Top Banner
Top Banner
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
TÜM KATEGORİLERİ GÖRÜNTÜLE
PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
1 Yıl Önce
371 Görüntülenme 9 dk, 25 sn

YouTube'da Para Kazanmanın Yolları Nelerdir?

YouTube'da Para Kazanmanın Yolları Nelerdir?

YouTube platformunda büyüyen bir fenomen olarak, para kazanma fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin merak ettiği "YouTube'da para kazanmanın yolları" üzerine detaylı bilgiler sunulacaktır. 

İçeriğin başarılı bir şekilde üretilmesi ve gelir elde etme stratejilerinin doğru bir şekilde uygulanması, YouTube üzerinden ciddi kazançlar elde etmeyi mümkün kılar. 

Bu yazıda, YouTube'da gelir elde etmenin temel yöntemleri ve bu konuda dikkate alınması gereken önemli noktalar hakkında derinlemesine bilgiler sunulacaktır. İçeriğe göz atarak, kendi başarılı YouTube kariyerinizi başlatma yolunda ilham alabileceksiniz.

YouTube'da Para Kazanmanın Yolları Nelerdir?

YouTube gibi sosyal medya sitelerinde para kazanmanın birçok yolu vardır. İşte bir YouTuber olarak para kazanmanın yollarından bazıları.

Adsense İle Youtube’den Para Kazanma

YouTube, atlanabilir ve atlanamayan reklamlar, tampon reklamlar ve yer paylaşımlı reklamlar dahil olmak üzere çeşitli görüntülü reklam seçenekleri sunar. Atlanabilir reklamların, izleyicilerin videolarına atlayabilmesi için yalnızca beş saniye boyunca izlenmesi gerekir.

Atlanamayan reklamlar, video oynatılmadan önce tamamen izlenmelidir. Tampon reklamlar da bütünüyle görüntülenmelidir. Ancak en fazla altı saniye uzunluğunda olabilirler. Ve yer paylaşımlı reklamlar, metni, video ekranının alt kısmında görüntüler.

Bu kategoriler arasında, tıklama başı maliyet anlamına gelen TBM ve bin gösterim başına maliyet (1.000 gösterim) anlamına gelen BGBM bulunur. Gerçek etkileşim isteyenler veya ürün veya hizmetleri şimdi satmak isteyenler için tıklamalar, muhtemelen daha değerli olacaktır. Ancak izlenimler, eğitmek veya marka bilinirliği oluşturmak isteyenler için daha değerli olabilir.

İlgilendiğiniz reklam türleri ne olursa olsun, Google AdSense'e kaydolarak ve hesabınızı YouTube'a bağlayarak başlayın. Ardından, sizin için en uygun biçimleri seçebilirsiniz. Ortalama TBM yaklaşık 2 dolar ve ortalama BGBM yaklaşık 7,50 dolar düşüyor. Ve YouTube, reklam gelirinin yaklaşık yüzde 45'ini içerik oluşturuculara sunuyor. Tabii bu İngilizce dilindeki kanallar için geçerlidir. Türkçe içerikli sitelerde bu rakamlar, yaklaşık %70-80 oranında daha azdır.

Satış Ortaklığı İle Youtube’den Para Kazanma

Satış ortağı bağlantıları, izleyicileri bir web sitesine yönlendirir ve etkinliklerini takip eder. Bir bağlantıya tıklayanlar bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde, bağlantıyı paylaşan satış ortağı, satışın bir yüzdesini kazanır. YouTube'da bu bağlantıları açıklamalara eklemek kolaydır. Örneğin, incelediğiniz veya gösterdiğiniz ürünlerin bağlantılarını paylaşabilirsiniz.

Bu taktikten yararlanmak için, kanalınızla alakalı ortaklık programları bulun. Amazon Associates programı, birçok kişi arasında popülerdir. Üyeliğinizin ardından bağlantılarınızı ekleyip, pasif gelir getirmeye başlayabilirsiniz.

Bunun hemen kazandırması pek olası değildir. Ancak, kanalınız reklam barındıracak kadar büyük olmasa bile bu stratejiyi kullanabilirsiniz. Ardından, kanalınız büyüdükçe, diğer gelir akışlarının yanı sıra satış ortağı bağlantılarını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ürün Satışı Yaparak Youtube’den Para Kazanma

YouTube, ayrıca kendi ürünlerinizi pazarlamanız için bir platform sağlayabilir. Kitlenize sunmak için tişörtler, kupalar ve hatta dijital ürünler oluşturun. Ardından, videonun başında veya sonunda bu öğeleri tanıtın.

