İNDİRİM!
İNDİRİM!
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
1 Yıl Önce
223 Görüntülenme 7 dakika, 37 saniye

Herkesin Bilmesi Gereken Instagram Özellikleri: Bölüm 1

Herkesin Bilmesi Gereken Instagram Özellikleri: Bölüm 1

Instagram, günümüzde milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı popüler bir sosyal medya platformudur. Fotoğraf ve video paylaşmanın ötesine geçen Instagram, sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla yeni özellikler eklemektedir. Bu yazıda, Instagram'ın çoğu kullanıcının belki de henüz keşfetmediği, ancak bilmesi gereken bazı dikkate değer özelliklere odaklanacağız.

Herkesin Bilmesi Gereken Instagram Özellikleri: Bölüm 1

Instagram gönderilerinizi önceden planlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Ya da biyografinizi “Keşfet” sekmesinde görünecek şekilde optimize etmek mi istiyorsunuz?

Instagram oyununuzu bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak, daha az bilinen sayısız Instagram özelliği, ayarı, hilesi ve arama seçeneği vardır . Ve hepsini burada derledik.

İster şirket kültürünü sergilemek isteyen bir işveren, ister bir e-Ticaret pazarlamacısı veya sadece Instagram'ı mümkün olan en iyi şekilde kullanmak isteyen bir birey olun, işte kullanmanız için Instagram ipuçları ve özellikleri.

Not: Başlamadan önce Instagram'ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, bu makalenin bir iPhone veya Android cihazı kullanarak aşağıdaki ipuçlarını gösterebilmesine rağmen, bu listedeki tüm öğelerin her iki işletim sisteminde de mevcut olduğunu ve aynı adım adım talimatlar kullanılarak keyfini çıkarabileceğinizi unutmayın.

1. Aynı cihazda birden fazla hesap ekleyin ve yönetin.

Köpeğiniz için ayrı bir hesabınız mı var? Aslında, ister bir evcil hayvan hesabı ister bir işletme hesabı olsun, bunu kişisel hesabınızın yanı sıra ekleyebilir ve yönetebilirsiniz.

  • Profilinizden dişli çark simgesine dokunun. Bu simgeyi bir Android cihazda bulmak için, önce ekranınızın sağ üst köşesindeki üç yatay çizgiye dokunmanız gerekir.
  • En alta kaydırın ve "Hesap Ekle"ye dokunun.
  • Diğer hesabınızı kullanıcı adı ve şifre ile ekleyin.
  • Her iki profil arasında geçiş yapmak için, bağlı tüm hesapları görüntülemek üzere, gezinti çubuğunda profil resminizi basılı tutun.

2. Beğendiğiniz tüm gönderileri görün.

Hiç beğendiğiniz gönderileri tek bir yerde görmek istediniz mi? Tek yapmanız gereken profilinize gitmek, sağ üstteki üç çizgiye tıklamak (Android ve iOS'ta), "Etkinliğiniz"e, "Etkileşimler"e ve ardından "Beğeniler"e tıklamak.

Bununla, beğendiğiniz son gönderilerin 300'ünü görebilirsiniz. Beğendiğiniz herhangi bir gönderiyi beğenmekten vazgeçmek için gönderiye gidin ve altındaki "kalp" simgesinin seçimini kaldırın. Endişelenmeyin, gönderiyi Beğenmeyi kaldırdığınız, kullanıcıya bildirilmeyecek.

3. Gönderilerinizdeki yorumları ve beğenileri gizleyin, silin veya devre dışı bırakın.

Instagram'ınız sizin alanınızdır ve içeriğinizde kimin ne söylediğini kontrol etmek çok daha kolaydır. Bir işletme hesabını yönetiyorsanız, bu özellikle önemlidir.

