PUBG Mobile Haberleri PUBG Mobile Haberleri
Brawl Stars Haberleri Brawl Stars Haberleri
Valorant Haberleri Valorant Haberleri
LoL Haberleri LoL Haberleri
CS2 Haberleri CS2 Haberleri
MLBB Haberleri MLBB Haberleri
2 Yıl Önce
441 Görüntülenme 16 dk, 27 sn

Wordpress Siteden Nasıl Para Kazanılır?

Wordpress Siteden Nasıl Para Kazanılır?
İÇİNDEKİLER

WordPress, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve blog yazarlarının sıklıkla tercih ettiği bir platformdur. Blog yazarları için WordPress'in sunduğu imkanlar saymakla bitmez. Ancak, birçok kullanıcı WordPress blogunu sadece bir hobi olarak görürken, bazıları da buradan para kazanmanın yollarını aramaktadır. Bu makalede, WordPress blogundan nasıl para kazanabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu yöntemlerin her biri, blogunuzun konusu ne olursa olsun uygulanabilir ve size ekstra bir gelir sağlayabilir. Okumaya devam edin ve WordPress blogunuzdan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenin.

Wordpress Siteden Nasıl Para Kazanılır?

Blog yazmak, WordPress gibi ücretsiz bir platformda bile pahalı olabilir. WordPress aracılığıyla para kazanmak; gönderi oluşturma, barındırma sağlayıcınıza ödeme yapma, alan adı yenileme ücretleri, güvenlik sertifikaları ve kullandığınız tüm premium eklentilerin maliyetlerini karşılamanın en iyi yoludur.

Bir WordPress blogundan para kazanmaya yönelik tüm yaklaşımlar, fazladan çalışma gerektirir ve elbette hızlı bir şekilde zengin olmanın kesin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, başarılı blog yazarlarının kullandığı stratejileri deneyebilirsiniz.

Bu gönderi size, blogunuzdan para kazanmanın en iyi yollarını göstermek için kaleme alındı. İçeriğiniz, programınız ve hedef kitleniz için en uygun olanı seçebilmeniz için, her birini artıları ve eksileri açısından inceleyeceğiz.

WordPress Blogundan Nasıl Para Kazanılır?

WordPress, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve blog yazarlarının sıklıkla tercih ettiği bir platformdur. Blog yazarları için WordPress'in sunduğu imkanlar saymakla bitmez. Ancak birçok kullanıcı, WordPress blogunu sadece bir hobi olarak görürken, bazıları da buradan para kazanmanın yollarını aramaktadır. 

Bu makalede, WordPress blogundan nasıl para kazanabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu yöntemlerin her biri, blogunuzun konusu ne olursa olsun uygulanabilir ve size ekstra bir gelir sağlayabilir. Okumaya devam edin ve WordPress blogunuzdan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenin.

  • Görüntülü reklamlar ile para kazanma
  • Satış ortaklığı ile para kazanma
  • Sponsorlu blog gönderileri ile para kazanma
  • Özel içerik satarak para kazanma
  • Ürün satarak para kazanma
  • Üyelik karşılığında para kazanma
  • Bağış isteyerek para kazanma

1. Görüntülü reklamlar yerleştirerek para kazanma

Genellikle WordPress'ten para kazanmanın en basit yolu, görüntülü reklamlardır. Bu reklamlar, sayfalarınızda statik görüntüler, açılır pencereler ve/veya yerel reklamlar olarak görünebilir. Bunun web siteniz için doğru yöntem olduğunu düşünüyorsanız,  reklam alanı olan bir WordPress teması kurmak bile mantıklı olabilir .

Görüntülü reklamlar için en yaygın iki ödeme modeli; tıklama başına ödeme (PPC) modeli ve gösterim başına ödeme (PPI) modelidir. Bir PPC modelinde, birisi sitenizdeki bir görüntülü reklama tıkladığında ödeme alırsınız. PPI modelinde, bir kullanıcı bir reklam gördüğünde size ödeme yapılır. PPC modelleri, kullanıcılar bunları tutarlı bir oranda tıkladıkları sürece, size daha fazla kazandıracaktır.

Blog yazarları, görüntülü reklamlar yerleştirmek için reklam ağlarıyla reklamverenleri, web siteleriyle eşleştiren şirketlerle ortaklık kurar. Ağınız, reklam tıklamalarınız/gösterimleriniz için size ödeme yapar ve sitenizde hangi reklamların görüneceğini belirler; bu nedenle, reklam göstermeyi seçerseniz, bilinen bir ağ seçtiğinizden emin olun.

