Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
7 Ay Önce
436 Görüntülenme 9 dk, 28 sn

En Yüksek Sistem Gereksinimli Oyun Seçenekleri

En Yüksek Sistem Gereksinimli Oyun Seçenekleri

En yüksek sistem gereksinimli oyun çeşitleri, oyuncuların merak ettiği konulardan biri oluyor. Oyun deneyimini pürüzsüz ve kesintisiz bir şekilde elde etmek, bilgisayarın kapasitesi ve özellikleriyle yakından ilgili. Eğer bir oyuncu bilgisayarınız yok ise bazı oyunları çalıştırmak neredeyse güç olabilir. Bu nedenle yüksek sistem gereksinimli oyunlar ve düşük sistem gereksinimli oyunlar hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemli. 

En Yüksek Sistem Gereksinimli Oyun Çeşitleri

En yüksek sistem gereksinimli oyunlar görselleri

Oyuncular, yeni bir oyuna başlamadan önce en yüksek sistem gereksinimli oyun çeşitleri gibi araştırmalar yapabilirler. Önerilen ve minimum gereksinimleri kontrol etmek için bazı detaylara odaklanmak önemlidir. Kimi durumlarda bilgisayarınız en son sürümleri çalıştırabilir. Fakat belirli durumlarda iyi performans göstermede zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebebi, aslında bazı oyunların daha ağır olması ve bilgisayarınızın yetersiz kalmasıdır. Peki, yüksek sistem gereksinimli oyun seçenekleri hangileri? Detayları açıklayalım:

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077, birçok oyuncu için zorlu bir deneyim yaratabilir. En güçlü bilgisayarlar bile onu stabil ve yüksek ayarlarda çalışmakta zorluk yaşayabilir. İlk başlarda iyi optimize edilmediği için Cyberpunk 2077, oyuncuların oyun deneyimini kötü etkiliyordu. Bu durum ise çok sayıda güncelleme sonrasında değişiklik gösterdi. 

Artık optimizasyon eksikliği ve çok sayıda hata gibi sorunlarla karşılaşmadan, Cyberpunk 2077 oynayabilirsiniz. Ayrıca CD Projekt Red tarafından önerilen sistem gereksinimlerini bilmek de mühim. Bu oyun için 6 GB GTX 1060 ve 12 GB RAM'e ihtiyacınız olduğunu hatırlatırız. Oyunun sağladığı her şeyden tümüyle faydalanmak için en iyi seçeneğiniz ise RTX serisi bir grafik kartı oluyor. 

Red Dead Redemption 2

Serinin devamı olan Red Dead Redemption 2, yüksek sistem gereksinimli oyun türlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İlk oyunun hayranları, bu yeni seriyi uzun bir süre beklediler. Ayrıca Red Dead Redemption 2 adlı oyunun görsel olarak büyüleyici, büyük ve detaylı bir oyun olacağı biliniyordu. Bu nedenle ağır bir oyun olan Red Dead Redemption 2, herkes için uygun bir seçim olmayabilir. Red Dead Redemption 2 oynamak için 12 GM RAM, 6 GB GTX 1060 karta ve minimum 150 GB kullanılabilir alana gereksiniminiz var. Tabii ki, oyunu daha güçlü bir şekilde çalıştırmak adına daha iyi bir PC de edinebilirsiniz. 

Assassin’s Creed: Valhalla

Oyun dünyasının en sevilen isimlerinden biri olan Assassin’s Creed: Valhalla, eşsiz bir macera sunuyor. Serinin en zor oyunlarından olan Assassin’s Creed: Valhalla, diğer yandan en yüksek sistem gereksinimli oyun çeşitleri söz konusu olduğunda da öne çıkıyor. İskandinav dünyasını görmek isteyenler için muazzam bir tür olan Assassin’s Creed: Valhalla, GTX 1080, 8 GB RAM ve en az 50 GB kullanılabilir depolama alanı gerektiriyor. Oyunu daha basit PC’de çalıştırmak mümkün. Fakat oyunun sağladığı efektlere, detaylara ve yüksek çözünürlüğe ulaşmanız zorlaşır. 

Far Cry 6

Ubisoft oyunu, birçok oyuncunun favorilerinden biri oluyor. Oyunu Full HD standardında ve aynı zamanda 60 fps’de oynamak için bazı gereksinimleri karşılamanız gerekiyor. Bunlar ise GTX 1080 ve 16 GB RAM diyebiliriz.

Resident Evil Village

Bilindiği gibi Resident Evil 7 kapsayıcı bir ortam içeriyordu. Yine de devamı niteliğinde olan Resident Evil Village adlı oyun da aslında birkaç farklı senaryo ile etkileyici bir oyun deneyimi yaratıyor. Daha çeşitli ve daha ayrıntılı bir oyun olarak karşımıza çıkan Resident Evil Village, Full HD'de 60 fps oynanmak istendiğinde yüksek sistem gereksinimlerine sahip. GTX 1070 ve 16 GB RAM ile bu oyunu iyi bir şekilde oynamanız mümkün. 