Yorumları Anahtar Kelimeye Göre Filtrelemek için:

Ayarlar”'a gidin ve "Gizlilik"e, ardından "Gizli Sözcükler"e dokunun. Genel rahatsız edici kelimeleri filtrelemek için "Yorumları gizle"yi değiştirebilir veya özel filtreler eklemek için "Mesajlar, yorumlar ve gönderiler için özel kelimeleri ve tümceleri yönet"i tıklayabilirsiniz.

Yorumları Silmek İçin:

Silmek istediğiniz yorumun altındaki konuşma balonu simgesine dokunun ve bu metnin üzerinde hafifçe sola kaydırın. Bu gönderiyi silmek için, görünen çöp kutusu simgesini seçin. Bunu kendi yorumlarınıza da yapabilirsiniz.

Yorumları Tamamen Devre Dışı Bırakmak için:

Açıklığa kavuşturmak için, profilinizin tamamında yorumları kapatamazsınız; bunları yalnızca tek tek gönderiler için devre dışı bırakabilirsiniz.

Bunu yapmak için kimsenin yorum yapmasını istemediğiniz bir resim yayınlamaya başlayın. Başlık, etiketler ve konum eklemek için sayfaya ulaştığınızda en alttaki "Gelişmiş Ayarlar"a dokunun. Burada bulunan, "Yorum Yapmayı Kapat" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

4. Instagram arama geçmişinizi temizleyin.

Instagram arama geçmişinizi (Android ve iOS'ta) temizlemek için profilinize gidin, Ayarlar'a ve ardından "Etkinliğiniz"e dokunun. "Son aramalar"a dokunun ve "Tümünü temizle"yi tıklayın.

5. Biyografinize başka bir Instagram hesabı ekleyin.

Belki de şirketinizin, markanızın farklı yönleri için birden fazla Instagram hesabı vardır.  Neyse ki, Instagram biyografinize başka bir Instagram hesabı ekleme seçeneğiniz var. Bunu yapmak için Biyografinize "@" işaretini yazmanız ve ardından etiketlemek istediğiniz hesabı seçmeniz yeterlidir. 

6. Instagram Yayın kanallarını kullanarak hedef kitlenizle iletişim kurun.

Yayın Kanalları, Instagram'ın en yeni özelliğidir ve içerik oluşturucuların büyük bir takipçi grubuyla doğrudan etkileşim kurmasını sağlayan, bir mesajlaşma aracıdır.

İçerik oluşturucular, güncellemeleri ve sahne arkası içeriğini, metin, video, sesli not ve resim olarak paylaşabilir. Takipçiler mesaj gönderemezler, ancak içeriğin keyfini çıkarabilir, içeriğe tepki verebilir ve anketlerde oy kullanabilirler.

Mayıs 2023 itibariyle bu özellik, şu anda yalnızca ABD'deki içerik oluşturucular için Beta modundadır.

7. Biyografinize özel yazı tipleri ekleyin.

Profil fotoğrafınızın altındaki biyografiye emoji ekleyebilirsiniz. Ancak maalesef klavyeniz, yaratıcılığınızı tam burada sınırlar.

Birkaç temel üçüncü taraf web sitesini kullanarak, Instagram topluluğunda pek bulunmayan bazı özel yazı tiplerini kopyalayabilirsiniz. 

Biyografinize Mobil Üzerinden Özel Bir Yazı Tipi Eklemek İçin:

LingoJam gibi bir web sitesini kullanarak mobil cihazınız aracılığıyla, Instagram biyografinize yeni bir yazı tipi ekleyin. Siteyi telefonunuzda açın, sol taraftaki metin kutusuna istediğiniz biyografi metnini yazın ve aynı biyografi metninin farklı yazı tiplerinde nasıl göründüğünü, sağ kısımda görebilirsiniz.

Seçtiğiniz yazı tipine dokunup "Kopyala"yı seçerek, Instagram biyografinize taşıyın. Ardından, Instagram uygulamanızı açın, profilinize gidin, "Profili Düzenle"yi seçin, "Bio" bölümüne dokunun ve seçtiğiniz yazı tipini boş alana yapıştırın.

