Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
8 Ay Önce
620 Görüntülenme 9 dk, 33 sn

En İyi Savaş Oyunları 2024

En İyi Savaş Oyunları 2024

Oyuncular sık olarak en iyi savaş oyunları sorgulaması yapıyorlar. Piyasada onlarca farklı savaş oyunu bulunuyor. Bunlar arasından bir seçim yapmak zor olabilir. Bilindiği gibi savaş teması, video oyun dünyasının popüler temalarından biridir. Senaryolarını ve karakterlerini tasarlamak için gerçek unsurlardan esinlenen çok sayıda oyun seçeneği bulunuyor. Eğer savaş oyunlarını seviyorsanız; sizler için harika bir liste hazırladık!

En İyi Savaş Oyunları Hangileri?

en iyi savaş oyunlarını hemen öğren

Savaş oyunları söz konusu olduğunda öne çıkan seçenekler var. En iyi savaş oyunları listemiz şu şekilde:

Hell Let Loose

2021 yılında piyasaya sürülen oyun, FPS ve taktiksel oyun türlerinden biridir. İkinci Dünya Savaşı’nda geçen oyunda bir asker rolü edinerek, muazzam bir deneyim yakalayabilirsiniz. Haritalardan silahlara kadar olağanüstü ayrıntılı olan bu oyun, esasen çok büyük bir öğrenme gerektirir. Bu nedenle oyunda başarılı olmak için pratik yapmak çok önemli. Hem zorlu hem de heyecan verici mekanikleri ile dikkat çeken Hell Let Loose, başka insanlarla oyunlar oynamayı sevenlere de hitap ediyor. Oyun saatlerce devam eden tank savaşları, toplar ve atışlar ile gereken bütün bileşenleri yapısında bulunduruyor.

Call of Duty: WWII

Oyuncuların favorilerinden olan Call of Duty: WWII, 2017’de piyasaya giren bir seri. FPS oyunlarından biri olan Call of Duty: WWII, hem online hem de çevrimdışı şekilde oynanabilmektedir. Öte yandan Call of Duty: WWII, serinin İkinci Dünya Savaşı’na dönüşünü işaret etmektedir. Bu seride daha önceki oyunlara göre çok fazla yenilik yok. Ancak oyun hala Call of Duty kalitesinde. Serinin ticari markası olarak dikkat çeken Zombi Modu da dahil olmak üzere oyunda birçok mod bulunuyor.

Rising Storm 2: Vietnam

En iyi savaş oyunları arayanlar için harika bir seçenektir. 2017’de yayınlanan oyun, FPS kategorisinde yer alır. Rising Storm 2: Vietnam isimli oyunu çevrimiçi şekilde oynayabilirsiniz. Rising Storm 2: Vietnam, gerçekçi bir oyunu büyüleyişi bir oynanışla sunan harika bir oyundur. Rising Storm 2: Vietnam, isminden anlaşılacağı gibi Vietnam Savaşı’na odaklanmıştır. Oyun mekaniği iyi bir şekilde düşünüldüğü için ekip çalışmasını gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ayrıca savaşan güçler, asimetrik taktikler ile oyunda yer alıyor. Rising Storm 2: Vietnam, doğru ayarlara sahip ortalama bir PC’de iyi bir şekilde çalışmaktadır. 

World of Tanks

world of tanks oyun görseli

2010’da piyasaya sürülen World of Tanks, tam anlamıyla İkinci Dünya Savaşı ile Soğuk Savaş dönemini ele alan bir oyundur. Oyuncular World of Tanks ile karakter özelleştirmesi yapmak yerine dönemin savaş tanklarını kontrol ederler. Rakipler ve müttefiklerle dolu bir savaş alanında tanklar ile mücadele ederler. Oyunun çeşitli oyun modları bulunuyor. Bu modların her biri rakipleri yok etmek ve düşman üssünü ele geçirmek üzerine kuruludur. 

World of Warships

En iyi savaş oyunları listesinde öne çıkan World of Warships, 2015 senesinde yayınlanmıştır. Hem online hem de çevrimdışı şekilde oynanmaktadır. Bu, bir önceki oyun seçeneğine çok benziyor. Fakat World of Warships adlı oyunda savaş gemileri ön plana çıkıyor. Oyun, yavaş ilerler ve daha taktikseldir. PvP modlarına ek olarak oyuncuların, daha güçlü düşmanları alt etmek için oluşturabilecekleri özel bir mod da var. 

ARMA 3

2013 senesinde oyun dünyasına giriş yapan ARMA serisinin üçüncü oyunudur. Online bir şekilde oynanmaktadır. ARMA 3, çok iyi hazırlanmış tek oyunculu bir deneyimden Yıldız Savaşları ve Vietnam Savaşı’na kadar hem gerçek hem de hayali her tür çatışmayla alakalı sayısız bir ortam sunar. ARMA 3, her yönü ile en üretken ve en güçlü oyun deneyimini sunmaktadır. Temel oyun tek başına unutulmaz bir süreç sağlar.