Açık ara farkla, WordPress için en popüler reklam ağı Google AdSense'tir . AdSense ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve herhangi bir ağdaki en geniş hedeflenmiş reklam havuzunu destekler. PPC modelinde çalışır ve yayıncılara, her bir reklam tıklamasından elde edilen kârın %68'ini verir.

Bununla birlikte, AdSense tek seçenek değildir. Denenecek pek çok Google AdSense alternatifi de vardır. Bazıları daha iyi ödemeler sunar ve diğerleri, ortak olmak için daha esnek içerik gereksinimlerine sahiptir. Varsayılan olarak AdSense'e geçmeden önce, seçenekleriniz hakkında biraz araştırma yapmak iyi olur.

Reklamlar, yeni blog yazarlarının pasif gelir elde etmeleri için yaygın bir yoldur. Ancak, kendinizi denemeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var:

AdSense gibi reklam ağlarının iş ortağı olmak için yerine getirmeniz gereken oldukça katı gereksinimleri vardır. Yaygın gereksinimlerden biri, kaliteli blog gönderilerinden oluşan mevcut bir içerik havuzuna sahip olmaktır. Yepyeni blog yazarları, muhtemelen bu açıdan uygun olmayacaktır.

Görüntülü reklamlardan önemli miktarda gelir elde etmek için iyi miktarda trafiğe ihtiyacınız olacak. Bazı reklam ağlarının, başlamak için bile minimum aylık trafik gereksinimi vardır.

Görüntülü reklamlar; tıklama ve gösterim getirmek için yeterli içeriğe ve trafiğe sahip oldukları sürece, blog yazarları için pasif gelir elde etmenin en kolay yollarından biridir. 

2. Satış ortaklığı yaparak para kazanma

Tartışacağımız ikinci pasif gelir fırsatı, satış ortaklığı yapmaktır. Bu seçenek, reklamlara kıyasla kullanıcı deneyimi açısından daha iyidir ve daha karlı olma potansiyeline sahiptir. Business Insider'a göre, dijital pazarlama gelirinin %15'i, bağlı kuruluş programlarından geliyor.

Satış ortağı olanlar, blog içeriklerinde üçüncü taraf ürünleri tanıtır. Blog yazılarında ürünlerden bahsederler ve ziyaretçilerin ürünü, üçüncü taraf web sitesinde takip edip satın alabilecekleri özel ortaklık bağlantıları yerleştirirler.

Satış ortaklığı bağlantılarınız, satıcıya, trafiğin blogunuzdan geldiğini gösteren benzersiz bir izleme koduyla etiketlenir. Ziyaretçiler sizin satış ortaklığı bağlantınız aracılığıyla web sitelerinde bir ürün satın aldıklarında, gelirden bir pay alırsınız.

Amazon Associates, iki milyondan fazla satış ortağıyla, bağlı kuruluş pazarlama alanındaki en büyük oyuncudur. Amazon Associates ile, Amazon'da bulunan herhangi bir ürün için ortaklık bağlantıları yerleştirebilir ve bağlantınız üzerinden sitedeki herhangi bir satın alma işlemi için ödül alabilirsiniz. Bu bağlantıları WordPress'e yerleştirmek nispeten kolaydır ve Amazon, bağlantılarınızı yönetmenize yardımcı olacak araçlar sunar.

Amazon'un yanı sıra alternatif satış ortaklığı siteleri bulunuyor ve birçok şirket, kendi ortaklık programını sunuyor. Hoşunuza giden bir ürün düşünün ve web sitelerinde sunup sunmadıklarını kontrol edin. 

Görüntülü reklamlarda olduğu gibi, hedef kitleniz yoksa, bir bağlı kuruluş programından kâr elde edemezsiniz. Satış ortaklığı bağlantılarını yerleştirmeden önce, okuyucu kitlenizi mükemmel içerikle buluşturmalısınız.

Uzmanlık alanınızdaki ürünleri tanıtın. İçeriğinizi, para kazanma stratejinize uyacak şekilde değiştirmenize gerek yoktur.

3. Sponsorlu blog gönderileri ile para kazanma

Tanınmış bir yazar olarak markaların, gönderilerinizde ürünlerinden bahsetmeniz veya ürünlerini incelemeniz için size ödeme yaptığı sponsorluklar alabilirsiniz. Tüm gönderileri bir ürüne ayırmak sizin açınızdan daha fazla çaba gerektirse de, bağlı kuruluş pazarlamasından ve görüntülü reklamlardan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Ve düzenli olarak incelemeler yayınlarsanız, halihazırda ele aldığınız markalarla bağlantı kurabilirsiniz.

