Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
7 Ay Önce
383 Görüntülenme 9 dk, 58 sn

Dünyanın En Popüler Espor Oyunları

Dünyanın En Popüler Espor Oyunları

Espor oyunları son yıllarda bir hayli popüler. E-spor, ilk başlarda belli başlı oyunları kapsıyordu. Ancak günümüzde e-spor oyunları söz konusu olduğunda seçenekler oldukça fazla. Hem mobil cihazlarda hem de PC üzerinden oynanan birçok farklı espor oyunu var. En popüler e-spor oyunlarını sizler için sıraladık!

Video oyun dünyası gelişim göstermeye devam ediyor. Bazı oyun seçenekleri, hedef kitleyi elde tutmayı başararak, daha popüler hale geliyor. Bu durumda etkili olan ise oyun için kaç tane turnuva düzenlendiği, ödül havuzunun detayları ve izleyici sayısı diyebiliriz. Peki, en popüler ve en iyi espor oyunları hangileri?

En Popüler Espor Oyunları Hangileri?

dünyanın en popüler espor oyunları

Espor tutkunları için çok farklı kategorilerde oyun seçenekleri sunuluyor. Dolayısıyla kendi tarzınıza ve isteklerinize uygun olan espor oyununu keşfetmek, artık çok daha kolay. En popüler espor oyunları aşağıdaki gibi listelenebilir:

Fortnite

Call of Duty ve PUBG severlerin Fortnite isimli oyunda keyifli zamanlar geçirmeleri oldukça mümkün. Fakat oyunun tek farkı ise çizgi film estetiğinde bir görünüm sunması. Çocuklar başta olmak üzere hemen herkesin ilgisini çeken Fortnite, global çapta birçok etkinliğe de sahne oldu. Yalnızca bunlar da değil. Fortnite’ın farklı bir yapı mekaniği var ve bu nedenle benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Çok sayıda turnuvaları bulunan Fortnite, 2017’de piyasaya giriş yapmasına rağmen son derece güncel ve popüler.

Call of Duty

Espor oyunları arayanlar için benzersiz bir seçim olan Call of Duty, 2023’te en çok turnuva düzenleyen oyunlardan biri oldu. Call of Duty tarafından gerçekleştirilen espor turnuvaları, dünya çapında milyonlarca oyuncunun ilgisini çekti. Dünyanın birçok ülkesinden Call of Duty oyuncuları, neredeyse bütün sene boyunca aktif kalarak büyük mücadelelere dahil oldular. Call of Duty aslında basit bir FPS oyunu olmasına karşın çoğu kişiyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Arena of Valor

En iyi espor oyunları söz konusu olduğunda öne çıkan Arena of Valor, özellikle de mobil cihazlar için tasarlanmıştır. Arena of Valor, farklı oyun modları ve eşleşmeyi adaletli tutan rekabetçi bir sisteme sahip olmasıyla oyuncuların dikkatini çekiyor. Mobil cihazlarda MOBA oyunlarının yer almamasından yararlanan Arena of Valor, bir ilke imza atarak mobil cihaz kullanıcılarının da beğenisini kazandı. 

Dota 2

Dünya çapında en fazla beklenen etkinliklerden biri, kazanan takıma yüksek miktarda parasal ödül ve global anlamda şöhret kazanma imkanı sağlayan Uluslararası Dota 2 Turnuvası oldu. Oyun, piyasadaki en zorlu MOBA oyunlarından biri olmasına karşın yine de piyasadaki en popüler video oyun seçeneklerinden biri olmayı başarıyor. Dota 2, kendi eşsiz güçleri ile fark yaratan tonlarca karakter arasından seçim yapmanızı sağlıyor. Stratejik bir oynanış biçimine sahip olan Dota 2, bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Bu nedenle Dota 2 oyuncularının bu oyunda ustalaşmaları oldukça önemli.

Apex Legends

Call of Duty gibi oyunların kitlesinden yararlanan Apex Legends, ülkemizde ve dünyada milyonlarca oyuncu sayısına sahip. Bu battle royale oyunu sadece estetik görünmekle kalmıyor. Diğer yandan da bolca heyecan ve aksiyon vaat ediyor. Platformlar arası oynanan Apex Legends, her yaştan oyuncunun keyifli zamanlar geçirmesine yardımcı oluyor. Aslında Apex Legends yeni bir oyun. Sık turnuvalar ve etkinlikler düzenlediği için en popüler espor oyunları arasında konumlanıyor. Şaşırtıcı derecede büyük bir hayran kitlesi bulunan Apex Legends, turnuvaları ile de oyuncuların beğenisini toplamayı başarıyor.