Dying Light 2

Zombi ve yaşamda kalma unsurları barındıran Dying Light 2, dünya çapında en çok sevilen ve en fazla tercih edilen oyunlardan biri. Fakat sistem gereksinimi olarak çok şey talep ediyor. Oyunu çalıştırmak için minimum sistem gereksinimleri var. GTX 1050 Tİ ve 8 GB RAM ile oyunu çalıştırabilirsiniz. Full HD ve 60 fps deneyimi arayanlar için RTX 2060 ve 16 GB RAM ideal olacak. 

Metro Exodus: Enchanced Edition

Metro Exodus adlı oyunun orijinal versiyonu oldukça ağırdı. Bu yeni seri de aynı şekilde ağır oyunlar arasında yer alıyor. Metro Exodus: Enchanced Edition oynamak ve oyunu Full HD ve sabit 45 fps ile çalıştırmak için en az RTX 2060 ve 8 GB RAM'e gereksinim duyarsınız. Öte yandan oyunu 1440 çözünürlükte ve 60 fps ile oynayacaksanız RTX 3070 ve 16 GB RAM gerekiyor.

Tüm PC’lerde Çalışan Klasik Oyunlar

Eskiden en yüksek sistem gereksinimli oyun seçeneklerinden olan bazı oyunlar, yalnızca gelişmiş özellikler içeren bilgisayarlarda çalışıyordu. Yapılan optimizasyonlar ve güncellemeler neticesinde bu popüler oyunlar, günümüzde herhangi bir bilgisayarda kolaylıkla çalışabiliyor. 

Skyrim, GTA: San Andreas ve Crysis, eskiden en yüksek sistem gereksinimli oyun kategorisinde bulunuyordu. Çünkü bu tür oyunlar, kendi zamanlarına göre yüksek teknoloji içeriyordu. Son teknoloji grafik kartları ve en gelişmiş video kartları ile çalışan bu oyunlar, şimdilerde ise hemen her türlü bilgisayar aracılığı ile rahatlıkla oynanabiliyor. İşte bunlardan bazıları:

DmC: Devil May Cry

DmC: Devil May Cry, dünyaca ünlü popüler bir oyundur. Muhtemelen Unreal Engine 3 grafik kartının tercih edilmesi sebebi ile 2013 senesinin ön plana çıkan oyunlarından biri olmuştu. Oyun, çok fazla aksiyon barındıran sahneler ve ekranda gerçekleşen türlü olayları, görsel açıdan yeni bir seviyeye ulaştırdı. Kesintisiz aksiyona yoğunlaşan oyun, eğlenceli bir deneyim sunabilmesi amacıyla gerçekten de iyi performans sağlayan bir bilgisayar gerektiriyordu. Unreal Engine 3 kalitesiyle oyunculara günümüzde de sunulan DmC: Devil May Cry, çeşitli uyarlamalar neticesinde herhangi bir bilgisayarda çalışabiliyor.

Planescape: Torment

Bu, Dungeons & Dragons evrenine odaklanan 1999 yapımı bir oyun olarak karşımıza çıkar. Oynanış stili özünü koruyor. Buna rağmen Planescape: Torment, Baldur’s Gate serisinin başarısını sürdürmek istedi. Bunu gerçekleştirmek amacıyla da yeni bir grafik stili tercih etti. Buradaki problem ise oyunun sadece çok özel bir ses kartı barındıran bilgisayarlarla uyumlu olmasıydı. Bu yüzden pek çok oyuncu, bu oyunu ideal bir şekilde deneyimleyemedi. Hatta oyun, normal bilgisayarlara bile yüklenemedi. Artık Planescape: Torment tekrardan oyuncuların beğenisine sunuldu. Şimdi ise Planescape: Torment, çok daha pürüzsüz ve her bilgisayarda sorunsuz şekilde çalışıyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bu oyun, dünya çapında büyük ilgi görmüştü. The Elder Scrolls serisinin en başarılı oyunu olarak bir adım öne çıkıyordu. Aslında tasarımı biraz eleştiriliyordu. Çünkü iyi grafikler sunmuyordu. Öte yandan oyunun sunduğu uçsuz bucaksız açık dünyayı işlemek için gelişmiş özellikler barındıran bir bilgisayar gerekiyordu. The Elder Scrolls V: Skyrim, zaman içinde geliştirildi. 2011 senesinde piyasaya sürülmesine rağmen en son sürümü en az 8 GB RAM gerektiriyor.

