Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
8 Ay Önce
546 Görüntülenme 9 dk, 25 sn

En İyi Platform Oyunları 2024

En İyi Platform Oyunları 2024

Oyuncuların ilgisini çeken platform oyunları, hem eğlenceli hem de sürükleyici bir deneyim sunuyor. Pek çok oyun, yeni versiyonu ile oyun severleri memnun etmeyi sürdürüyor. Yeni oyuncular ve ayrıca deneyimli oyuncular için ideal kabul edilen çok sayıda seçenek var. Bu yazıda en iyi platform oyunları sizler için listelendi!

En İyi Platform Oyunları

En çok beğenilen ve en iyi platform oyunları şöyle:

Resident Evil 4 Remake

Oyuncular arasında büyük beğeni toplayan Resident Evil 4 Remake, her yönü ile rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Mekanikleri geliştirilen ve modernize edilen oyun, beklentileri maksimum seviyede karşılıyor. Gerçek bir aksiyon ve korku deneyimini aynı anda sunan Resident Evil 4 Remake, oyunculardan tam not almayı sürdürüyor.

Persona 4 Golden

Orijinal olarak Sony el bilgisayarı için piyasaya sürülen bu oyun, serinin eski maceralarını ve anlatılarını içeriyor. Persona 4 Golden ile kahraman ve arkadaşları, kentte gizemli cinayetlerle karşılaşıyorlar. Ardından birçok maceraya atılıyorlar. Oyunun yeni sürümü, Kuzey Amerika ve Japonca sesleri arasında seçim yapılmasına izin veriyor. Öte yandan bu yeni seri de grafiksel iyileştirmeler öne çıkıyor. Zorluk seviyesi ve daha dinamik kaydetme seçenekleri de oyunun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. 

Fire Emblem Engage

En iyi platform oyunları arasında konumlanan Fire Emblem Engage, etkileyici ve sürükleyici bir oyun sunuyor. Yeni unsurlar ile öne çıkan Fire Emblem Engage, uzun süredir devam eden serinin geleneklerine bağlı kalıyor. Oyun, eski serideki kahramanları geleneksel savaş sistemi ile birleştiriyor. Bu nedenle Somniel krallığına destansı bir his sunan yeni bir hikayeyi beraberinde getiriyor. Diğer taraftan Alear isimli yeni bir kahraman karşımıza çıkıyor. Oyunda ayrıca Engage sistemi bulunuyor. Bu da savaş deneyimini çok daha ilginç bir hale dönüştürüyor. 

en iyi platform oyunları 2024

Theatrhytm Final Bar Line

Oyuncuların favorileri arasında yer alan Theatrhytm Final Bar Line, bir tür ritim oyunu olarak da biliniyor. Bu yüzden pek çok farklı oyuncuya hitap eden bir oyun olarak dikkat çekiyor. Theatrhytm Final Bar Line ile toplamda 46 farklı oyun türü ve 385 parça karakter sunuluyor. Oyun, hem temaları hem de mekanikleri ile kullanıcıları mutlu ediyor. Farklı bir oyun sürecini destekliyor. 

Metroid Prime Remastered

En iyi platform oyunları listesinde yer alan Metroid Prime Remastered, birinci şahıs macera oyunlarını sevenler için harika bir seçenek oluyor. Yeni seride oyunun özü aynı kalmış durumda. Fakat konsol için görüntü ve ses düzeni daha da iyileştirildi. Bu da çift analog kontrollerin kullanılmasına, daha çok zorluk seçeneklerinin elde edilmesine yardımcı oldu. 

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Her yaştan oyuncunun ilgisini çeken Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, eğlenceli bir süreç vaat ediyor. 24 Şubat 2023 tarihinde oyuncularla buluşan Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, o günden beri oyuncuların sıklıkla tercih ettikleri oyunlar arasında konumlanıyor. Bu, eğlenceli ve dört oyunculu platform oyunudur. Renkli görünümü ve sevimli kahramanları ile dikkat çeker. Oynanışı oldukça yaratıcı mekanikler barındırır. Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, bol eğlence sunar. 

Octopath Traveler II

İlk serinin devamı niteliğinde olan Octopath Traveler II, orijinal yapısını korumayı başarıyor. Hem yeni hem de ilk seri, oyuncular tarafından ilgi gördü. Bu nedenle Octopath Traveler II de en iyi platform oyunları listesinde isminden bahsettiriyor. Oyunda her biri kendi sınıfına sahip, farklı hedef ve görevlere tabi olan sekiz karakterin hikayesi takip ediliyor. Etkileyici grafikleri ile de bir adım öne çıkan Octopath Traveler II, çarpıcı görünümü ve çok çeşitli savaş mekanikleri ile oyuncuları memnun ediyor.