Şirketler, sponsorlu içerik önermek için sizinle iletişime geçmiyorsa, sponsorluk talep eden markalara ulaşmak size düşüyor. Yerleşik bir okuyucu tabanına sahip olmak, markaların bir sponsorluk anlaşmasını kabul etme olasılığını artıracaktır.

Satış ortaklığı pazarlamasında olduğu gibi, sponsorluk seçimlerinize dikkat edin ve önerileriniz ve görüşleriniz konusunda samimi olun. 

Son olarak, sponsorlu içerik ile yerel reklamcılık arasındaki farka dikkat edin. Yerel reklamlar, içeriğinizin geri kalanıyla uyum sağlayan ve reklamverenler tarafından oluşturulan bir görüntülü reklam türüdür. 

4. Özel içerik satarak para kazanın

Bir süre blog yazdıktan sonra, muhtemelen bir konudaki uzmanlığınızı geliştirdiniz ve okuyucularınızın da aynısını yapmasına yardımcı oldunuz. Deneyimli blog yazarları arasında bir başka yaygın para kazanma stratejisi de, premium içeriktir.

Premium içerik, nişinizdeki konuları kapsamalıdır. Ancak standart blog gönderilerinizin ötesinde bilgiler sunmalıdır. Hangi içeriğin okuyuculara değer sağlayacağını merak ediyorsanız, birçok olası içerik türünden birini düşünmelisiniz.

  • Özel gönderiler: Bu gönderiler, ücretsiz gönderilerinize ek olarak ekstra değer kazandırır. 
  • Yazdırılabilir blog gönderileri: Başka bir seçenek de, en uzun gönderilerinizi kullanıcıların satın alabileceği, yazdırılabilir PDF'lere dönüştürmektir. Ayrıca bu PDF'lere, eğitim gönderileri için bir özet veya çalışma sayfası gibi bazı bonus özel içerikler de ekleyebilirsiniz. 
  • E-kitaplar: E-kitaplar, bloglar için çok uygundur. Üretilmeleri, diğer içerik türlerine göre daha az zaman ve çaba gerektirir. Genellikle uygun fiyatlıdır ve hatta, eski blog içeriğinden bir tane oluşturabilirsiniz . 
  • Kurslar: Mevcut blog içeriğinizi, bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın ve bilginizi yazılı ve/veya video içeriği aracılığıyla, öğrenciler için sindirilebilir bir biçimde sunun. Bu ciddi bir çaba gerektirecektir. Ancak kursunuzu oluşturmanıza yardımcı olması için, LearnPress gibi bir e-öğrenme eklentisinden yararlanabilirsiniz.
ordPress, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve blog yazarlarının sıklıkla tercih ettiği bir platformdur. Blog yazarları için WordPress'in sunduğu imkanlar saymakla bitmez. Ancak, birçok kullanıcı WordPress blogunu sadece bir hobi olarak görürken, bazıları da buradan para kazanmanın yollarını aramaktadır. Bu makalede, WordPress blogundan nasıl para kazanabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu yöntemlerin her biri, blogunuzun konusu ne olursa olsun uygulanabilir ve size ekstra bir gelir sağlayabilir. Okumaya devam edin ve WordPress blogunuzdan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenin.

Wordpress Siteden Nasıl Para Kazanılır?

Blog yazmak, WordPress gibi ücretsiz bir platformda bile pahalı olabilir. WordPress aracılığıyla para kazanmak; gönderi oluşturma, barındırma sağlayıcınıza ödeme yapma, alan adı yenileme ücretleri, güvenlik sertifikaları ve kullandığınız tüm premium eklentilerin maliyetlerini karşılamanın en iyi yoludur.

Bir WordPress blogundan para kazanmaya yönelik tüm yaklaşımlar, fazladan çalışma gerektirir ve elbette hızlı bir şekilde zengin olmanın kesin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, başarılı blog yazarlarının kullandığı stratejileri deneyebilirsiniz.

Bu gönderi size, blogunuzdan para kazanmanın en iyi yollarını göstermek için kaleme alındı. İçeriğiniz, programınız ve hedef kitleniz için en uygun olanı seçebilmeniz için, her birini artıları ve eksileri açısından inceleyeceğiz.

WordPress Blogundan Nasıl Para Kazanılır?

WordPress, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve blog yazarlarının sıklıkla tercih ettiği bir platformdur. Blog yazarları için WordPress'in sunduğu imkanlar saymakla bitmez. Ancak birçok kullanıcı, WordPress blogunu sadece bir hobi olarak görürken, bazıları da buradan para kazanmanın yollarını aramaktadır. 