Bu, YouTube tarafından sunulan doğrudan bir hizmet değildir. Bu nedenle, bir web sitesi oluşturmanız veya satışları kolaylaştırmak için başka bir yol bulmanız gerekiyor. Ancak, kitlenize zaten aşina olduğunuz için YouTube, içerik ve pazarlama kanalları için mükemmel bir ilham kaynağı olabilir.

Patreon İle Youtube’den Para Kazanma

Patreon, içerikten para kazanmak için bir platform sunar. Kanalınıza ve açıklamalarınıza bir Patreon düğmesi ekleyerek, izleyicilerin esasen kanalınıza bağışta bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, insanların yalnızca ücretli Patreon sayfanıza abone olmaları halinde, alabilecekleri içerik yükseltmeleri de sunabilirsiniz.

Bu, başka hiçbir yerde bulamayacakları daha ayrıntılı videoları veya yazılı içeriği içerebilir. Bazı değerli içerikleri ücretsiz olarak sunmaya devam ederken, bu seçeneği tanıtmak için YouTube sayfanızı kullanabilirsiniz..

Sponsorluk Anlaşmaları İle Youtube’den Para Kazanma

Sponsorluk, kanalınızda reklam veren markalarla olan ilişkileri kontrol ettiğiniz için, standart YouTube reklamlarından farklıdır. Belirli aralıklarla otomatik olarak oynatılan reklamlar yerine, tanıtım içeriklerini videonuza entegre edersiniz. Bu, başında veya sonunda kısa bir tanıtım videosu olabilir. Veya videonun tamamı, belirli bir ürün veya hizmetle ilgili olabilir.

YouTube üzerinden yayınlanmadığından, bu seçenek için minimum görüntüleme veya abone sayısı yoktur. Bu nedenle, küçük takipçilere sahip olanlar bile bu seçeneği kullanabilirler.

YouTube Shorts'tan Para Kazanma

YouTube Shorts'tan para kazanma özelliği sayesinde uygun kanallar, içerik oluşturucunun hedef kitlesinin konumuna göre yapılan ayarlamalarla, 100 ABD doları ile 10.000 ABD doları arasında değişen miktarda aylık bonus kazanabilir.

Bu, görüntüleme ve etkileşim için minimum gereksinimlerin, içerik oluşturucular arasında değişebileceği anlamına geliyor.

YouTube'dan Nasıl Ödeme Alınır?

YouTube'da görüntülü reklamlar yoluyla para kazanmak için, öncelikle bir AdSense hesabı oluşturmalı ve YouTube kanalınızda para kazanma özelliğini etkinleştirmelisiniz.

AdSense, bir banka hesabına, elektronik havale veya çek gibi çeşitli yöntemlerle ödeme yapar.

YouTuber'lar Aylık Para Alır mı?

Evet, YouTuber'lara genellikle AdSense tarafından aylık olarak ödeme yapılır. Ödemelerin kesin sıklığı değişiklik gösterebilir, ancak çoğu YouTuber kazançlarını AdSense'ten aylık olarak, kazanç 100 ABD doları ya da 200 TL ödeme eşiğine ulaştıktan sonra alır.

Başarılı Bir YouTuber Olmak İçin En İyi İpuçları

Başarıya dönüştürmek istediğiniz bir YouTube kanalı fikriniz mi var? Popüler ürünlerin kutu açılış videolarını içeren bir kanal başlatmak mı, yoksa platformda büyüyen fitness fenomenleri topluluğuna katılmak mı istiyorsunuz? Dikkate alınması gereken neredeyse sonsuz sayıda YouTube videosu vardır.

Başarılı bir Youtuber olmak, iyi bir video konseptine sahip olmanın yanında sabır, özveri ve sıkı çalışma gerektirir. İşte bir YouTube kanalı başlatmak ve başarılı bir YouTuber olmak için bazı önemli ipuçları.

Mükemmel Nişi Seçin

Reklamverenler, en iyi YouTube nişlerinde, alakalı tüketicilere ulaşmayı sever. Kanal içeriğiniz oyundan yemek pişirmeye farklılık gösteriyorsa, markaların istedikleri pazara uyan tüketicileri hedeflemesi zordur.

Bununla birlikte, içeriğiniz belirli bir alana odaklanıyorsa, görüntüleyenlerinizin daha ilgili ve özverili olması muhtemeldir, bu da daha fazla para kazanmanıza yardımcı olur. Seçtiğiniz nişte ne tür videoların popüler olduğuna dair biraz araştırma yapmak, mükemmel video içeriğini uyarlamanıza yardımcı olabilir.