The Legenf of Zelda: Tears of the Kingdom

12 Mayıs 2023 tarihinde oyuncular ile buluşan The Legenf of Zelda: Tears of the Kingdom, o günden beri oyun severlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Oyuncuların büyük bir kısmının beklentilerini karşılayan The Legenf of Zelda: Tears of the Kingdom, Breath of the Wild'ın temelleri üzerine geliştirilmiş bir oyun içeriyor. Öte yandan oyunda fizik ve inşaat mekaniği, maceranın daha da özelleştirilmesini sağlıyor. Bu da sonuç olarak oyuncuların yaratıcılığını teşvik ediyor. Bu sebeple de The Legenf of Zelda: Tears of the Kingdom, tavsiye edilen oyun seçeneklerinden biri oluyor.

The Case of the Golden Idol

En beğenilen ve yüksek eğlence sağlayan oyunlardan biri olan The Case of the Golden Idol, hem grafikleri ve ses sistemi hem de oyun mekaniği ile fark yaratıyor. Dünya çapında popüler olan The Case of the Golden Idol oyunu, ülkemizde de geniş bir kitleye hitap ediyor. Mantık ve bulmaca oyunlarını sevenler de The Case of the Golden Idol ile eğlenceli zamanlara imza atabiliyorlar. Dikkatinizi sonuna kadar çekecek bir anlatım ve oynanış unsurları barındıran bu oyun, şüphelileri ve kanıtları izlemeniz gereken birçok detay ile sürükleyici bir deneyim sağlıyor.

Story of Seasons: A Wonderful Lite

Harvest Moon olarak tanınan çiftlik yaşamı serisinin en başarılı oyunlarından birinin tekrardan yapımı olan Story of Seasons: A Wonderful Lite, oyuncuların beğenisini topluyor. Burada özel bölgede sıfırdan bir çiftliği zenginleştirmeniz gerekiyor. Mahsul ve hayvancılığa ek olarak dostluklar da geliştirmelisiniz. Grafikler modernize edildiği için oyun daha ilgi çekici bir hal aldı. Huzurlu bir oyunda zaman geçirmek isteyenler için Story of Seasons: A Wonderful Lite, ideal bir seçim haline geliyor.

Pikmin 4

En iyi platform oyunları listesinde öne çıkan seçeneklerden bir diğeri de Pikmin 4 oluyor. Serinin en popüler ve en sevilen oyunlarındadır. Her yaşa hitap ettiği için geniş bir oyuncu kitlesi tarafından oynanır. Bu, renkli ve minik yaratıklardan meydana gelen bir ordu ile bilinmeyen bölgeleri keşfetme deneyimi sağlar. Bolca eğlenceyi oyunculara sunan Pikmin 4, geleneksel mekanikler içerse de, mücadelelerde sürekli olarak strateji kullanımını gerektirdiği için diğer serilerden biraz ayrılıyor. Aynı zamanda oyunda kurtarma tugayı ve maskot Otchin'in yer aldığı görevler de oyunun daha ilgi çekici olmasına katkı sağlıyor.

pikmin 4 platform oyunu

Vampire Survivors

Dünya çapında ünlü bir oyun olan Vampire Survivors, geçen senenin en başarılı bağımsız oyunlarından biri olmuştur. Vampire Survivors, yeni öğeler ve haritalar ile zenginleştirildi. Ekipmanlarda daimi iyileştirmeler gören oyunda, düşman sürülerinden kurtularak, hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Son derece sürükleyici ve heyecan verici bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Red Dead Redemption

En iyi platform oyunları söz konusu olduğunda bu listede Red Dead Redemption adlı oyun da yer alır. Hem global çapta hem de ülkemizde büyük bir hayran kitlesi edinen Red Dead Redemption, unutulmaz bir oyun sürecini teşvik ediyor. Mekaniklerinden grafiklerine kadar her bir yönü ile dikkat çeken Red Dead Redemption, piyasaya giriş yaptığından bu yana popülaritesini hiç yitirmedi. Bir klasik haline gelen Red Dead Redemption, radikal bir değişikliğe uğramamasına karşın en iyi performans gösteren oyunlardan biri oluyor. 

Blasphemous 2

Oyuncuların beğendiği bir diğer seçenek ise elbette Blasphemous 2 diyebiliriz. Devam niteliğindeki oyun, bir önceki seri ile aynı temeli koruyor. Ancak oyun neredeyse her bir kategoride değişikliğe uğradı. Blasphemous 2 grafikleri artık daha iyi. Ayrıca oyun daha karmaşık bir hal aldı. Silah seçimi konusunda ve senaryolarda daha çok özgürlük elde ediyorsunuz. 

