Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
7 Ay Önce
319 Görüntülenme 9 dk, 56 sn

Cyberpunk 2077 Nasıl Bir Oyun?

Cyberpunk 2077 Nasıl Bir Oyun?

Cyberpunk 2077 en popüler oyunlardan biridir. Bazı gecikmeler yaşadıktan sonra oyun, yeniliklerle beraber 2020 senesinde piyasaya girmişti. Ortalama yedi senelik bir geliştirmenin ardından, oyuncunun kendi hikayesini tanımlama özgürlüğüne sahip olduğu bir RPG olarak piyasaya giriş yaptı. Cyberpunk 2077, inanılmaz hikayesi ve karmaşık mekanikleri ile dikkat çekiyor. 

Cyberpunk 2077 Hikayesi Nedir?

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 hikayesi oldukça beğeniliyor. Cyberpunk 2077’de bütün hikaye, her bir özelliğin sizin takdirinize bağlı olduğu ve sizin tarafınızdan yaratılan bir karakter olan V’nin çevresinde dönüyor. Fiziksel boyutunu ve cinsiyetini tanımlamanın haricinde V’nin bütün temel becerilerini ve diğer özellikleri de siz belirliyorsunuz. 

Karakter oluşturmaya gelince CD Projekt’in yaratmış olduğu sistem yenilikçi veya etkileyici değil. Fakat V’yi kişiselleştirmek için sahip olduğunuz seçeneklerin çokluğu, oldukça memnun edici diyebiliriz. Yalnızca bu da değil, karakterinizi hazırladıktan sonra oyunun kendisinde ya da karakterde farklı değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

V karakterini hazırlamadan önce, onun hangi gruba ya da sınıfa ait olacağını seçmeniz gerektiğini belirtmekte yarar var. Seçenekleriniz arasında Kurumsal, Marjinal ve Göçebe yer alır. Bu sınıfların her birinin kendine özel nitelikleri mevcuttur. Ayrıca her biri biraz farklı bir oyun başlangıcı ile sonuçlanmaktadır. Fakat her biri aynı mekanikle oynanır. Oyun, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia ve PC üzerinde mevcuttur.

Cyberpunk 2077 Night City Nedir?

Temelde giriş bölümü yer alan bir oyundur. Bu noktadan itibaren hem daha çok göreve erişmeye başlarsınız hem de Night City’de daha çok özgürlüğe sahip olursunuz. Cyberpunk 2077 günlüğü, hangi görevlerin temel hangilerinin ikincil olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Oyunun zorunlu görevleri, hikayenin temel konusunu çok abartmadan sunuyor. 

Oyundaki yan görevler, açık bir şekilde isteğe bağlı olmasına karşın her daim V’nin temel hikayesinden ayrı olmamaktadır. Çoğu görevler, karakterin hikayelerini ve olay örgüsünü ortaya çıkarmaya hizmet eder. 

Cyberpunk 2077, paradokslarla dolu bir dünyada geçmektedir. Olayların pek çoğunun gerçekleşmiş olduğu bir şehirde başlıyor. Night City, kırsal bir ortamdır. Yüksek teknolojiye sahip olan bir metropol olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanın merkezi konumu sebebi ile Kuzey Amerika'daki ana şehir merkezlerinden biri şeklinde kabul görüyor.

Night City’de yolsuzluk ve şiddet var. Bir başka öne çıkan nokta da senaryoda mevcut olan çok kültürlülüktür. Burası istediğiniz kişi veya her şey olabileceğiniz bir ortamdır. Night City, gücünüz ya da paranız yok ise her zaman yaşanması daha az keyifli bir kent gibi görünür. Şehir, Arasaka firması ve yerel ekonomiye hakim olan diğer firmalar tarafından kontrol edilmektedir. Bunlara ek olarak çeteler artık mücadelede temel bir rol oynar. Öldürülmüş cesetleri bulacağınız ve karakterlere rüşvet vereceğiniz bir yerdir Night City.

Cyberpunk 2077 V Karakteri Nasıldır?

Cyberpunk 2077 V karakteri de sıklıkla merak edilen hususlardan biridir. Oyunun kahramanı V karakteri olur. Üç sınıf arasından seçim yapma şansınız vardır. Bunlar kentin çetelerinin bir parçası olmak için Marjinal, metropole taşınan ve yaşamda kalmak için artık tehlikeli faaliyetlerde bulunması gereken Göçebe ve kentteki Night City’deki büyük firmanın çalışanı Corpe. 

Her karakter seçeneği elbette hikayeye tam anlamıyla farklı şekillerde nüfuz eder. NPC'lerle etkileşimler ve olayların gidişatı gibi diyaloglar da farklılık gösterir. Bu, Cyberpunk 2077'nin getirmiş olduğu karmaşıklığı kanıtlar. 