Rocket League

Futbol severlerin en çok tercih ettikleri oyunlardan biridir. Bütün oyuncuları çeşitli özelliklere ve kapasitelere sahip birkaç araba ile değiştirdiğinizde Rocket League, karşı konulmaz bir kombinasyon sunar. Rocket League, profesyonel turnuvalar düzenliyor ve böylece hayran kitlesini elinde tutmayı sürdürüyor. Öte yandan Rocket League adlı oyunun turnuvalarında ilgi çekici ödüller de sunuluyor. Estetik ve havalı bir oyun olarak karşımıza çıkan Rocket League, kolay oynanış stiliyle de dikkat çekiyor.

PUBG Mobile

Oyun sektöründe adeta devrim yaratan PUBG Mobile, birçok oyuncuya zorlu battle royale müsabakalarına katılma şansı tanıyor. PUBG Mobile, dünyaca ünlüdür ve mobil versiyonu ile de popülerliğini koruyor. Bunun yanı sıra PUBG Mobile, en büyük e-spor turnuvası etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Mobil cihazlarla oyun oynamayı sevenlerin bir numaralı tercihi olan oyun, büyük ilgi görüyor ve turnuvalarıyla da oyuncularını memnun ediyor. Ayrıca PUBG Mobile e-spor turnuvalarında büyük ödüller vaat ediliyor.

Valorant

League of Legends oyununun taktiksel FPS versiyonu gibi düşünülebilen Valorant, geniş oyuncu kitlesine sahip bir diğer oyun seçeneği oluyor. Riot Games imzası taşıyan bu popüler oyun, aynı zamanda en sevilen e-spor oyunları arasında da yerini alıyor. İş birliği stratejisine ve iyi bir hikayeye dayanan Valorant, 2020’de piyasaya giriş yapmasına rağmen hızla popüler olmayı başardı. Kısa zamanda dünyaya yayınlan Valorant, önemli bir itibar elde etti. Valorant, her sene çok çeşitli turnuvalar düzenliyor. Oyuncu kadrosu çeşitliliğine odaklanan oyun, uzun bir süre daha popüler olacak gibi duruyor.

Rainbow Six Seige

Oynanışı ve senaryoları ile birçok oyuncunun gönlünde taht kuran Rainbow Six Seige, e-spor turnuvaları ile de dikkat çekiyor. Taktiksel FPS oyuncularının aşina olduğu oyun modelleri barındıran Rainbow Six Seige, büyüleyici bir süreç sunuyor. Son yıllarda güncelleme aldıktan sonra kritik başarılar elde eden Rainbow Six Seige, neredeyse 70 milyonluk bir kitle tarafından ilgiyle takip ediliyor. Piyasanın en ilgi çekici nişancı oyunlarından olan Rainbow Six Seige, sürekli olarak popülerliğini koruyor ve bunu espor etkinlikleri ile taçlandırıyor.

Counter-Strike: GO

Espor oyunları arayanlar için en iyi seçimlerden biri de Counter-Strike: GO oluyor. Rekabetçi bir e-spor sahnesine imza atan Counter-Strike: GO, en eski oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. En çok beklenen e-spor etkinliklerine ev sahipliği yapan oyun, her daim popüler bir rakip oluyor. Basit haritaları, yaşı ve eski teknik oynanış tarzıyla Counter-Strike: GO, hala geniş bir hayran kitlesini elinde bulunduruyor.

League of Legends

İlk dönemlerde Warcraft III modunun devamı olması düşünülen DotA isimli bir oyun, 2009 senesinde piyasa sürüldü ve dünyada yankı uyandırdı. Büyük bir kadroya, etkileyici grafiklere sahip olan oyun, farkını ortaya koydu. League of Legends, büyük bir hit haline dönüştü. MOBA oyunları dendiğinde çıtayı yükseltmeyi başardı. Oyunun başarılı oluşu, global çapta çok sayıda oyuncunun League of Legends adlı oyuna akın etmesini mümkün kıldı. Diğer yandan League of Legends, en çok beğenilen ve en özel olarak kabul edilen espor turnuvaları düzenliyor. Espor oyunları arayanlar için League of Legends iyi bir seçim oluyor.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobil oyun Mobile Legends: Bang Bang, eksiklikleri olmasına rağmen istikrarlı bir şekilde büyüyor. Büyük bir hayran kitlesi olan Mobile Legends: Bang Bang, e-spor turnuvalarıyla da oyuncularını sevindiriyor. 

Overwatch 2

Overwatch 2, ilk seri kadar harika bir deneyim yaşatıyor. Blizzard Entertainment tarafından yaratılan oyun, birinci şahıs nişancı deneyimini daha da iyileştiren çeşitli yenilikler geçirdi. Overwatch 2, tanıdık kahramanlar ve sınıflar içeren son derece keyifli bir oyun olarak lanse ediliyor. Fakat oyunda tank sayısının sadece bire düştüğünü de hatırlatırız. Bu durum, her takımda altı değil de beş üye olduğunu ifade ediyor. Overwatch 2 ile oyuncular, canlı grafikler, muazzam haritalar, farklı oyun modları ve yeni beceriler gibi birçok yeniliği deneyimliyorlar. 