Squad

En iyi savaş oyunları arayanlar için bir başka popüler öneri de Squad olur. 2020’de piyasaya giren bu oyun, birinci şahıs taktik atış oyunu olarak lanse edilir. Online şekilde oynanmaktadır. Squad oyunu, takım çalışmasını ve taktikleri sevenler için özel olarak geliştirilmiştir. Uzunca bir beta sürecinin sonrasında geliştiriciler, gerçekliği, oynanışı kolay hale dönüştüren mekanikler ile birleştirmeyi seçtiler. Gerçekçi silahları ve eşsiz mekaniği ile dikkat çeken Squad, yalnızca mücadeleden hoşlanan oyuncular için doğru bir seçenek olabilir.

Company of Heroes 2

2013 yılındaki ilk oyunun devamı niteliğindedir. Çevrimdışı ve çevrimiçi şekilde oynanır. İkinci Dünya Savaşı’nı temel alan bir oyundur. Etkileyici bir strateji oyunu olarak kabul edilen Company of Heroes 2, Sovyet birliklerinin kontrolünü elinize veriyor. Burada ilerleme kaydetmeli ve belirli bölgelerin kontrolünü sağlamalısınız. Ayrıca oyuncular, başarılı bir süreç için yakıt ve mühimmat gibi kaynakları da temin ederler. 

Verdun

2015’te yayına giren oyun, birinci şahıs taktik atış oyunudur. Online şekilde oynanmaktadır. Birinci Dünya Savaşı’na dayanır. Piyade savaşlarını anlatan serinin ilkidir. Oyunda silahların yeterince gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca diğer oyunlara göre Verdun, kusursuz ve abartısız bir seçenektir. Dolayısıyla birçok oyuncunun favorilerinden biridir. Verdun, oyuncuyu aksiyonun odak noktası haline getiriyor. Ekip çalışması da yine Verdun ile önem kazanıyor. 

Command and Conquer

Gerçek zamanlı strateji oyunlarından biridir. Oyunu online ya da çevrimdışı oynayabilirsiniz. Command and Conquer, gerçek zamanlı strateji türünün en önemli oyun serilerinden biri olabilir. Çok kaliteli kabul edilen Command and Conquer, bilim kurgu unsurları barındırdığı için de oyuncuların ilgisini çekiyor. Command and Conquer adlı oyunda başarılı olmak için birlikleri ve yapıları iyi yönetmek gerekiyor. 

Battlefield V

En iyi savaş oyunları listesinde bir adım öne çıkan Battlefield V, dünya çapında oldukça meşhurdur. FPS türünde konumlanan Battlefield V, 2018 yayınlanan serinin devamı niteliğindir. Battlefield V oyununu çevrimdışı ve online şekilde oynayabilirsiniz. Battlefield V, sizi kesinlikle hayal kırıklığına uğramayan bir oyundur. Oyunda deneyim daha gerçekçi hale getirilmek için bazı unsurlar kaldırıldı. Battlefield V ayrıca aynı öykünün birkaç farklı bölümünü, ekipmanı, silahı, aracı ve çok oyunculu modları içeriyor.

Battalion 1944

Oyuncuların en sevdiği savaş oyunlarından biri olan Battalion 1944, tam anlamıyla İkinci Dünya Savaşı’na dayanıyor. Bu taktiksel FPS, CS:GO oyununa benzeyen 5v5 modlar barındırıyor. Ayrıca 1v1 ve bölge kontrolü gibi diğer modlar ile rekabetçi bir süreç vaat ediyor. Battalion 1944, şüphesiz ki FPS türünün modern ve klasik unsurlarının harmanlanmış halidir. Oyundaki bütün ekipmanlar, silahlar ve haritalar, İkinci Dünya Savaşı’nın gerçek versiyonundan ilham almış durumdadır. 

War Thunder

En iyi savaş oyunları listesinde ön plana çıkan seçeneklerden bir diğeri de War Thunder olur. Askeri savaş simülatörü olarak dikkat çeken oyun, online ve çevrimdışı oynanma imkanı sunar. Öte yandan War Thunder, ödüllere doymayan bir oyun olarak da bilinir. War Thunder ile gerçek versiyonlardan esinlenerek oluşturulan askeri araçları kontrol edebilirsiniz. Savaş gemileri, kara araçları ve savaş uçakları gibi birçok unsur, War Thunder ile sizlere sunulur. Aynı zamanda birkaç farklı oyun modu içerir.