Ayrıca bir diğer önemli özellik de geniş kişiselleştirme imkanıdır. Karakteri dilediğiniz şekilde özelleştirme şansı yakalarsınız. V karakterini kişiselleştirmek için çok çeşitli olanaklar ile karşılaşırsınız. Bu aslında birinci şahıs oyundur ve karakterinizi siz inşa edebilirsiniz. 

Cyberpunk 2077, oyuna muazzam bir sürükleyicilik hissi katan bir açık dünya RPG'sidir. Oyuncu Night City'de seyahat edebilir ve çeşitli bölümlerini keşfedebilir. Bu, GTA deneyimine oldukça benzer. V aynı zamanda sahnedeki farklı NPC'ler ve objelerle de etkileşime girebilir. Herhangi bir şişe suyu alıp bunu tüketebilirsiniz ya da yapamayacağınızı bilseniz bile kilitli bir kapıyı açmayı denemeniz mümkündür.

Burada birinci şahıs oyun olmasının önemini de analiz etmek söz konusudur. Karakterin görme biçimi, çevre ve objelerle etkileşim imkanları birleştiğinde oyunun içine giriş yapmak kolaylaşır. Bu sayede saatlerce oyunda kalma olanağı elde etmiş olursunuz. 

Oyunu tamamlama süresini ayarlayabilirsiniz. Bunun sebebi ise diyalogları uzatma, daha çok görev seçme ya da oyun haritasında gezinme seçeneğiniz olmasıdır. Bundan dolayı süreci dilediğiniz gibi hızlandırabilirsiniz. 

Cyberpunk 2077 Grafikleri Nasıldır?

Cyberpunk 2077 grafikleri de sıklıkla merak edilir. Çünkü grafiklerle alakalı çeşitli problemler mevcuttu. Bunlar giderildi. Normal koşullarda Cyberpunk 2077 görsel gerçekçilik ve kalite bakımından son derece tatmin edicidir. Açık dünya, karakter ve reklam panosu gibi pek çok farklı alanda grafikler etkisini gösterir. 

Cyberpunk 2077 Dublaj Özellikleri

Gerçek oyunda gözden kaçabilecek ya da doğal görünebilecek fakat oyuncunun tecrübesinde büyük fark yaratacak bazı nitelikler var. Bunlardan biri de oyunun dublajlanması ile alakalıdır. Cyberpunk 2077 ile dublaj özelliği büyük fark olarak kabul edilir. Çünkü oldukça kusursuzdur. Bununla beraber oyunun duygu taşıması için ihtiyaç duyduğu tonu verir. 

Oyunda karaktere uygun aksan ve argo da karakterin konuştuğu dile uygun biçimde ayarlanır. Tüm bunlar, geliştiricilerin bu özelliği oyunun kalitesi haline getirme çabalarından doğmuştur. Diğer yandan oyun için bir araya getirilen seslendirme kadrosu da dikkat çekicidir. Kadroda Reginaldo Primo, Érika Menezes ve Fabrício Vila Verde yer alır. 

Diğer RPG Seçenekleri Nelerdir?

Cyberpunk 2077 haricinde farklı RPG seçenekleri de mevcuttur. Bunlar arasında ön plana çıkanlar şu şekilde açıklanabilir:

Starfield

En popüler ve en çok tercih edilen RPG oyunları arasında ön plana çıkar. Starfield, dünyaca ünlüdür ve ülkemizde de sıklıkla tercih edilir. Cyberpunk 2077 oyununu sevenler bu oyunda da büyük eğlence ve heyecan elde edebilirler. Bethesda Game Studios'un yarattığı oyun, oyunculara benzeri görülmeyen bir deneyim vaat eder. Bu oyunda korsan ya da korkusuz bir uzay kamyon şoförü olursunuz. Evren parmaklarınızın ucundadır ve oyunun sınırsızlığı neredeyse eşsiz bir süreçtir. Starfield, geniş oynanışı ile tam bir özgürlük ve sonsuz maceralar sağlar. 

Neverwinter

RPG sevenler için bir başka seçenek de Neverwinter olur. Bu büyüleyici oyun, her yaştan insanın ilgisini çeker ve unutulmaz anlar yaşamanıza imkan tanır. Oynaması ücretsiz bir MMO olmasına karşı en iyi ücretsiz RPG oyunları arasında konumlanır. Oyunda sekiz farklı sınıftan birini seçersiniz ve destansı görevlere çıkarsınız. 

Baldur's Gate 3

Oyun severlerinden favorilerinden biri de Baldur's Gate 3 olur. Sürükleyici bir RPG oyunu olarak lanse edilir. Hem hikayesi hem de mekanikleri ile oyuncuları etkiler. Gerçekten de kişiselleştirilmiş bir deneyim yaratır. 