Video İçeriğinizi Mükemmel Şekilde Düzenleyin

Aboneler ve reklamverenler genellikle, gösterişli bir video içeriğini ham görüntüye tercih eder. Videoları çektikten sonra, mümkün olan en kısa sürede optimum değeri sağlamak için, tüm hataları ayıklayın veya gereksiz içeriği kesin.

Ses ve görsel özellikleri, filtreler veya telifsiz müzik gibi şeylerle de geliştirebilirsiniz. iMovie ve Windows Movie Maker gibi ücretsiz sürümlerden, Final Cut Pro gibi profesyonel sürümlere kadar, düzenleme için tonlarca yazılım programı vardır. Yeni başlayan biriyseniz, ücretsiz sürümlerden biriyle başlayın ve daha fazla deneyim kazandıkça profesyonel programlara geçiş yapın.

Düzenli Videolar Yayınlayın

Birçok YouTuber, bir videodan sonra ünlü olmuyor. İçeriğiniz viral olsa bile, düzenli olarak içerik oluşturursanız, ilgili bir kitle oluşturma olasılığınız çok daha yüksektir. Ve bu abonelerinizin, reklamverenlerin ilgisini çekme, sponsorlu ürün ve hizmetler satın alma veya YouTube kanalınızda tanıtılan ürünleri satın alma olasılıkları daha yüksektir.

Haftada bir video yüklemek gibi bir plan yapın. Böylece takipçileriniz, YouTube kanalınızdan ne zaman yeni video yayınlanacağını bileceklerdir. Ardından abone olmalarını hatırlatın veya tüm yeni videolarınızı izleyebilmeleri için uyarılar yapın. Anketler veya sorular gibi, videolarınıza her zaman izleyici katılımını dahil etmeye çalışın.

Ziyaretçilerle ve Diğer İçerik Oluşturucularla Bağlantı Kurun

İzleyicileriniz sizinle bağlantı kurmak isterler. Videolarınızdaki yorumları yanıtlayın ve geri bildirimlerinin takdir edildiğini bilmelerini sağlayın.

Ayrıca, nişinizdeki diğer YouTube içerik oluşturucularına ulaşmayı ve onlarla ortak çalışma yapmayı unutmayın. Bu, potansiyel sponsorluk veya iş birliği ağınızı genişletirken, YouTube aboneleri edinmenize , YouTube görüntülemeleri almanıza ve birinci sınıf içerik oluşturmanıza yardımcı olacaktır .

YouTube Analytics Kullanın

YouTube Analytics, ilerlemenizi ve başarınızı takip etmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu özellik, videonuzun performansına ilişkin kapsamlı bir genel bakış sunarak; görüntüleme sayısı, beğenilenler veya beğenilmeyenler, videoyu izlemek için harcanan süre, kullanıcı demografisi vb. hakkında ayrıntılı bilgiler verir.

Bu verileri, hangi videoların diğerlerinden daha iyi performans gösterdiğini görmek ve içeriğinizi buna göre ayarlamak için de kullanabilirsiniz.

Dikkat Çekmek İçin Göz Alıcı Görseller Kullanın

Göz alıcı görseller, başarılı video kampanyalarının anahtarı olabilir. Videolarınızın görsel olarak daha çekici görünmesini sağlamak için ilgili grafikleri, renkleri ve diyagramları kullanın.

Videolarınızda kullanılan belirli terimleri veya kelimeleri anlamayabilecek izleyicileri çekmek için, alt yazılar da ekleyebilirsiniz. Göz alıcı görseller, dikkatleri kanalınıza çekmeye ve izleyicileri daha uzun süre meşgul etmeye de yardımcı olabilir.

Özetle;

Influencer’ların YouTube'da nasıl para kazandığı bir sır değildir. YouTuber’ler çok para kazanabilirler. Teknolojideki artış ve içerik oluşturucuların kanallarından para kazanma fırsatlarıyla birlikte, birçok başarılı YouTuber'ın 2023'te daha fazla para kazanmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu nedenle, parasız başlayacak işletmeler, evde oturan anneler ya da öğrenciler için iş fikirleri arıyorsanız veya nasıl bir YouTube kanalı açıp başarılı bir YouTuber olmakla ilgileniyorsanız , yukarıdaki stratejiler, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Doğru strateji ve kararlılıkla, 2023'te YouTube'da en çok kazananlar arasında olabilirsiniz.

BENZER BLOG BAŞLIKLARI
YouTube'da Video Yayınlamak İçin En İyi Zaman Hangisidir?

YouTube'da video yayınlamak için en iyi zamanı keşfedin! İzlenme sayınızı ve etkileşiminizi artırarak başarıya ulaşmanızı sağlayacak ipuçları burada.

1 Yıl Önce