Bu makalede, WordPress blogundan nasıl para kazanabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu yöntemlerin her biri, blogunuzun konusu ne olursa olsun uygulanabilir ve size ekstra bir gelir sağlayabilir. Okumaya devam edin ve WordPress blogunuzdan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenin.

  • Görüntülü reklamlar ile para kazanma
  • Satış ortaklığı ile para kazanma
  • Sponsorlu blog gönderileri ile para kazanma
  • Özel içerik satarak para kazanma
  • Ürün satarak para kazanma
  • Üyelik karşılığında para kazanma
  • Bağış isteyerek para kazanma

1. Görüntülü reklamlar yerleştirerek para kazanma

Genellikle WordPress'ten para kazanmanın en basit yolu, görüntülü reklamlardır. Bu reklamlar, sayfalarınızda statik görüntüler, açılır pencereler ve/veya yerel reklamlar olarak görünebilir. Bunun web siteniz için doğru yöntem olduğunu düşünüyorsanız,  reklam alanı olan bir WordPress teması kurmak bile mantıklı olabilir .

Görüntülü reklamlar için en yaygın iki ödeme modeli; tıklama başına ödeme (PPC) modeli ve gösterim başına ödeme (PPI) modelidir. Bir PPC modelinde, birisi sitenizdeki bir görüntülü reklama tıkladığında ödeme alırsınız. PPI modelinde, bir kullanıcı bir reklam gördüğünde size ödeme yapılır. PPC modelleri, kullanıcılar bunları tutarlı bir oranda tıkladıkları sürece, size daha fazla kazandıracaktır.

Blog yazarları, görüntülü reklamlar yerleştirmek için reklam ağlarıyla reklamverenleri, web siteleriyle eşleştiren şirketlerle ortaklık kurar. Ağınız, reklam tıklamalarınız/gösterimleriniz için size ödeme yapar ve sitenizde hangi reklamların görüneceğini belirler; bu nedenle, reklam göstermeyi seçerseniz, bilinen bir ağ seçtiğinizden emin olun.

Açık ara farkla, WordPress için en popüler reklam ağı Google AdSense'tir . AdSense ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve herhangi bir ağdaki en geniş hedeflenmiş reklam havuzunu destekler. PPC modelinde çalışır ve yayıncılara, her bir reklam tıklamasından elde edilen kârın %68'ini verir.

Bununla birlikte, AdSense tek seçenek değildir. Denenecek pek çok Google AdSense alternatifi de vardır. Bazıları daha iyi ödemeler sunar ve diğerleri, ortak olmak için daha esnek içerik gereksinimlerine sahiptir. Varsayılan olarak AdSense'e geçmeden önce, seçenekleriniz hakkında biraz araştırma yapmak iyi olur.

Reklamlar, yeni blog yazarlarının pasif gelir elde etmeleri için yaygın bir yoldur. Ancak, kendinizi denemeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var:

AdSense gibi reklam ağlarının iş ortağı olmak için yerine getirmeniz gereken oldukça katı gereksinimleri vardır. Yaygın gereksinimlerden biri, kaliteli blog gönderilerinden oluşan mevcut bir içerik havuzuna sahip olmaktır. Yepyeni blog yazarları, muhtemelen bu açıdan uygun olmayacaktır.

Görüntülü reklamlardan önemli miktarda gelir elde etmek için iyi miktarda trafiğe ihtiyacınız olacak. Bazı reklam ağlarının, başlamak için bile minimum aylık trafik gereksinimi vardır.

Görüntülü reklamlar; tıklama ve gösterim getirmek için yeterli içeriğe ve trafiğe sahip oldukları sürece, blog yazarları için pasif gelir elde etmenin en kolay yollarından biridir. 

2. Satış ortaklığı yaparak para kazanma

Tartışacağımız ikinci pasif gelir fırsatı, satış ortaklığı yapmaktır. Bu seçenek, reklamlara kıyasla kullanıcı deneyimi açısından daha iyidir ve daha karlı olma potansiyeline sahiptir. Business Insider'a göre, dijital pazarlama gelirinin %15'i, bağlı kuruluş programlarından geliyor.

Satış ortağı olanlar, blog içeriklerinde üçüncü taraf ürünleri tanıtır. Blog yazılarında ürünlerden bahsederler ve ziyaretçilerin ürünü, üçüncü taraf web sitesinde takip edip satın alabilecekleri özel ortaklık bağlantıları yerleştirirler.

Satış ortaklığı bağlantılarınız, satıcıya, trafiğin blogunuzdan geldiğini gösteren benzersiz bir izleme koduyla etiketlenir. Ziyaretçiler sizin satış ortaklığı bağlantınız aracılığıyla web sitelerinde bir ürün satın aldıklarında, gelirden bir pay alırsınız.