Witcher 3

Oyuncuların sıklıkla tercih ettikleri oyunlardan Witcher 3, RPG standartlarını aşar ve muazzam bir oyun deneyimini mümkün hale getirir. Dünyaca ünlü olan Witcher 3 adlı oyun, elbette ülkemizde de bir hayli popüler. İlgi çekici anlatımı, karmaşık soruları ve canavar avlama görevi ile Witcher 3, oyuncuların beklentilerine yanıt verir. Gizemlerle dolu bir dünya yaratan Witcher 3, farklı görevleri yerine getirerek, oyunda ilerleme kaydetmenize izin verir. En iyi tek oyunculu oyunlardan biridir.

Elden Ring

Elden Ring bir RPG'den çok daha fazlası olarak görülür. Derin anlatım içerir. Yoğun mücadelesi nedeniyle bol aksiyonlu oyunlardan biridir. Bu açık dünya oyunu sayesinde oyun deneyiminiz bir üst noktaya ulaşır. Lord Elden olmak için oyunda büyük mücadele göstermeniz gerekir. Zorluklar ve harikalarla dolu unutulmaz bir oyundur. 

Pillars of Eternity

Obsidian Entertainment imzası taşıyan Pillars of Eternity isimli oyunda en popüler ve en iyi RPG oyunlarından biridir. Zengin anlatımı, hikayesi ve mekanikleri ile Pillars of Eternity, oyunculardan tam not almayı başarır. Ayrıntılı dünyası ile oyun benzersiz bir deneyim yaşatır. Buradaki dünya oyunculara unutamayacakları bir macera sunar. 

Fallout: New Vegas

En sevilen RPG oyunlarından biri de şüphesiz ki, Fallout: New Vegas olur. Oyunculara burada kıyamet sonrası bir dünyada savaşırlar. Slave Legion' ve New California Republic'e dahil olarak kendi yolunuzda ilerlersiniz. Kararlar ve sonuçlarla dolu benzersiz bir yolculuk, Fallout: New Vegas ile sizleri bekler. 

Mass Effect: Legendary Edition

Global çapta ünlü olan Mass Effect: Legendary Edition, beğenilen oyunlar arasında konumlanır. Uzay destanının eksiksiz derlemesi olarak dikkat çeker. Heyecan verisi savaşlar, destansı hikaye anlatımı ve ayrıca romantik seçeneklerle oyuncular, üçlemenin tümünü deneyimlerler. Aksiyon, kurgu ve fantastik unsurların bir birleşimi olan Mass Effect: Legendary Edition, oyun severlerin favorisi haline gelir. 

The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG tutkunlarının beğendiği oyunlardan biri de The Elder Scrolls V: Skyrim olur. 2011 senesinde piyasaya sürülen The Elder Scrolls V: Skyrim, o günden bu yana oldukça popülerdir. Oyun güncelliğini ve büyüleyiciliğini korumuştur. Bu sebeple de oyuncuların ilgisini çekmektedir. Geniş dünyası, sürükleyici atmosferi, sayısınız kişiselleştirme seçeneği ile The Elder Scrolls V: Skyrim oyun deneyiminizi en iyi şekilde iyileştirir. The Elder Scrolls V: Skyrim, oyun tarihinin en ikonik RPG’lerinden biri olarak isminden söz ettirir. 

Star Wars: Knights of the Old Republic II

RPG severlerin karşınıza çıkan bir başka oyun seçeneği de Star Wars: Knights of the Old Republic II olur. Her yaştan oyuncunun beğenerek oynadığı Star Wars: Knights of the Old Republic II, Star Wars evreninde farklı bir deneyim yaratır. Karmaşık temaları ve özgün doğası ile Star Wars: Knights of the Old Republic II, oyuncuların ilgisini çeker. Oyuncunun seçimleri, oyunun gidişatını direkt olarak etkiler. Bu da onu derin bir RPG haline dönüştürür.

Diablo 4

Bu popüler oyun, zorluklarla dolu karanlık bir dünya sunar. Sürükleyici oynanışıyla, oyuncularına unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat eder. 

Disco Elysium

2019 senesinde piyasaya giriş yapan Disco Elysium, dünyada ve ülkemizde sevilen oyunlardan biridir. Burada farklı beceriler sunarak çeşitli puanlar alırsınız. Oyunun hikayesine doğrudan etki eden diyaloglara şahit olursunuz. İzometrik bakış açısı ve benzersiz görsel stili ile Disco Elysium, oyuncuları etkilemeyi sürüdür. Hikayede oyuncu, ortağı ile beraber bir cinayeti çözmesi gereken bir dedektif olur. Bunu yapmak adına görevleri tamamlamak gerekir. Ayrıca öğeleri bulmalısınız ve tanıkları, şüphelileri sorgulamalısınız. Yerleri analiz etmeniz ve çok daha fazlasını gerçekleştirmeniz gerekir. Aksiyonu bol bir oyun olan Disco Elysium, çeşitli görevleri yerine getirmenizi gerektirir. Böylece oyun çok daha etkileyici ve sürükleyici bir hal alır. Sonuç olarak beklentilere anında yanıt veren bir RPG oyunu olarak lanse edilir.