İNDİRİM!
İNDİRİM!
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
1 Yıl Önce
486 Görüntülenme 7 dakika, 28 saniye

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman Nedir?

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zaman Nedir?

En son sosyal medya istatistikleri, Instagram'ın sağlam bir etkileşim gücü olduğunu kanıtlıyor. Bunu zaten biliyorsunuz ve çoğunu geçmek istiyorsunuz.

Gerçek, bugünlerde size biraz farklı geliyor, değil mi? Kaliteli gönderiler oluşturmak ve yayınlamak için büyük çaba ve zaman harcamanıza rağmen, içeriğiniz ilgi çekmiyor.

Düzensiz katılım oranlarının ardındaki en önemli faktörlerden biri, paylaşımın yayınlanma zamandır. Mantık oldukça basit; gönderiniz, hedef kitlenizin çoğunun Instagram'da onunla etkileşim kurmak için aktif olduğu bir zamanda yayına alınmalıdır.

Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman nedir?

Bunun kısa bir cevabı ve bir de uzun bir cevabı var. Kısa cevap, Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanın 17:00-22:00 arası olduğudur.

İşletmeniz için kişiselleştirilmiş en iyi zaman aralığını bulmalısınız. Bu blog, işletmeniz için Instagram'da paylaşım yapmak için en uygun zamanın ne zaman olduğunu öğrenmeniz için size rehberlik edecek.

Ancak bunu yapmadan önce, gönderi paylaşmak için en iyi zamanı bilmenin neden hayati önem taşıdığını öğrenelim.

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zamanı Bulmak Neden Önemlidir?

Instagram, algoritmasını değiştirmeye devam ediyor, bu da gönderilerin, bir kullanıcının akışında sıralanması için güncelliği çok önemli hale getiriyor ve daha yeni özellikleri barındırıyor. Yine de temel sıralama, aşağı yukarı şu üç faktöre bağlıdır:

  • İlgi: Daha önce ilgi gösterdiğinize benzer içeriğe sahip gönderiler, akışlarınızın üstünde görünecektir.
  • Yenilik: En son gönderiler, beslemelerde, günler veya bir hafta öncesine göre daha yüksek sıralarda yer alacak şekilde önceliklendirilir.
  • İlişki: Geçmişte Instagram'da sık sık etkileşimde bulunduğunuz gönderiler ve hesaplar, akışınızda daha iyi sıralanır.

Yenilik, Instagram'da bir gönderiyi sıralamada önemli bir faktör olduğundan, gönderi için doğru zamanı seçmek, daha belirgin hale gelir.

Gönderiyi daha fazla aktif kişi görürse, gönderiden sonraki ilk saat içinde etkileşim oranı artar. Buna dayanarak, Instagram algoritması, gönderi paylaştıktan uzun süre sonra etkileşimi daha da artırmak için, kaç tane daha yayın yapabileceğinize karar verecektir.

Peki, bu sizin için ne anlama geliyor?

Bu, beğeniler, yorumlar, paylaşımlar ve kaydetmeler için, Instagram'da gönderi yayınlamak için, en iyi zamanı stratejik olarak seçmeniz gerektiği anlamına gelir; bunu, en iyi sonuçlar için hedef kitlenizin en aktif olduğu zamanda yapın.

Ama bekleyin, dahası var!

Yenilik faktörünü kendi avantajınıza kullanmak için, platformda en yoğun zamanlarda daha sık yayınlayın. Markanızın feed'lerde gösterilme şansı daha yüksektir.

O halde bunun dışında asıl konuya geçelim ve Instagram pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için, Instagram'da paylaşım yapmak için en uygun zamanı öğrenelim.

İşletmeniz İçin Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zamanı Nasıl Bulursunuz?

Instagram, marka profilinizde daha fazla etkileşim elde etmek için gönderi yayınlamanın en uygun zamanını bulmanın iki yolu vardır:

Insights'ı Instagram Uygulamasında veya İçerik Stüdyosunda Kullanma

Instagram'ın kendi analitiği, Instagram'da gönderi paylaşmak için en uygun zamanı bulmanın harika bir yoludur. Bunları kontrol etmek için iki yol var.

1. Instagram Mobil Uygulaması

Takipçilerinizin konumu, cinsiyetleri, yaşları ve Instagram'da en aktif oldukları zamanlar gibi önemli bilgileri bulmanızı sağlayan kullanışlı bir araçtır.

Instagram Kitle Analizleri

Instagram ile ilgili analizlere erişmek için, bir Instagram işletme hesabına veya bir Instagram profiline sahip olmak şarttır. Bir içerik oluşturucunun profiline sahip olmanın bir başka avantajı da "Instagram İçerik Stüdyosu"na erişebilmenizdir.

2. Instagram İçerik Stüdyosu

Instagram İçerik Stüdyosu, Instagram analizleri gibi, Instagram'da gönderi paylaşmak için en iyi zamanı bulmanız için birden fazla kitle analizine erişmenizi sağlar.

Instagram analizlerinin bir eksikliği, size yalnızca son 7 gün için takipçilerin çevrimiçi etkinlik verilerini sağlamalarıdır.

Instagram'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zamanlar Nelerdir?

Instagram tanıtımında yeniyseniz, kişisel en iyi paylaşım zamanınızı test etmeye başlamadan önce, genel paylaşım zamanlarını bilmek iyi bir başlangıç ​​olabilir. 

İşte nedeni!

Markaların Instagram'da ne zaman paylaşım yapması gerektiğini öneren popüler sosyal medya pazarlama şirketlerinden, aşağıdaki verileri derledik.