Amazon Associates, iki milyondan fazla satış ortağıyla, bağlı kuruluş pazarlama alanındaki en büyük oyuncudur. Amazon Associates ile, Amazon'da bulunan herhangi bir ürün için ortaklık bağlantıları yerleştirebilir ve bağlantınız üzerinden sitedeki herhangi bir satın alma işlemi için ödül alabilirsiniz. Bu bağlantıları WordPress'e yerleştirmek nispeten kolaydır ve Amazon, bağlantılarınızı yönetmenize yardımcı olacak araçlar sunar.

Amazon'un yanı sıra alternatif satış ortaklığı siteleri bulunuyor ve birçok şirket, kendi ortaklık programını sunuyor. Hoşunuza giden bir ürün düşünün ve web sitelerinde sunup sunmadıklarını kontrol edin. 

Görüntülü reklamlarda olduğu gibi, hedef kitleniz yoksa, bir bağlı kuruluş programından kâr elde edemezsiniz. Satış ortaklığı bağlantılarını yerleştirmeden önce, okuyucu kitlenizi mükemmel içerikle buluşturmalısınız.

Uzmanlık alanınızdaki ürünleri tanıtın. İçeriğinizi, para kazanma stratejinize uyacak şekilde değiştirmenize gerek yoktur.

3. Sponsorlu blog gönderileri ile para kazanma

Tanınmış bir yazar olarak markaların, gönderilerinizde ürünlerinden bahsetmeniz veya ürünlerini incelemeniz için size ödeme yaptığı sponsorluklar alabilirsiniz. Tüm gönderileri bir ürüne ayırmak sizin açınızdan daha fazla çaba gerektirse de, bağlı kuruluş pazarlamasından ve görüntülü reklamlardan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Ve düzenli olarak incelemeler yayınlarsanız, halihazırda ele aldığınız markalarla bağlantı kurabilirsiniz.

Şirketler, sponsorlu içerik önermek için sizinle iletişime geçmiyorsa, sponsorluk talep eden markalara ulaşmak size düşüyor. Yerleşik bir okuyucu tabanına sahip olmak, markaların bir sponsorluk anlaşmasını kabul etme olasılığını artıracaktır.

Satış ortaklığı pazarlamasında olduğu gibi, sponsorluk seçimlerinize dikkat edin ve önerileriniz ve görüşleriniz konusunda samimi olun. 

Son olarak, sponsorlu içerik ile yerel reklamcılık arasındaki farka dikkat edin. Yerel reklamlar, içeriğinizin geri kalanıyla uyum sağlayan ve reklamverenler tarafından oluşturulan bir görüntülü reklam türüdür. 

4. Özel içerik satarak para kazanın

Bir süre blog yazdıktan sonra, muhtemelen bir konudaki uzmanlığınızı geliştirdiniz ve okuyucularınızın da aynısını yapmasına yardımcı oldunuz. Deneyimli blog yazarları arasında bir başka yaygın para kazanma stratejisi de, premium içeriktir.

Premium içerik, nişinizdeki konuları kapsamalıdır. Ancak standart blog gönderilerinizin ötesinde bilgiler sunmalıdır. Hangi içeriğin okuyuculara değer sağlayacağını merak ediyorsanız, birçok olası içerik türünden birini düşünmelisiniz.

  • Özel gönderiler: Bu gönderiler, ücretsiz gönderilerinize ek olarak ekstra değer kazandırır. 
  • Yazdırılabilir blog gönderileri: Başka bir seçenek de, en uzun gönderilerinizi kullanıcıların satın alabileceği, yazdırılabilir PDF'lere dönüştürmektir. Ayrıca bu PDF'lere, eğitim gönderileri için bir özet veya çalışma sayfası gibi bazı bonus özel içerikler de ekleyebilirsiniz. 
  • E-kitaplar: E-kitaplar, bloglar için çok uygundur. Üretilmeleri, diğer içerik türlerine göre daha az zaman ve çaba gerektirir. Genellikle uygun fiyatlıdır ve hatta, eski blog içeriğinden bir tane oluşturabilirsiniz . 
  • Kurslar: Mevcut blog içeriğinizi, bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın ve bilginizi yazılı ve/veya video içeriği aracılığıyla, öğrenciler için sindirilebilir bir biçimde sunun. Bu ciddi bir çaba gerektirecektir. Ancak kursunuzu oluşturmanıza yardımcı olması için, LearnPress gibi bir e-öğrenme eklentisinden yararlanabilirsiniz.