The Making of Karateka

Listenin olmazsa olmazlarından The Making of Karateka, oyun formundaki farklılıkları ile oyuncuların dikkatini çekiyor. Oyunda konsept çizimleri ve farklı versiyonlar, en beğenilen yönlerden biri oluyor. Her yaştan oyuncu için uygun bir seçim kabul edilen The Making of Karateka, eğlenceli bir oyun sürecini destekliyor. 

Sea of Stars

Oyun, geçmiş nesillerin büyük destanlarını hatırlatan retro RPG stili ile oyun biçiminde farklılığa imza atıyor. Sea of Stars ile dünyayı hareketsiz bir tehditten kurtarmak amacı ile özel olarak eğitilmiş iki savaşçıyı kontrol ediyorsunuz. Macera boyunca sizleri, çeşitli müttefikler ve düşmanlar bekliyor. İyi oluşturulmuş senaryoları ve yaratıcı savaş sistemi ile Sea of Stars, iyi bir iş çıkarıyor.

F-Zero 99

En iyi platform oyunları arayanlar için bir başka seçenek de F-Zero 99 oluyor. Oyun, hiçbir ek ücret ödemeden Nintendo Switch üzerinde deneyimleniyor. Öte yandan F-Zero 99, oyun severlerin favorisi olan serinin devamı değil. Fakat diğer seri kadar yoğun ve eğlenceli bir süreç vaat ediyor. Aynı zamanda battle royale oyunu olarak da bilinen F-Zero 99, tam olarak 99 tane yarışçıyı aynı piste yerleştirmektedir. Burada oyuncular yer kapmak için yarışırlar ve tek bir oyuncu sağlam kalana dek rakiplerle mücadele devam eder. 

Dave the Diver

Bağımsız oyunlardan biri olan Dave the Diver, eğlenceli bir deneyim elde etmenize izin veriyor. Her oyuncu kitlesinin ilgisini çeken Dave the Diver, grafikleri ve ses unsurları ile oldukça fazla beğeniliyor. Keşif ve balıkçılık gibi unsurların öne çıktığı Dave the Diver adlı oyun, esprili anlatımı ve ilgi çekici görselleri ile oyun severleri memnun ediyor. 

Cocoon 

Cocoon, oyuncuyu uzaylıların yer aldığı bir ortamda minik bir böceğin kontrolüne veriyor. Yaratıcı oynanışı ve sürükleyici hikayesi ile beğeni kazanan Cocoon, farklı bir deneyim sunuyor. Aynı oyun türlerinden sıkılanlar ve yeni maceralara adım atmak isteyenler için muhteşem bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. 

Street Fighter 6

Keskin yumruk ve tekmeleri ile daha da ilgi çekici hale dönüşen bu seri, milyonlarca kişinin favori seçimi haline geliyor. Street Fighter 6, serinin şimdiye dek ürettiği her şeyi bir üst seviyeye taşıyor. Sağlam içeriği, erişilebilirlik seçenekleri ve güçlü bir dövüşçü kadrosu ile Street Fighter 6, istek ve beklentileri maksimum anlamda karşılamayı sürdürüyor.

Turbo Overkill

Cyberpunk temalı bu oyun, platform ve nişancı oyunlarını sevenler için iyi bir alternatif oluyor. Farklı oynanış stili, çok sayıda dövüşü ve kaotik senaryoları ile Turbo Overkill, oyunculara unutulmaz bir süreç sağlıyor. 

One Piece Odyssey

Bilindiği gibi başarılı anime oyunlarından esinlenerek tasarlanan oyunların kalitesinde çok fazla dalgalanma olur. Fakat bazen geliştiriciler, bunu doğru şekilde yapmayı mümkün kılarlar. Yeni hikayeler ile orijinal eserlerin atmosferini korumayı başarırlar. İşte One Piece Odyssey adlı oyun da bu başarılı oyunlardan biri oluyor. Animeden ilham alan One Piece Odyssey, yeni karakterleri ve sıra tabanlı dövüş sistemleri ile ilgi çekici ve havalı bir seçenek oluyor. Dolayısıyla, en iyi platform oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube Para Kazanma Seçenekleri

Dünyanın en büyük video platformlarından birisi YouTube para kazanma seçenekleri ile bizleri karşılıyor. Sizlere bu alternatiflerden bahsedeceğiz.

1 Yıl Önce
Hashtag Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hashtag kullanımında başarılı olmak için rehberimize göz atın, ilgi çekici ipuçlarıyla etkileşim artışı yakalayın!

1 Yıl Önce
League of Legends Nedir? Nasıl Oynanır?

League of Legends nedir? Bu oyun nasıl oynanır? Bu başlık altında sizlere LoL oyunu hakkında ayrıntılı bilgiler sunmak isteriz.

1 Yıl Önce