GTA: San Andreas

Bilindiği gibi GTA: San Andreas, günümüzde de Rockstar serisinin en iyi oyunlarından biri olarak görülüyor. Eskiden en yüksek sistem gereksinimli oyun grubunda yer alıyordu. Oyun, yeni özelliklerle dolu hikayesi, geniş bir açık dünyada geçmesi ve kahramanları nedeniyle çok sevildi. Bir efsane haline gelen oyun, diğer tüm GTA oyunları gibi ağırdı. Dolayısıyla gereksinimleri ile uyumlu bir bilgisayar gerektiriyordu. Şimdilerde ise GTA: San Andreas, optimize edilmiş durumda ve bu nedenle herhangi bir PC’de sorunsuz şekilde çalışıyor.

GoldenEye 007

Dünyaca ünlü bir oyun olan GoldenEye 007, 1997 senesinde Nintendo 64’te oyunculara sunuldu. Esasen hiçbir zaman direkt olarak PC için üretilmiş bir sürümü bulunmadı. GoldenEye 007 mevcut koşullara göre kötü bir duruş sergilese de, iyi oluşturulmuş ortamları ve hafif oynanışı nedeni ile çok fazla işlem gücüne gereksinim duyuyordu. GoldenEye 007, oyunu yürütmek için en gelişmiş bilgisayarları gerektiriyordu. Bir zaman sonra GoldenEye 007, PC için dizayn edilen ücretsiz bir sürüm aldı. Böylece yeniden kullanıma sunuldu. Şimdi ise herhangi bir bilgisayarda sorunsuzca çalışıyor. Game Pass üzerinden Xbox Cloud vasıtası ile oynanabiliyor.

Battlefield 1942

Battlefield 1942 de önceden en yüksek sistem gereksinimli oyun türlerinden biri olarak kabul edilen oyunlardan. Bu, seriyi bir üst noktaya ulaştıran bir oyun olarak görülüyordu. Fakat 2002 sürümü, o döneme göre aşırı ağırdı. Günümüzde ise dijital olarak satın alınamayan ama herhangi bir basit PC’de çalıştırılabilen bir oyun seçeneği.

Assassin’s Creed 1

Çoğu kişinin bildiği gibi Assassin’s Creed, oyun sektöründe ve özellikle de açık dünya oyunlarında devrim niteliği taşıyan bir seridir. Oyun, keşfedilecek binalar, karakterlerin bütün eylemlerine yanıt verecek NPC’ler ve ayrıca büyük bir temel harita ile tamamen etkileşimli bir süreç vaat ediyor. Bütün bunlar, güçlü bir bilgisayar gerektiriyordu. Son dönemde ise Assassin’s Creed 1, tam anlamıyla optimize edildi ve çeşitli güncellemeler neticesinde hemen her türlü PC ile sorunsuz şekilde çalışıyor. Aynı zamanda eskiden meydana gelen hatalar da artık yok.

The Sims 4

Daha önceden en yüksek sistem gereksinimli oyun türleri arasında yer alan bir diğer oyun da The Sims 4 oluyor. Bu, çok fazla depolama alanı gerektiren bir oyun olarak biliniyor. The Sims 4, yalnızca 512 MB RAM’e sahip olan PC’ler gerektiriyordu. Bugün, ekonomik fiyatlar ile daha geniş depolama alanlarıyla The Sims 4, herhangi bir endişe olmadan kolaylıkla oynanabiliyor.

Halo 3

Dünyaca bilinen Halo 3, Xbox 360 için 2007 senesinde yaratıldı. Bu orijinal oyunun resmi olarak PC’ye gelişi 2020 senesini buldu. Bu çıkış aralığına karşın hala eski PC’lerde çalıştırılması zor bir oyun oldu. Bunun sebebi ise muhteşem sahneleri ve yenilikçi ışık efektleri diyebiliriz. Ancak oyunun PC sürümü son dönemlerde optimize edildi. Şimdilerde oyun, sadece 2 GB RAM gerektiriyor. 

Crysis (2007)

Bilgisayara ağır gelen oyunlar arasında bulunan Crysis, dünya çapında tanınıyor. Bu oyun, dünyada bilgisayarlara en çok talep getiren oyun serilerinden biri olmuştur. İlk oyun 2007 senesinde piyasaya giriş yaptı ve grafikleri muazzamdı. O dönem 2 GB RAM ve en az 512 MG bellek gerektiriyordu. 2007 için bu rakamlar fazlaydı. Artık Crysis, tüm PC’lerde rahatça oynanıyor.

Grand Theft Auto V (2013)

Rockstar imzası taşıyan Grand Theft Auto V, tüm zamanların en popüler oyun seçeneklerinden biridir. Online modundaki daimi güncellemeler sayesinde Grand Theft Auto V, piyasaya sürülmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen yine de büyük başarılar elde ediyor. İlk dönemlerde yüksek sistem gereksinimleri ile dikkat çeken Grand Theft Auto V, artık herhangi bir ortalama bilgisayarda problemsiz şekilde çalışıyor. 

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce
Hashtag Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hashtag kullanımında başarılı olmak için rehberimize göz atın, ilgi çekici ipuçlarıyla etkileşim artışı yakalayın!

1 Yıl Önce
League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

1 Yıl Önce