  • Ortalama olarak diğer şirketler; 17:00 - 07:00 arasındaki zaman dilimini önerir.
  • Hubspot, instagram'da paylaşım yapmak için en iyi gün ve zaman olarak 14:00 ile 15:00 arasındaki zamanı ve Perşembe gününü tercih eder.
  • Sprout Social, Çarşamba 11:00 ve Cuma 10:00-11:00 saatleri arasında tercih edilen zaman dilimlerini tercih eder.
  • Arama motoru Journal, Pazartesi, Salı ve Cuma günleri saat 11:00-14:00 arasını tercih eder.

Haftanın Günlerine Göre Instagram'da Yayınlanacak En İyi Zaman Nedir?

Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi günü bulmanın mümkün olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Özetle, birden fazla markanın topladığı tüm verilere dayanarak şunu söyleyebiliriz: Hafta içi şu zamanlarda paylaşım yapmak her zaman güvenlidir:

  • Çalışma saatlerinden önce ve sonra (6:00-9:00, 17:00-18:00): İnsanlar sabahın erken saatlerinde işe giderken veya mesailerini bitirip eve döndükten sonra, Instagram akışlarını görme eğilimindedir.
  • Öğle yemeği saatleri (12:00-14:00): İnsanların boş zamanlarında Instagram'larını kontrol etmeleri muhtemeldir, bu nedenle öğle saatlerinde paylaşım yapmak da makul bir seçenektir.
  • Hafta sonları, Instagram'da herhangi bir şey yayınlamak için en tercih edilmeyen günlerdir. Takipçi kitlenizin büyük bir çoğunluğu, hafta sonlarını gezmeye ve evden dışarıda vakit geçirmeye ayırır. Ama yine de saat 14:00'e kadar paylaşım yapabilirsiniz.

Kendinize her zaman "Bugün gönderi paylaşmak için en iyi zaman nedir?" sorusunu sorun. İşte, deneyebileceğiniz haftanın her günü için ortalama en iyi paylaşım zamanlarının daha ayrıntılı bir dökümü:

GünInstagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman 
Pazartesisabah 9'dan akşam 10'a
Salısabah 9'dan akşam 10'a
Çarşamba05:00, 11:00 ve 15:00
Perşembe12:00 ve 17:00
Cuma09:00 - 10:00 ve 17:00 - 18:00
Cumartesi08:00 - 12:00
Pazar10:00 - 14:00


Instagram'da Reels ve Hikayeler Yayınlamak için En İyi Zaman Nedir?

Reels, Instagram'ın yeni favorisi. Herkes kullanıyor. Yeni Instagram istatistikleri, pazarlamacıların %58'inin, 2023'te Reels’lerden yararlanmayı planladığını gösteriyor.

Instagram Reels kullanıyorsanız, bunun şaşırtıcı bir erişim ve görünürlük sağladığını biliyorsunuzdur.

Instagram'da Reels yayınlamak için en iyi zaman, aynı zamanda konum, sektör ve hedef kitle faktörlerine de bağlıdır. Ancak, aşağıdaki ortalama en iyi süreleri kullanarak Reels’lerin zaman optimizasyonunu başlatabilirsiniz.

GünInstagram'da Reels yayınlamak için en iyi zaman
Pazartesi03:00, 19:00, 19:00
Salı12:00, 01:00, 06:00
Çarşambasabah 4, sabah 6, akşam 9
Perşembesabah 6, akşam 4
Cuma02:00, 11:00, 13:00
Cumartesi9:00, 16:00, 17:00
Pazar05:00, 08:00, 13:00

Eğer bireysel profiliniz varsa, Instagram hikayesini ne zaman paylaşacağınızın bir önemi yoktur. Ama eğer bir işletme iseniz ve takipçilerinizin hikayenizi görmesini ve Instagram işletme sayfanıza gelmesini istiyorsanız, tercih edilen bir zaman dilimi vardır.

Instagram'da normal gönderilere göre 2 - 3 kat daha fazla etkileşim getiren Instagram Hikayesi yayınlamak için en uygun zaman, hafta içi öğle yemeği arasıdır, yani saat 11:00 – 14:00 arasıdır.

Instagram'da Yayınlamak için Birden Çok Zamanı Etkili Bir Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yukarıda belirtilen araçları kullandıktan sonra Instagram'da paylaşım yapmak için, en iyi tek bir gün veya zamanın olmadığını öğreneceksiniz.

Bir sosyal medya yöneticisi veya pazarlama ajansı için çeşitli sosyal medya hesaplarını yönetirken, birden fazla zaman diliminde paylaşım yapmaya devam etmek yorucu olabilir.

Ya birden fazla zaman dilimini bırakıp tüm günün en iyi zamanını seçebilir ya da çeşitli zaman aralıklarında manuel olarak gönderi paylaşabilirsiniz. 

Dolayısıyla, bu otomatik gönderme aracı, farklı zaman aralıklarında sorunsuz bir şekilde yayınlamanıza yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken, içerik planlayıcısında ayın her günü için birden fazla zaman aralığı seçmek ve oluşturduğunuz gönderileri Instagram’da yayınlamaktır.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
Instagram'da Reels Nasıl Çok İzlenir?

Instagram Reels stratejileriyle organik olarak daha fazla izlenin. Instagram Reels'te yüksek etkileşim oranı için anahtar noktalar yazımızda.

1 Yıl Önce
Instagram'da Nasıl Repost Yapılır?

İlham verici fotoğrafları ve videoları kendi hesabınızda paylaşmanın sırrını öğrenin! En iyi yöntemleri keşfedin.

1 Yıl Önce