Super Smash Bros

Bilindiği gibi Nintendo, herhangi bir oyun firmasının olmak istediği şeylere sahip. İkonik, zamansız ve satış rekorları kıran oyunları bünyesinde bulunduruyor. Firmanın hit oyunu Super Smash Bros, dünyanın en sevilen ve en çok tercih edilen oyunlarından biri oluyor. Oyun, Nintendo dünyasında herkesin favori karakterini aynı yerde topluyor. Oyun aynı zamanda espor etkinlikleri ile farkını ortaya koymayı başarıyor. 

Espor Oyunlarının Faydaları Nelerdir?

Espor oyunları, birçok faydayı beraberinde getiriyor. Dünyada popüler olan e-spor oyunları, harika bir süreç sağlarken diğer yandan da çeşitli faydalar yaratıyor. Bunlar arasında öne çıkanlar:

Sağlık Konusunda Etkili

E-spor oyunlarının, oyuncuların genel sağlığını iyileştirdiği bulunmuştur. Bu da genel olarak daha iyi performans göstermeyi mümkün kılıyor. Uzun süre oturmak, şüphesiz ki sağlığı olumsuz anlamda etkileyebilir. Fakat bu tür etkileri nasıl ortadan kaldıracağınızı bildiğiniz zaman, oyun oynamak fiziksel sağlığınızı da destekleyebilir. Oyunlar arasına spor aktivitelerini ekleyerek, bu süreci daha faydalı hale getirmeniz mümkün olabilir. 

Daha Düşük Stres

Aslında insanları oyunlara bağlayan en önemli unsurlardan biri de budur. Espor oyunlarıyla ilgilenmek, stres seviyesini minimize edebilir. Oyun oynamak, istenmeyen stres belirtileri ile başa çıkmanın harika bir yolu olabilir. Stresten uzaklaşmak ve sevdiğiniz bir aktivite ile ilgilenmek, genel sağlığınız ve huzurunuz için iyi bir süreç olacaktır. Ayrıca, oyunların bütün sorunlardan kaçmak olduğunu düşünmek de yanlıştır. Oyun oynamak, aslında basketbol oynamak, kitap okumak ve bahçe ile ilgilenmek gibi bir tür hobi olarak kabul edilebilir. 

Özelikle de espor oyunları gibi rekabetçi oyunlar, stresi hafifletmede daha fazla etkili olabilir. Oyun sayesinde zihninize odaklanacak başka bir konu sağlamış oluyorsunuz. Bu da doğal olarak odağınızı değiştiriyor ve stres seviyenizi azaltıyor. 

Beyin Sağlığını Korur

Super Mario 64 adlı oyunu altı ay süresince ve günde yarım saat oynayan yaşlı kişiler üzerinde bir araştırma gerçekleştirildi. Bunun sonucunda oyunun, beynin kapasitesini artırdığı bulundu. Ayrıca beyin hastalıklarının oluşma riskini azaltması da yine oyun oynamanın faydaları arasında yer alıyor. Beyin sağlığınızı korumak için siz de espor oyunlarına yönelebilirsiniz. 

Göz Sağlığını Destekler

Espor oyunları ile ilgilenmek, göz sağlığını da teşvik eder. Yapılan bir araştırma, özellikle de FPS oyunlarının kişilerde görme ve algılama yeteneğini artırdığını belirledi. Oyunlar, kişilerin farklı renklere karşı daha duyarlı hale gelmelerini sağlıyor. 

El-Göz Koordinasyonunu İyileştirir

Espor oyunları, el-göz koordinasyonu bakımından benzersiz bir seçimdir. Aslında hemen hemen tüm sporlar ve oyunlar, kişilerin el-göz koordinasyonunu destekler. E-sporları benzersiz kılan detay ise asimetrik el-göz koordinasyonunun gerekliliği olmaktadır. Bu, kişilerin her eliyle aynı zamanda farklı eylemler yapması gerektiği anlamındadır. 

Mesela CS:GO ya da LoL oynadığınızı farz edelim. Bu durumda klavye ve fare iki farklı eylem gerektirmektedir. Bu da mükemmel bir koordinasyon demektir. Bilindiği gibi konsol oyunlarında dahi her el farklı eylemler gerçekleştirmektedir. E-spor oyuncuları üzerinde yapılan bir araştırma, bu kişilerin el-göz koordinasyonunun, masa tenisi oyuncularından daha iyi olması gerektiğini ortaya koydu. Ayrıca e-spor oyunlarında oyuncunun ekrandakilerle iyi bir şekilde senkronize olması gerekiyor. Bu da el-göz koordinasyon yeteneğini geliştiriyor.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
Dünyanın En Popüler 10 Sosyal Medya Sitesi

Dünyanın En Popüler Sosyal Medya Siteleri hakkında merak edilenler bu yazıda! İlgi çekici ve bilgi dolu içeriğimizle sosyal medya dünyasını keşfedin.

1 Yıl Önce