında her şeyi öğrenin! En iyi MOBA oyunu LOL hakkında bilgi edinin!

1 Yıl Önce
League of Legends Oyunu Hakkında Merak Edilenler

League of Legends Oyunu hakkında merak edilen her şey! İpuçları, taktikler ve daha fazlası için buraya tıklayın.

1 Yıl Önce
League of Legends Şampiyonlarının Çıkış Tarihleri

League of Legends şampiyonlarının eksiksiz çıkış tarihleri listesi. Her yılın şampiyonları hakkında bilgi edinin.

2 Ay Önce