Medal of Honor Frontline

2002 senesinden veri varlığını sürdüren oyun, en iyi FPS türlerinden biri olarak ön plana çıkar. Ayrıca Frontline, Medal of Honor serisinin en iyilerindendir. Medal of Honor Frontline ile İkinci Dünya Savaşı esnasında pek çok farklı görevde asker Jimmy’yi kontrol edersiniz. Oyunda eylem ve atışa odaklanabileceğiniz gibi kurtarma, keşif ve casusluk gibi detaylara da yoğunlaşabilirsiniz. 

Brothers in Arms: Hell’s Highway

Birinci ve üçüncü şahıs nişancı oyunu olarak bilinen Brothers in Arms: Hell’s Highway, popüler seçimlerden bir diğeridir. Brothers in Arms: Hell’s Highway, İkinci Dünya Savaşı esnasında geçmektedir. Oyunda her daim ekibinin eşliğinde baş karakter Matthew Baker’ı kontrol edersiniz. Oyuncular, diğer askerleri kontrol edemez. Ancak yalnızca ana karakter kontrol edebilir. Savaş her zaman gruplar şeklinde gerçekleşmektedir. Savaşta başarı elde etmek için strateji şarttır.

Battlefield 1942

Uzunca bir geçmişe sahip olan oyun, hala popülaritesini koruyor. Bu nedenle Battlefield 1942, en iyi savaş oyunları arayanlar için iyi bir seçenek olarak kabul görüyor. Battlefield 1942 ile farklı karakter gruplarını kontrol etme olasılığı bulunuyor. Diğer yandan çeşitli savaş araçlarını deneyimliyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı senaryolarına uyum sağlayan haritalar da yine Battlefield 1942 ile dikkat çekiyor. Battlefield 1942 adlı oyunun işbirlikçi yönü ve takım çalışmasına odaklanmış olması da çok beğeniliyor. 

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Bol eğlence ve heyecan vaat eden Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, savaş oyunu arayanların beklentilerini maksimum seviyede karşılıyor. Taktiksel FPS olarak bilinen Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, online ve çevrimdışı oynanabilmektedir. Ağırlıklı olarak Pasifik Savaşı ve Stalingrad Savaşı’na odaklanıyor. Oyunda ayrıntılı istatistikler, karakter seviye sistemi ve koruma sistemi dikkat çekiyor. Yenilikçi olan çeşitli mekanikleri ile Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, yüksek aksiyon ve eğlenceyi mümkün hale dönüştürüyor.

Rising Storm Game of the Year Edition

İlgi çekici taktiksel FPS oyunlarından biri olan Rising Storm Game of the Year Edition, her biri kendine has özelliklere sahip olan Japon ve Amerikan gruplar arasında seçim yapma imkanı sunuyor. İlgi çekici hikayesi ve oyun mekanikleri ile Rising Storm Game of the Year Edition, oyuncuları memnun eden bir süreci teşvik ediyor.

Men of War: Assault Squad

Birçok oyuncunun favori seçimlerinden biri de Men of War: Assault Squad oluyor. Oyun, araçları, askeri binaları ve savaş alanındaki farklı askerleri kontrol ettiğiniz gerçek zamanlı bir strateji oyunu olarak öne çıkıyor. Men of War: Assault Squad, çok oyunculu odaklı olduğu için işbirlikçi oyunları sevenlerin hoşuna gidiyor. Men of War: Assault Squad’ın en önemli farklarından biri de her farklı birim ya da araçtaki her silahın kendine özel niteliklerinin bulunmasıdır. Silahlar, farklı yüzeyler ile temas ettiği zaman farklı etkileşim gösteriyor. 

Sniper Elite 4

2017’den bu yana popüler olan Sniper Elite 4, en iyi savaş oyunları arayanlara hitap ediyor. Pek çok gizlilik unsuru barındıran üçüncü şahıs taktiksel bir nişancı oyunu olarak biliniyor. Sniper Elite 4, tam anlamıyla keskin nişancı tüfeklerinin kullanımına yoğunlaşıyor. Oyunda görevlerin çok sayıda strateji ile uzaktan tamamlanması önem arz ediyor. Öldürmeler sırasındaki görsel efektler de oyunun farkını ortaya koyuyor. 

Hearts of Iron IV

Listemizin sonuncu sırasında Hearts of Iron IV var. Mükemmel bir strateji oyunu olan Hearts of Iron IV, 1936-1939 arasında dünyadaki herhangi bir milletin kontrolünü ele geçirmenizi sağlıyor. Böylece askeri gücü, deniz, hava ve kara kaynaklarını istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz. Oyun biraz karmaşık olduğu için pratik gerektirmektedir. 

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce
Hashtag Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hashtag kullanımında başarılı olmak için rehberimize göz atın, ilgi çekici ipuçlarıyla etkileşim artışı yakalayın!

1 Yıl Önce
League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

1 Yıl Önce