Masaüstündeki Biyografinize Özel Bir Yazı Tipi Eklemek İçin:

Instagram profilinizi dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızda düzenliyorsanız, Font Space'te indirebileceğiniz ve saniyeler içinde biyografinize kopyalayabileceğiniz bir font kitaplığı vardır. Bunu yapmak için beğendiğiniz bir yazı tipi bulun ve aşağıda gösterildiği gibi, yazı tipinin örnek görüntüsünün altındaki "İndir"i seçin.

Bu yazı tipini indirdiğinizde, masaüstünüzde bu yazı tipinin çeşitli sürümlerini taşıyan bir ".ttf" dosyası alabileceğiniz bir klasör açar. 

Bu yazı tipini bilgisayarınızın panosuna kopyaladıktan sonra internet tarayıcınızı açın ve Instagram.com'a giriş yapın. "Profili Düzenle"yi seçin ve indirdiğiniz yazı tipini biyografi alanınıza yapıştırın. Ardından, yeni biyografinizi uygun gördüğünüz şekilde yazmak için, yazı tipinizle birlikte gelen örnek metni düzenleyebilirsiniz.

8. Biyografinize özel karakterler ekleyin.

Biyografinizi özel bir yazı tipiyle özelleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sizi veya markanızı ayırt eden, ancak akıllı telefonunuzun normal klavyesinde bulamayacağınız alışılmadık karakterler de ekleyebilirsiniz. Bunlar, Instagram adınız ticari markalı bir ürün adına sahipse, “§,† veya hatta™” içerir.

Mobilden Özel Karakterler Eklemek İçin

Mobil cihazınızı kullanarak, ihtiyaç duyabileceğiniz ancak 26 harfli İngiliz alfabesinde bulamayacağınız hemen hemen her karakter ve sembolü kataloglayan, Character Pad gibi ücretsiz bir mobil uygulama üzerinden bulabilirsiniz.

Uygulamayı açın ve Instagram biyografinize eklemek istediğiniz karakteri bulun. Karakter Pedi'nde, metin kutusuna yapıştırmak için seçtiğiniz sembolün resmine çift dokunmanız yeterlidir. Ardından, bu karakteri telefonunuzun panosuna kopyalayın. 

Sembolünüzü panonuza kopyaladıktan sonra Instagram'ı açın, biyografinize gidin ve "Profili Düzenle"ye dokunun.

Daha sonra "Yapıştır" görünene kadar, özel karakterinizi eklemek istediğiniz biyografi alanına parmağınızı basılı tutun. "Yapıştır"a ve ardından "Bitti"ye dokunun.

Bilgisayardan Özel Karakterler Eklemek İçin

Ayrıca bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda, Instagram'ın web istemcisi aracılığıyla özel karakterler ve semboller ekleyebilirsiniz. En kolay yol, Word'ün "Sembol" ekleme simgesini kullanmaktır.

İstediğiniz simgeyi veya karakteri seçin ve bilgisayarınızın panosuna kopyalayın. Ardından, Instagram.com'a gidin ve karakterinizi, biyografinizin belirli bir bölümüne yapıştın.

İstediğiniz özel karakteri yalnızca Google'da aramak isteyebilirsiniz ve bazen bu, yukarıdaki adımlar kadar iyi sonuç verebilir. Ancak internetten kopyaladığınız tüm özel karakterlerin Instagram'a yapıştırdığınızda "temiz" olmadığını unutmayın; bazıları bozulabilir veya düzgün görünmeyebilir.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
Herkesin Bilmesi Gereken Instagram Özellikleri: Bölüm 2

"Meraklı mısınız? Instagram'da keşfedilmeyi bekleyen özelliklerle dolu ikinci bölüm sizlerle! Herkesin Bilmesi Gereken Instagram Özellikleri: Bölüm 2."

1 Yıl Önce